reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No trochę krzyska przytkało , popatrzył na mnie uśmiechnął sie i przytulił ......no i pojechał do prcy:-D:-D:-Dale jutro ma wrócić na śniadanko:tak::tak::tak:

Anka nie czytasz dokładnie bo medeuska miała znieczulenie i to mocniejsze niz zwykle:-):-):-)

reklama
Ty nie doczytalas hehehehe miala bez znieczulenia rwanego zeba:-D:-D
Prosze
Napisał anka26,07
Medeuska zeba rwanego mialam za dzieciaka wiec raczej by sie gosciu nie zgodzil ale z taka sadomacho nie jestem

ja mialam-nie polecam

Ide na Na wspolnej

A to czytałam ja myslałam ze teraz jak była a nie w dzieciństwie wtedy to może lekarze nie mieli kasy na to zeby refundowc znieczulice hehehehe:-D:-D:-D:-D

Cosik tu pusto:szok::szok:

Zaprosilam na jutro Age z mezem i Emily na wyzerke.zadzwonie jeszce do znajomej moze tez wpadnie. Do poludnia mam w planach isc z Lali do parku nakarmic zwierzatka bo ma troche suchego chleba a potem zrobie oponki z polewa czekoladowa :-p

Dzis mam lenia i juz nic nie robie jutro ogarne popoludniu:-D wiadomo ze nie rano bo wstane o 10:-D:-D

cześć dziewczynki:-):-):-) nie było mnibo laptop był w naprawie:wściekła/y: swoja drogą to już druga naprawa w ciagu roku, coś mi się to nie podoba:no:
przejrzałąm co nieco i muszę powiedzieć, ze łądnie sobie mieszkacie:tak::tak::tak: urzekły mnie kolorki u Luny:tak::tak::tak::tak:moje ukochane beże i brązy, bardzo mi się podoba
As super kuchnia, normalnie jak marzenie cała zabudowana, mnóstwo miejsca, dużo szafek ale cena mnie zmroziła:baffled::baffled::baffled::baffled: teraz wiem dlaczego ja mam tak mało szafeczek :tak::tak::tak::tak:a i tak jak dla nas było drogo
Iwcik firaneczki śliczniutkie, bardzo lubię takie różne dodatki w postaci tasiemek i koralików, super wygladają, gdybym ja miała takie zdolności pewnie dzisiaj w mojej kuchni nie wisiałyby surowe firanki tylko ładnie obszyte zieloną tasiemeczką i podpięte a tak lipa, wisi to co kupiłam tylko obcięte z beli:-(

dla wszystich chorujących duuużo zdrówka, trzynajcie się cieplutko i nie dawajcie wirusom;-);-);-)
u mnie też Misia chora, siedzimy od poniedziałku w domu, a ja nadal nie byłam sie zarejestrować w UP i nie wiem kiedy tam dojadę, jakoś wcale nie mam ochoty

jutro poczytam resztę bo dzisaj już tak siedzę ze 3 godziny:baffled:

dobrej nocy

Agunia niestety drukujemy i drukujemy jak bys miala zaznaczac posty i odpisywac to obawiam sie ze przez te 3h zdazylabys tylko 3 dni nadrobic:-D:-D

Dowikla hop hop nie zasiedzialas sie u siostry??:-D

Agnes a Ty gdzie sie podziewasz??

Anabuba to ma jeszcze chwilke:-D:-Ddo 22 niedaleko:-D:-D

ojejku a o reszczie nie wspomne

Medeuska wykapana czy juz wykorzystana:sorry::-D

laski wy robicie obiady z 2 dań????bo u nas zawsze albo zupka albo drugie z naciskiem na częściej drugie niż zupka bo moi chłopcy ci starsi zjedzą 2 michy zupy i po godzinie im się szwędaczka kuchenna włącza:eek:a ja z kolei z Juliną bardziej zupkowe:baffled:my 3 dzień jemy pieczarkową:baffled:tyle mi się ugotowało jutro dla odmiany zrobię chyba schabowe:tak:bo już mi się zupa pieczarkowa przejadła:eek:

Ja nigdy nie robię obiadu z dwóch dań - gdzie by mi się chciało:-p:-p:szok::szok:

Oliwka ma niestety ta gorsza wersje Zespolu Turnera .Nie ma calego jednego X .
Ale To co jest najwazniejsze i dobre z tego to to ze nie ma wady serca.
Leczenie hormonem dopiero po 4 raku zycia ale to bedzie zalezalo od naszej pani dr i od rosniecia oliwki czy rozpoczniemy w wieku 4 lat czy 5 lub 6 .No ale napewno bedzie brala ten hormon.A to sa codzienne zastrzyki.

