reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No to fotki zrobione
to moje firanki i woalki uszyte moimi rączkami , woale i organtyny kupuje na metry:-p:-p:-p
1 to na wejsciu mam taki ganek ja to tak nazywam
2 i 6 to W sypialni mam teraz te fioletowe bo sciany pomalowałam dwie na fiołkowy kolor ale wczesniej własnie miałam te złote bo sciany były żółte

a 3 i 4 to gościnnego bo ja mam dwa okna na konc sa przyszyte ręcznie koraliki

5 fotka to kuchnia

Załączniki

• S5001102.jpg
    S5001102.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 45
  • S5001092.jpg
    S5001092.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 47
  • Zdjęcie0107.jpg
    Zdjęcie0107.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 48
  • Zdjęcie0106.jpg
    Zdjęcie0106.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 45
  • Zdjęcie0108.jpg
    Zdjęcie0108.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 38
  • S5001020.jpg
    S5001020.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
reklama
Malinka staram się dotrzymać jakiegoś tempa :-D
Fajne macie te mieszkanka :tak: ciasne ale własne jak Wiki napisała :tak: ja to się zanim swojego dorobię to będę stara i siwa :-( facet ma do wynajęcia domek w żaganiu, na zadupiu żagania, mały 3 pokoje kuchnia łazienka nowy dach piec okna do wynajęcia i chce 1000zł plus opłaty do tego, a kupić węgiel drewno na opał a gdzie życie i jeszcze dziecko :no: a wczoraj dzwoniłam do agencji u nas w mieście i baba do mnie że mają do wynajęcia ale na dobry początek na wszystko trzeba mieć 2500zł :szok: no gały mi wyszły :no: ja nie wiem chyba już nigdzie nie ma tanich mieszkań do wynajęcia :no: ciężko coś znaleźć dobrego i w miarę taniego :sorry:
U mnie tz sa niestety takie ceny:-(.No taka prawda ze wlasnie takie mieszkania sa drogie:wściekła/y:
e no to twój wojskowy a nawet nie wiedziałam, my to myslimy ta chatke na kurzej łapce remontowac ale m jakos sie nie kwapi zeby za kredytem sie rozgladac, :sorry::sorry::sorry:
zreszta co on za kredyt dostanie jak ma umowe co prawda na stałe ale za 1317 zl :sorry::sorry::crazy::crazy::crazy::crazy:
bo szef nie chce wiekszych podatkow placic i najnizsza im wpisuje :crazy::crazy::crazy::crazy:
Moj ma dokladnie tyle samo na umowe.
Podczytuje was troszeczke :-p

Dziękuję, za miłe przywitanie :tak:
Z laktacja mam nadzieję, że sie uporam, jak wróciłam wczoraj to mała wcale cyca nie chciala :no: A teraz ciężko mi ja oderwać :sorry:

Wyobraźcie sobie, że po weselu dzwoniła do mnie jakaś panienka ze strony młodego, ze ona koniecznie musi mieć taką sukienkę jak ja :szok: Ubawiłam się przednio :-D
Ciesze sie ze mala juz ladnie pije z piersi.No i pochwal sie nam tutaj sukienka.
Witam
Ja dopiero tearz bo tak jakos mi zeszlo to pol dnia:szok:
Wiktoria mi strasznie w nocy kaszlala wiec jak wstalysmy o 9;30 to stwierdzilam ze jedziemy do lekarza:no:Zadzwonilam i lekarka przyjmowala dzieci chore do 10;30 wiec biegiem sie ubieralysmy,szykowalysmy i pojechalysmy:tak:Zbadala mi obydwie dziewczynki i w sumei to oprocz kaszlu i kataru nic Im nei jest.Wiktoria ma bardzo duzo wydzileiny wiec nadal podaje Jej ambrosol i oklepuje:tak::tak::tak:
Po lekarzu weszlam na chwilke do kolzezanki,pozniej przyjechalam uspic dziewczynki i po mlodego:tak::tak::tak:
A tearz siedze z capucinko i orzeszkami w czekoladzie:tak:
Dostalam skierowanie na badanie krwi Wiktorii ale to pojade dopiero jak wyzdrowieje do konca:tak:
No i od razu wtedy bedzie wazenie i zobaczymy czy przybraly cos po tym nutritonie
Zdroweczka dla dziewczynek.
No to fotki zrobione
to moje firanki i woalki uszyte moimi rączkami , woale i organtyny kupuje na metry:-p:-p:-p
Zarabiste masz te firanki:tak:.

