reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

A właśnie, zapomniałąm-Beata-Afganistan, kurcze bedziemy trzymac kciuki jeśli jednak pojedzie. nadal tak jest, że może dmówić, ale w tedy mogą go zwolnić?

reklama
Lunka świete słowa ,planowac zycie według tego co sie ma ,a nie co by sie chciało:tak:
M znowu ma poślizg w pracy z wypłatą ,rozniesie mnie,juz sie nie moge doczekac kiedy pójdę do pracy i będzie coś pewnego:tak:

Meduska jak mogłaś się nie podzielić:-D:-D:-D:-D a co ten twój M taki dobry dla ciebie:dry::-D:-D:-D:-D:-D
Antonio taaaa jak dobre to je a poza tym odkąd zęby mu dały trochę odporu to nadrabia z apetytem bo jak ząbkował to miała gorszy apetyt:sorry2:ale mamy już wszystkie jedynki wszystkie dwujki wszystkie czwórki i 2 górne trójki:tak:czekamy jeszcze na dolne trójki i wszystkie piątki:tak:
nno wlasnie nie wiedzialam,... ale i tak juz jest źle:baffled: bo znalazłam u niego fajki w kieszeni i juz ma prze......

Witam. Nie nadrobię bo mi Kuba nie daje. Co chwilę mnie ciągnie za ręce żebym z nim do szafki wchodziła :sorry2: no cóż nie zmieszczę się :-D musiałam mu wszystkie M ciuchy wyrzucić z szafki żeby dziecko miało się gdzie bawić, jakby miał mało miejsca :tak: M się dowiedział wczoraj że prawdopodobnie będzie jechać do Afganistanu w październiku :no: nie podoba mi się to ani trochę :no: no ale cóż jak będzie trzeba to pojedzie innego wyjścia nie ma :no: Obiadek mam zrobiony, pranie mi gnije w pralce i nie chce mi się iść do suszarni wieszać jeszcze z tym małym wiercipiętą :tak: spać nie chce ale mam nadzieję że padnie zaraz bo chce też się zdrzemnąć, bo M mnie rano obudził i Kubę też, a żeby było śmiesznie to było po 5 rano :dry: w czwartek znowu do Wrocławia trzeba jechać, tym razem wybieram się z Kubkiem też i mam nadzieję że mi wytrzyma drogę oby spał :tak: trzymajcie się cieplutko, może potem uda mi się zajrzeć :tak:
kurcze ochana t nieciekawie, a nie moe odmówic> ze ma male dziecko i zone?? moze sa tacy ktorzy nie mają rodzin, bo jednak w Afganistanie to kurcze... ja bym nie puscila swojego.....:no::no::-(

justa- skrzypiacy snieg rewelka:-D

Ostatnia edycja:
cześć, ja tak trochę dzisiaj z doskoku bo mnie choroba zmogła :baffled: trochę podczytję, trochę ogarniam chałupkę i obiad gotuje a przez ten link do aukcji ze sniegiem kotlety mi się spaliły:-D:-D:-D:-D:-Dtak się zapatrzyłam na tą okazję nieziemską:szok:

Agunia oj zdrówka dla ciebie:tak::tak:
Beatko tylko nie afganistan nasz znajomy był 3 razy i sorry ale psychikę mu to trochę zryło:baffled:nie wiem oże to zależy od człowieka:sorry2:
Meduska weź ty wrzuć na luz z tym jego paleniem bo zakazany owoc najlepiej smakuje:tak:kasy mu na to nie dawaj powiedz że ty mu leków kupowac nie bedziesz bo leczy się sam na własna ręke skoro woli fajkami to jego wybór i tyle:tak:jak ma kasę na fajki to niech i na leki ma :tak:szkoda twoich nerwów wiem po sobie ja w ukryciu lata paliłam wkońcu sama do tego dorosłam bez niczyich namówień i zakazów:tak:a Pietruszka jak byłam w ciąży też mnie tak mamił aż znalazłam najpierw się wkurwiałam kłóciłam w końcu zrozumiałam że cłowiek ma taką psychikę że jak nie wolno to trzeba:sorry2: teraz wiem bo mi się sam przyznał ze jak go ktoś poczęstuje to zapali ale nie kupuje wiem sprawdiałam a zresztą nie ma na to kasy :sorry2: a teraz sam mówi że u niego na dziale nikt od 2 tygodni nie pali więc nie ma od kogo sie poczęstować:-Di luz nie reaguje po co mam sie wkurzać wie tylko ze ma nie kupić i nie kupuje bo jego kasa idzie na styk na alimenty mieszkanie polsat i internet zostaje mu 80 zł które ida na debet i luzik:-D:-D:-D