Jest jedna pani dr ktora zajmuje sie takimi dziewczynkami chorymi na ZT ale nie mam jej teraz w Polsce i nie wiadomo kiedy na stale wroci dlatego w rejestracji do niej narazie nie rejestruja.Dowiedzialam sie ze ona bedzie w PL 9 marca przez tydzien i ta lekarka co z nia gadalam dzis postara sie aby tamta lekarka na w tym marcu przyjela.Mam dzwonic 9 marca i dowiem sie co i jak.No i do niej bedziemy chodzic raz na jakis czas raz na pol roku .
Od czasu do czasu bedziemy musialy sie do szpitala polozyc.Musze byc pod stala kontrola laryngologiczna bo niestety za to ze oliwka non stop chora na uszy i gardlo u niej odpowiedzialny jest ZT .
Niestety te jej choroby uszek moga prowadzic do gluchoty .
Pozniej w wieku okolo 14 lat bedzie Oliwka otrzymywala hormony na kobiece sprawy.Bo bez nich to Oliwka nie bedzie miala persi ani @ i niestety Oliwka bedzie BEZPOLODNA :-(.

My z G mamy sie zbadac .Zrobic badania u genetyka .Ale bardzo male prowadopodobienstwo jest ze kolejna nasza dziewczynka bylaby chora na ZT :-).
Jedyny plus z tego.

Oliwka ma teraz 38,5 ale dostala juz lekarswo i juz widac ze jest lepiej .Ja zaraz ide do poradni na spotkanie kobiet .

Dorota tulam mocno, najważniejsze że wam wszystko wytłumaczyła i teraz wiecie na czym stoicie i jak będzie przebiegało leczenie Oliwki, a jak ona dorośnie to na pewno wymyślą jakieś nowe leki na tą chorobę

Siostra mała aparatka ci rośnie chociaż maks tez zagiął dzisiaj Krzyska , bo oglądali Malanowskiego i coś tam było ze K powiedział oooo popatrz jaką gość ma kochającą żonę , a maks na to : Tato przecież ty też masz kochającą żonę , to po co mu zazdrościsz :-D:-D:-D:-D

I bardzo dobrze tatusiowi powiedział:tak::tak::-D:-D

A co do firanek to zrobiłam fotki koralików zebyście wiedziały o czym pisałam , kupiłam je w LIROYU i jak dobrze pamietam to bły sprzedawane jako korale na choinke:-D:-D:-D po 280cm jeden a pózniej dokupiłam tasiemke i przyszyłam do firanki, mam czerwone pomarańczowe i białę przeźroczyste..... no i róże które też sama robie do firanek jako ozdoba:tak::tak::tak:

No pomysły to ty dziewczyno masz - chwali się:tak::tak::tak:

Zaprosilam na jutro Age z mezem i Emily na wyzerke.zadzwonie jeszce do znajomej moze tez wpadnie. Do poludnia mam w planach isc z Lali do parku nakarmic zwierzatka bo ma troche suchego chleba a potem zrobie oponki z polewa czekoladowa :-p

Dzis mam lenia i juz nic nie robie jutro ogarne popoludniu:-D wiadomo ze nie rano bo wstane o 10:-D:-D

Aniu kuchareczka z ciebie ostatnio pełną gębą, zapraszam jutro do siebie może i mi oponek upieczesz:-p:-p:-p

reklama
Długo czekałam owej godziny,
aż wreszcie nadeszły Twoje urodziny.
Więc chce przed Tobą serce otworzyć
i najlepsze życzenia Ci złożyć.