Oliwka cos tam pojadla wiec jestem zadowolona.Po lekarstwie goraczka spadla.

ANACONDA ona ma angine teraz a goraczka to nie wiem z czego.Moze na zeby bo goraczka od soboty i juz 1 zabek wyszedl od tego czasu:sorry:.
G w osrodku.Ale byl jakis czas w domu wic sie nim nacieszylam juz .

Dobrze ze wogole je posprzata:-p:-D:-D:-D
Bo moim to bym musiala sie chyba prosic albo powiedziec ze jak nie posprzataja to nie dostana np kaszki to wtedy by z rykiem sprzataly;-):-D:-D:-D:-D
:-D
A co do wielkości mieszkań, to my mamy tylko 37m i jakoś się musimy pomieścić. :tak: W dodatku ja nie lubię zagraconych pomieszczeń i dlatego musiałam się przy takiej powierzchni nauczyć wyrzucać różne rzeczy (a z niektórymi ciężko się czasem rozstać :laugh2:) no i jestem bardzo ostrożna jeśli chodzi o kupowanie czegokolwiek - zawsze najpierw muszę dobrze przemyśleć, gdzie to przechowam i czy naprawdę jest niezbędne. :sorry:
Prawdopodobnie nigdy nie będzie nas stać na własny domek i na razie możemy tylko marzyć o jakimś większym lokum. :sorry: Mimo wszystko cieszymy się z tego co mamy, bo nawet jak malujemy ściany to robimy to dla siebie a nie dla kogoś. No i mamy dach nad głową, a nikt nam się w sprawy prywatne nie miesza. :tak:
ja tez nie lubie zaggracania i zadnych smieci w domu:-D

Malinka ty mi lepiej nie przypominaj. :szok::szok::szok:
Wybrała sobie trzy figurki littlest pet shop za 35zł - toż to rozbój w biały dzień bo za takie badziewie to ja bym 10zł nie dała, ale skoro obiecałam Mai że kupię jej to co sama sobie wybierze a reklama swoje robi to z płaczem musiałam potem płacić
no to jest masakra, taka mała pierdołka A TYLE KASY:eek:
Medeuska ja tez chce spa w domu miec ale nie mam wanny:baffled: a pomysł z kuchnia w połaczeniu z salonem bardzo fajny efekt ja chce tak zrobic u siebie w domu , a pierogi ze szpinakiem aleś wymysliła:eek::eek::eek: mam nadzieję ze dobre były:rofl2::rofl2:
wspolczuje braku wanny....
PYSZNE były pierozki:-):-):-):-)
Musimy podwójnie zapłacić oc bo wcześniej auto było na brata ale jak A. miał stłuczkę to oc przepisaliśmy na siebie i zmieniliśmy ubezpieczalnię. Zapłaciliśmy oc a teraz po 2 m-cach poprzednia ubezpieczalnia przysłała ponaglenie o druga ratę pomimo iż tam wycofaliśmy. Powiedzieli że jak była stłuczka to druga rata im się należy bo poniesli koszty przez stłuczkę A.:wściekła/y:
aha:wściekła/y:

Iwona sliczne firanki:tak:

Ostatnia edycja:
To fakt! Ale ciągle mam nadzieję, że się wypchnie przed terminem, bo ja termin to mam dopiero na 18go :szok:
Rtęć pozbierałam i wrzuciłam do sedesu no i cały problem w tym, że ona tam ciągle jest :szok: W ogóle nie chce spłynąć :no:
:tak:
Kochana rtec jest lzejsza od wody i raczej nie splynie:baffled:
Musisz ja zebrac. Opary z rteci sa bardzo szkodliwe:baffled:
Z godzinę chyba odpisywałam :-D:-D:-D:szok::szok::szok:
No ale w międzyczasie Piotruś się przebudził i musiałam go po pleckach podrapać, żeby dalej zasnął. :tak:

Piotrunio czuje się lepiej - jest zdecydowanie weselszy i więcej je niż wczoraj, chociaż cały czas na paracetamolu, bo temperatura się podnosi co jakiś czas. Jednak wydaje mi się, że na gorączce się skończy i interwencja lekarska będzie zbędna. :tak: Prawdę mówiąc to wcale nie mam ochoty na wyjście gdziekolwiek z domu :eek:

Ulepiłam dziś wreszcie te pierogi z serem co to za mną już od dawna chodziły i zjadłam ich od razu 12 :szok::szok::szok::szok: No cóż... Nie mam wyrzutów sumienia, bo to moje ostatnie podrygi :-p:-p:-p Za niedługo trzeba będzie udać się na dietkę, żeby mnie w lato na plaży ludzie z Green Peace nie chcieli do morza wrzucać :-p:-p:-p;-);-);-)
super ze Piotrunia ma sie lepiej i wizyta u lekarza gdzie mnoistwo zarazkow i bakteri wnoszonych przez chore dzieci bedzie zbedna:tak:
Gratuluje 12 pierogow:szok:
My z reala wróciłyśmy, Maja poszła spać a ja za obiad się wzięłam:tak::tak: Jak która chce to w realu są super jakości rajtuski dla dzieci po 4zł, nie wiem czy to jakaś promocja czy wyprzedaż, ja kupiłam Mai aż 6 par bo są super:tak::tak:

U nas też zakaz oglądania bajek i straszenie że do kosza wyrzucę zabawki:tak::tak::tak:
woow fajna cena jak na dobrej jakosci rajstopki:szok:
A wyrzucanie zabawek do kosza tez dziala:tak:
ja jakas zdechła przy tej @ jestem:eek:na szczęście coraz bliżej do jej końca i chłopa będzie można wykorzystać:-poby do czwartku a może środy:baffled:
lepiej do srody, co?:-p
Malinka ty mi lepiej nie przypominaj. :szok::szok::szok:
Wybrała sobie trzy figurki littlest pet shop za 35zł - toż to rozbój w biały dzień bo za takie badziewie to ja bym 10zł nie dała, ale skoro obiecałam Mai że kupię jej to co sama sobie wybierze a reklama swoje robi to z płaczem musiałam potem płacić
kurna co za zlodziejstwo.Ja kupilam Lali kota i psa takiego malego wlasnie z Pet shop i dalam jakies 3e:szok:
Wiem od dziewczyn z casto że ich córki maja szał na te pet shopy:tak:i chyba Paulinka Anabubki też:sorry:a ja nawet nie wiem jak to wygląda i moja Julina nigdy nic o nich nie mówiła więc chyba nawet tego nie zna:eek:ona wogóle lalek barbi tez jakos nie lubi:no:ona bawi się baby born tą co dostała od As i wózkiem od mikołaja a najbardziej lubi puzle i zabawy plastyczne:tak:nożyczki klej kolorowanki farny kredki plastelina o tego jej nigdy dość:-D
:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
A&E WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI WCZORAJSZYCH URODZIN ZDRÓWKA SZCZĘŚCIA MARZEŃ SPEŁNIONYCH I WSZYSTKIEGO O CZYM TYLKO ŚNISZ:tak::tak::tak::tak:
MALINKA Z FAMILIĄ
Aga miala w styczniu urodziny:szok::-D
Moja Lali tez lubi Baby born
Zabawy plastyczne dopiero wprowadze choc ciastolina to tez zabawa plastyczna a Lali ja bardzo lubi
No jakąś swoją urodę to to ma,skoro dzieci się tym bawią.

Dziecko w ten sposób zapamiętuje przeżyte historie i w przyszłości umie odwzorować prawidłowe zachowanie.
Warunek w przypadku Kuby kazdą scenkę trzeba powtarzać kilkadziesiąt razy oczywiście co jakiś czas.

super pomysl:tak:

My po zakupkach
Ide zaraz cos zrobic

Wiki tu masz przepis
Wielkie Żarcie - Przepis - Oponki serowe
ja taki mialam , tylko nie rozwalkuj za bardzo ciasta:-D

Witam i ja
Dzis wzielam sie za wielkie sprzatanie i tak mi czas zlecial o 19 ide kompac Emily a potem kolacja i spac:tak::tak::tak:

Iwcik super te firanki:tak::tak:
Dorota fajne fotki:tak::tak:
Malinka kochana dziekuje za zyczenia ale ja mialam urodziny 8 stycznia:-D:-D:-D
Ania i co humorek sobie poprawilas zakupami czy dalej jestes wsciekla na chlopa????
Dowikla dobrze ze u dziewczynek to tylko kaszel zycze zdrowka dla szczypiorkow

Ostatnia edycja:

Zarabiste masz te firanki:tak:. .