Witam! Byłam w aptece i chyba dałam się w bambuko nabić:wściekła/y:Zuzia zasnęła ja obiad robię. Kupiłam papmersy i była promocja kup 2 paczki dostaniesz zabawkę. A Siorka też chciała pampersy więc Zuzia dostała zabawke fisher-price:biggrin2:A. był dzisiaj krew oddać więc mam zapas czekolad;-):-p:-p
Wczoraj już nie zajrzałam bo cos mnie przeziębienie bierze chyba. Kozaki mi przemokły. Wieczorem było mi zimno więc szybko do wyrka poszłam:zawstydzona/y:

Lecę cosik poczytać

Kochana...Weź no tu do mnie trochę tego twojego zapału-bo Anula mi właśnie taki bajzel zrobiła że szok :szok:....Większość misek z szafki w kuchni powyciągała i na stole leżą :-D Moja mała kuchareczka ;-)

Aha,zapomniałam wam napisać...
Ania nauczyła się nowych słówek...Do dzisiaj mówiła -dom,a dziś coś się jej przewidziało i mówi doma :-D,no i do tego,auto,pasiam(przepraszam)-i najlepiej jak jej się w drogę wejdzie :-) to stoi taki szkrab mój,tupie nogami i PASIAM! hihi:-D
A,i na każde drzewo,gałązkę,nawet jak "palme" na zdjęciu zobaczyła to wołała "oinka":-D(choinka oczywiście )
A,i jeszcze mówi "pan" i tam takie normalnie,mama,tata,lala,baba itp.
A,pochwalę się-ania rozpoznaje nas na zdjęciu-ostatnio często ogląda nasz album ze zdjęciami,i pokazuje paluszkiem-mama,tata,na siebie dzidzia,moja mama to baba :-D
No to gratki dla Ani:tak::tak:
Moi juz okapani ale nie spia :dry:
Nikusia tez lezy spokojnie, a Sewi to chodzi sobie w pokoju i sie kladzie :sorry2:

a to co narobil Sewek
p13100425861421.jpg
Super chłopak.:blink::tak:
a wlasnie ze sudocrem :-D wlosow nie szlo domyc sa biale a mylam (szorowalam) chyba z 5 razy... dobrze ze jutto obcinamy wlosy :-D
a mala spi ladnie w nocy zasypia o 20 i budzi sie o 1:30 , 5:00 i potem o 8:00 albo 9:00 :tak: ale dzis cos zastrajkowala.... okapalam ja nakarmilam i polozylam i lezala tak chyba z godzine czasu - nie spala a przed chwila mi zaczela marudzic i dopiero co zasnela :sorry::confused2: ciekawe jaka bedzie nocka... :baffled:
a co do karmienia to juz super ... w szpitalu jedynie mialam problem bo porobily mi sie rany na sutkach ale jak wrocilam do domku to wszystko sie zagoilo i ciesze sie z tego powodu bo moge bezbolesnie karmic :-D
do tego dzis mi tak cycki wyssala ze szok... normlanie wydaja sie puste...
ale zas w nocy jak ona bedze spala to penwie bede walczyla z nawalem jak ostatnio.... musialam do pieluchy bo nie mialam butelki a w lozku tak cieplo bylo i nie chcialo mi sie po nic eychodzic hihih :-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2:

moze i sprawia takie wrazenie na doroslejszego ze wzgledu na dluzsze wloski - chcialam zapuszczac ale wydaje mi sie teraz w tych wloskach taki zaniedbany wiec jutro go obcinam :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
a krem to sudocrem :laugh2::laugh2::laugh2:
No to prosimy fotki fryzurki.:tak::tak:No i dobrze ze piersiami nie masz kłopotu:tak:
Witamy również:tak:
Witam:-):-):-)
Melduję że żyję ale niestety jestem przeziębiona na maksa, cały weekend spędziłam w łóżku bo głowa mi pęka i ogólnie czuję się fatalnie. Nie poczytam was bo nie mam sił ale od dzisiaj postaram się już być na bieżąco:tak::tak::tak:
Kochana zdrówka dla ciebie.
Moja Zuzia zaczęla podbierac mi kosmetyki :szok: czasmi juz sie nie odzywam ale staram sie jej tłumaczyc ze dziewczynka w jej wieku nie musi miec umalowanych paznokci czy oczu wczoraj sie przyznala ze myała sie moim żelem a czasmi czuje ze uzywa moich perfum no idluzej siedzi w lazience odemnie :wściekła/y:
Martynka tez chętnie by sie malowała ale ona podbiera kosmetyki babci bo ja nie mam tylko kretke cienie i tusz:baffled::szok::sorry2::-D
Nie ma co gadać, zabawy w domu z jednym dzieckiem, to mega wyzwanie. Mi od jakiś 2 miesiący baaaaaaardzzzzoooo pomaga ciastolina.Oczywiście pod nadzorem, bo małe nie ma jeszcze 2 lat (lubi ją jeść niestety) Na początku robiłam sama - z mąki i wody. Teraz kupuję gotową, bo kolorowa jednak fajniejsza. Niezłe są jeszcze takie drewniane duże puzle, dostaliśmy w prezencie. Sprawdźcie w necie - firma GOULA. Są genialne. No i wszelkie czytanki wyklejanki - kupujemy w rossmannie, a naprawdę interesują długo.
Witaj u nas
helo helo
pracowity dzien za mna.
oczywsicie spacer po sniegu zaliczony,usypalamdzieczynom driguemniejsze igloo i gorke do zjezdzania na tylku:tak::tak:
pozniej spedzilam 3godz na randce z zelazkiem,i posprztalam :tak:
dziewczyny juz spia a p w pracy iwec mama bloga cisze:-D
@ daje sie we znaki ale jade na prochach i jakos jest.jutro do sadystki do bratwoej na plotki

to ide poczytac
Współczuje bólu
a teraz zdjecia :-):-)
p20100495915090.jpg

Maxiu
p20100546165607.jpg

i teraz misio Maxio
p20100586398022.jpg
Medea swietnie wyglądasz.A maksiu cudny:rolleyes::rolleyes:
Szczegółów tu nie będzie :no::sorry2::-(bo na otwartym będę się mniej udzielać,ktoś mi grozi znowu:-:)wściekła/y::wściekła/y:.
Usunęłam konto na NK:-( i suwaczki.
:baffled::baffled::baffled:co ty poważnie ale kto i dlaczego:szok::szok::szok:
zajrze wieczorem jak rozdarciuch pójdzie na noc do pracy :tak::-D
I wiadomo o kogo chodzi:-D:-D:-D:-D:-D
MALINKA on wie dobrze ze ja nie mysla o romansach (dziekuje za kmplement ) ja pisałam Wam w rowie o moich wczesniejszych problemach i jezeli chodzi o seks to mnie do obcych facetów nie ciagnie a temat wałkowany jest non stop :tak:
My też ten temat wałkujemy ciagle:tak::zawstydzona/y:
Witam. Nie nadrobię bo mi Kuba nie daje. Co chwilę mnie ciągnie za ręce żebym z nim do szafki wchodziła :sorry2: no cóż nie zmieszczę się :-D musiałam mu wszystkie M ciuchy wyrzucić z szafki żeby dziecko miało się gdzie bawić, jakby miał mało miejsca :tak: M się dowiedział wczoraj że prawdopodobnie będzie jechać do Afganistanu w październiku :no: nie podoba mi się to ani trochę :no: no ale cóż jak będzie trzeba to pojedzie innego wyjścia nie ma :no: Obiadek mam zrobiony, pranie mi gnije w pralce i nie chce mi się iść do suszarni wieszać jeszcze z tym małym wiercipiętą :tak: spać nie chce ale mam nadzieję że padnie zaraz bo chce też się zdrzemnąć, bo M mnie rano obudził i Kubę też, a żeby było śmiesznie to było po 5 rano :dry: w czwartek znowu do Wrocławia trzeba jechać, tym razem wybieram się z Kubkiem też i mam nadzieję że mi wytrzyma drogę oby spał :tak: trzymajcie się cieplutko, może potem uda mi się zajrzeć :tak:
Jeju Awganistan no współczuje
Witam.
A ja z doskoku. Mąż przeszedł na zmiany i co drugi dzień pracuje.:dry:Nie idzie z nim wytrzymać, cały dzień poprzestawiany, brak w nim rytmu.:dry:Nie wytrzymam, nie wytrzymam.... nerwowo.:dry:

Oglądałyście może polską komedię " KUP TERAZ" o allegro? Jeśli nie to polecam.:tak:Ubaw po pachy.:tak:
A tu kolezanka z wątku lutowego wypatrzyła ofertę zainspirowaną filmem. Ale się uśmiałam. :tak::-DPytania do kupującego ( umieszczone pod ofertą)the best. :-D
OKAZJA!! Skrzypiący śnieg sprzed garażu BCM! (897049350) - Aukcje internetowe Allegro
Widziałam no bomba
cześć, ja tak trochę dzisiaj z doskoku bo mnie choroba zmogła :baffled: trochę podczytję, trochę ogarniam chałupkę i obiad gotuje a przez ten link do aukcji ze sniegiem kotlety mi się spaliły:-D:-D:-D:-D:-Dtak się zapatrzyłam na tą okazję nieziemską:szok:
:-D:-D:-D:-D:-D Czesc

Wtanm i ja my dzisiaj swiętujemy:-pjak zawsze zresztą:-D:-D:-D:-D
Wczoraj cały dzien mnie nie było malowalismy sobie pokój teraz super wygląda bo m nie móg wypatrzec jakie te sciany były brudne no gdzie sie popatrzyło to paluchy i wszystkie bazgroły było widac teraz mamy pomalowane na kolor brzoskwiniowy no i później sprzątanie okna se umyłam zasłony i firanki wyprałam wieczorkiem poprasowałam zawiesiłam i mam super posprzątane jeszcze nam jeden pokój został do malowania.

to bylo tak z minuty na minute decyzja bo my zimówek nie mamy i mówiłam jej ze przyjade jak beda drogi suche- a e dzisiaj chwilke popadało, to juz mielismy nie jechac, ale jak prestalo i wyszlo slonko to drogi znów suche i datego pojechalismy- i szczerze mówiąc apomniałam o tobie:-p
Bez zimówek lipa. Ja raz bez zimówek jechałam to masakra:baffled:

p20100495915090.jpg

Maxiu
p20100546165607.jpg

i teraz misio Maxio
p20100586398022.jpg
Śliczne fotki.
no żebys wiedziała jest luzik:tak::tak::tak::tak:

kochana to się sptaj mojego dziecka czemu chodzi tak późno spać,może ci odpowie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
spała dziś tylko 1h15min,tak jakos się nauczyła i nie idzie ją przestawić,sa nieraz takie dn ze padnie wczesniej ale to rzadkość :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a jesli chodzi o bankomat to nie byłam wypłącać bo musiałąm zostac godzine dłużej w pracy bo przyjechał towar wieczorem i wolałam sobie go od razu rozłozyć nic wstawac rano wcześniej :tak::tak::tak::tak: a potem juz mi sie nie chcało iśc do bankomatu.

ale sprawa sie wyjasniła,bankomaty nie działały,nie czytały kart,wszystko było pozablokowywane bo w piątek był napad na mój bank :szok::szok::szok::szok::szok::szok: dowiedziałam się przez przypadek,zwineli grubą kasę.tyle wwiem:sorry2:

jutro M ma wolne to pójdzie do banku i wypłaci pieniądze :tak::tak::tak::tak:

cos ostanio koł mnie jest dużo napadów.teraz ten bank,koło Agencjo pocztowej ostatnio były rozboje,jacyś chłopacy podlatywali i wyrywali ludziom portfele z rąk jak zamierzali już płacić :no::no::no::no:

a mojej u mojej znajomej w pracy co pracuje w zakłądach bukmacherskich też w zesżłym tyg był napad,zgarnęli całą kasę i zabrali torębkę tej kasjerki co tam sama była i teraz dziewczyna się boi b mają jej dokumenty wiedza gdzie mieszka cyka się starsznie i nie dziwię się jej.coś strasznie się dzieje niedaleko mnie.co chwila jakies napady kradzieże :no::no::no::no::no: strach wyjść na ulice
Który bank okradli?:szok: Ja nie mogłam wypłacić kasy jak było -20 bo bankomat zamarzł:baffled::baffled:

a tak w ogole Kerna to powinnas w dupsko dostac!!!!!!!!!!
nie wolno ci dziwgac i sie przeeczac a Ty is ena takie eskpaday wybralas????????
nalac i tyle!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Popieram:tak:

Jedziemy na 4 dni na wesele do mojej kuzynki :-p
To się wyszalejesz? :-p:-p

Malina to Antoś ma spust:-D

a ja wlasnie dostałam w-z-tke od M:sorry2: pochłonęłam ją w sekundkę i wogole się z nim nie podzieliłam:zawstydzona/y::-D
Mi A. pączka kupił:szok::-)