:-D

Iwona sliczne firanki:tak:

Witam i ja
Dzis wzielam sie za wielkie sprzatanie i tak mi czas zlecial o 19 ide kompac Emily a potem kolacja i spac:tak::tak::tak:

Iwcik super te firanki:tak::tak:
Dorota fajne fotki:tak::tak:
Malinka kochana dziekuje za zyczenia ale ja mialam urodziny 8 stycznia:-D:-D:-D
Ania i co humorek sobie poprawilas zakupami czy dalej jestes wsciekla na chlopa????

Dziewczyny dzięki , cieszę sie że wam sie podobają:rofl2::rofl2::rofl2:
Jeśli która chce to służę uprzejmie :-):-):-):-)mogę również doradzić jakie firanki gdzie i komu by pasowały mam toche wyobrazni jak to moi znajomi mówią, kumpela która wybudowała sobie domek bedzie miała wszystkie firanki dobrane przeze mnie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Ania to u Ciebie najwieksza kara to brak kaszki?
U nas zakaz ogladania bajek:-D:-D

Powiesilam pranko a teraz czas na kawusie:-)
No u nas to najlepeij jak strasze ze nie bedzie jakiegos zarelka albo soczku marchewkowego do picia:tak::tak::tak:
No to fotki zrobione
1 to na wejsciu mam taki ganek ja to tak nazywam
2 i 6 to W sypialni mam teraz te fioletowe bo sciany pomalowałam dwie na fiołkowy kolor ale wczesniej własnie miałam te złote bo sciany były żółte

a 3 i 4 to gościnnego bo ja mam dwa okna na konc sa przyszyte ręcznie koraliki

5 fotka to kuchnia
Sliczne:tak::tak:Mi najbardziej podobaja sie 1 i 5 -takie pasowalyby mi idealnie do kuchni;-):-)A nie mam w kuchni firanek i u dziewczynek nie mam bo mi sie zlamal karnisz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
U mnie tz sa niestety takie ceny:-(.No taka prawda ze wlasnie takie mieszkania sa drogie:wściekła/y:

Moj ma dokladnie tyle samo na umowe.

Ciesze sie ze mala juz ladnie pije z piersi.No i pochwal sie nam tutaj sukienka.

Zdroweczka dla dziewczynek.

Zarabiste masz te firanki:tak:.

Oliwka cos tam pojadla wiec jestem zadowolona.Po lekarstwie goraczka spadla.

ANACONDA ona ma angine teraz a goraczka to nie wiem z czego.Moze na zeby bo goraczka od soboty i juz 1 zabek wyszedl od tego czasu:sorry:.
G w osrodku.Ale byl jakis czas w domu wic sie nim nacieszylam juz .

Sliczne mieszkanko:tak::tak::tak:

Ja moze kiedys tez wstawie fotki mojego ,ale to chyba dopiero jak sie "dorobie" firanek:tak::tak::tak:

No to ja sobie na chwilke zasiadlam bo mlodzi sie tak ladnie bawili kuchenka:szok:Ale juz Im sie znudzilo i zdazyli sie poklocic i ryczec:szok::no:

ANKA
Moje tez uwielbiaja bawic sie lalkami i czesto maja takie wejscia ze z jakas spia w lozeczkach:tak::tak::tak:
Jesli chodzi o zabawy plastyczne to ja ostatnio kupilam dziewczynkom taki fajny "zeszyt dwulatka" i sa w nim rozne kolorowanki,wyklejanki i zabawy w ktorych trzeba troszke pomyslec;-):-)
Moze jak jutro bedzie to kupie Im zeszyt trzylatka i dla Dominika bo ostatnio nie bylo
A wyglada to tak

Załączniki

• SDC11601.jpg
    SDC11601.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 38
Do góry