Zdrówka:-)

reklama
p20100495915090.jpg

Maxiu
p20100546165607.jpg

i teraz misio Maxio
p20100586398022.jpg
Ale Maksia słodziak na maksa;-):-):tak::tak::tak::tak:A jaki juz duuuzy:-):tak:
Aska a Ty wygladasz super:tak::tak::tak:Naprawde masz fajna figurke i slodka buzke:tak::tak::tak::tak:
jestem na nocnej zmianie:happy2:
Meduska ty mi powiedz żeś ty gruba to jak ic nagie fotki ci swe pokaże:-)
Agnes a co to Oliwka ostatnio tak późno spc chodzi:confused:i jak dziś kasę wybrałaś z bankomatu?bo mi się dziś udało:tak:
a Maxiu sliczny no i rośnie jak na drożdżach:tak::tak:
Anabubka to się narobiłaś dziś:baffled:ale jesteś na nocnej zmianie:-)
Dorotka dobrze że rozmowy G z psychologiem mu pomagają:tak:
Mój pietruszka walczy z gorączką o 17 miał 38.3 a wygonić go do lekarza :no::no:no uparte to jak osioł:wściekła/y:kupiłam mu dziś ferwx aspirynę cerutin i tantum werde i zostawiłam w aptece 70 zł:baffled:Antoszka śpi apaietruszka zsypia pod kołderką to ja mam luzik ;-)
Zdrowka dla Pietruszki:tak::tak::tak:Och Ci faceci-moj tez nigdy nie chodzil do lekarza:no::no::no:Ja w sumie tez nie:-p
Fervex ja tez pilam i w sumei jako jedeyny z tych copkow przechodzil mi wogole przez gardlo:szok:
dziewczyny ja powoli bede konczyc....
ide sie okapac i nynusiac :)

dobranoc wszystkim :-)
No juz wiem co chcialam Tobei napisac:-pZmien sobie suwaczek ciazowy na taki z Nikolka:tak::tak::tak:
Ale wątek nadal będę moderować;-):tak:.
A o co kaman z tymi grozbami:confused:Jakby co to pisz na priv lub gg
Malina to Antoś ma spust:-D

a ja wlasnie dostałam w-z-tke od M:sorry2: pochłonęłam ją w sekundkę i wogole się z nim nie podzieliłam:zawstydzona/y::-D
Tak trzymac Kochana:-D:tak::tak::tak:Jak ja mam cos dobrego co uwielbiam to tez sie nigdy nie dzielilam z M:-p:-)
Myszunia a walentynki urodzisz bo wodniki to fajne znaki:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Patrysiu jak ta twoja córcia smie się domagać jedzenia:-D:-Djak znajdziesz chwilkę to wpadnij do rowu bo tam zaproszenie jedno czeka i takie tam inne sprawy;-)
Anakondziu no kochana moja pójdziesz do pracy po wakacjach koniec siedzenia w domku a prac okaże się miłą lekką i przyjemną a dotego tak całkiem całkiem płatna:-pno a dziecko no szykuje się kochana druga dziewczynka ale to tak jak Maja do szkoły zacznie chodzić:-D:-D
Został mi tylko do ogarnięcia nasz pokój ale to jak Antoszka wstanie bo on w nim spi i mam luzik dziś pranie się kręci w pralce kosz czeka na rasowanie i na moją wenę do tego może jutro....albo wieczorkiem przy piwku i filmie po pracy:dry::dry::dry::dry::dry:albo radiu:dry::dry::dry::dry:słuchajcie pisałam wam ze mi się w antka wózku kółko posypało tzn łożyko i kółko się teraz blokuje staje w poprzek i nie da rady nim jeździć a kofam ten wózek bo jest świetny i super wygodny:tak:napisałam dziś do producenta że takie coś mi się stało dodam że wózek po gwarancji...odpisał mi że mogą mi przysłać koło przednie nie ma problemu koszt 170 zł +kurier 27:szok::szok::szok:nosz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:za 200zł to ja nowy wózek kupie na upartego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no nic nie wiecie może czy w warsztacie samochodowym by mi coś takiego zrobili:dry:macie co niektóre swoich facetów mechaników podpytajcie pliiisssss:happy2:
Tyle kasy za kolo:szok::szok::szok::szok:Chyba zwariowali:no:A nie ma gdzies u Ciebie serwisu tej firmy:confused:
Ja za komplet kol bebe confort razem z wymiana w serwisie placilam 150 zł:tak::tak::tak:
Zdrowka zycze Kochana:tak::tak::tak::tak:

Do góry