Wszystkiego naj dla Beaty Ania z rodzinka:-)

Wszystkiego najcudowniejszego dla Amelki Justyny

Dla Jubilatów Wszystkiego NAJ NAJ :-):-):-):-):-):-)

Kamilek - galeria zdjęć Jakbyscie chciały zobaczyc jak mój chłopak rosnie

wydoroślał strasznie :tak::tak::tak::tak::tak:

Znalazłam coś takiego:

Dzieci uczą się życia od nas.

Dzieci to anioły, którym skrzydła maleją, gdy nogi rosną.
Charakter dziecka jest jak dobra zupa - jedno i drugie robi się w domu.

Dziecko krytykowane
uczy się potępiać.

Dziecko żyjące w nieprzyjaźni
uczy się agresji.

Dziecko wyśmiewane
uczy się nieśmiałości.

Dziecko zawstydzane
uczy się poczucia winy.

Dziecko żyjące w tolerancji
nabiera cierpliwości.

Dziecko zachęcane
uczy się wiary w siebie.

Dziecko rozumiane
uczy się oceniać.

Dziecko traktowane uczciwie
uczy się sprawiedliwości.

Dziecko żyjące w bezpieczeństwie
uczy się ufać.

Dziecko przyjmowane takim jakie jest
uczy się akceptować.

Dziecko traktowane sprawiedliwie
uczy się prawdy.

Dziecko otoczone przyjaźnią
uczy się szukać w świecie miłości.

w 100% się z tym zgadzam :tak::tak::tak::tak::tak: dobrze powiedziane :-)

Ile wy laski płacicie za neta i jaki macie??

za 6MB 89zł w dialogu :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

dzwoniłam do mamy jeżdżą z Julią od dentysty do dentysty zaliczyli już 6 gabinetów i albo nie ma stomatologa bo wyjechł albo nie przyjmie bo ma wizyty rozpisane do 18 jeszcze w 2 lekarz ma przyjść koło 14 więc może tam:-:)-:)-:)-(a Julia płacze z bólu w samochodzie:-:)-(mi serce pęka i wyje z bezsilności:-:)-:)-:)-(
bidulka ale musiała sie nameczyc i nacierpieć

wrrrrr ja sie zbieram na sieczkę:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
jaką sieczkę ???????? :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

no Julinka już po dentyście w końcu ją prywatnie jakiś pan doktor przyjał zresztą ze szzecina przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu wizyty miał zapisane do 20 a wyszedł powiedział przepraszam tych którzy czekają ale jest dziecko z bólem musze przyjąć:tak:tata mówi że Julinka była dzielna miała robiony bez znieczulenia bo ropką podszedł :-(rozwiercił jej doktor zęba włozył lekarstwo do zęba zapisał antybiotyk i coś przeciwbólowego :-(za godzinkę ma jej przejść ból ale już mówiła mamusiu juz mniej boli:happy:jak wróci idziemy dalej to leczyć:tak:boziu jaka jestem szczęśliwa że to juz za nią bo się spłakałam jak głupia:tak:
dobrze ze juz po,dzielna dziewczunka :tak::tak::tak::tak:

Ja też jestem przeciwna kupowania dzieciom laptopów czy nawet tv, mój M kiedyś wspominał żeby Mai do pokoju tv kupić to będzie mogła sobie bajki oglądać ale ja kategorycznie odmówiłam bo nie dość że by ciągle chciała oglądać to jeszcze kontakt z nią by się zmniejszył, trzeba się uczyć dzielenia z innymi, trochę ja trochę ona i tak będzie dopóki nie dorośnie
jestem tego samego zdania :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Laura tez wziela rozaniec:-D

Oliwka wzięła długopis :tak::tak::tak::tak::tak:

he he tak trzymaj pilnuj pilnuj :-D:-D:-D:-D:-D:-D

:tak::tak::tak:
laski wy robicie obiady z 2 dań????

nie,albo zupa albo drugie nie mam czasu aby gotowac 2 dania codziennie :no::no::no::no::no: zresztą zjedząc pierwsze danie nie dałabym radę jeść drugiego,Oliwka tymbardziej więc bezsensu :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

A co do firanek to zrobiłam fotki koralików zebyście wiedziały o czym pisałam , kupiłam je w LIROYU i jak dobrze pamietam to bły sprzedawane jako korale na choinke:-D:-D:-D po 280cm jeden a pózniej dokupiłam tasiemke i przyszyłam do firanki, mam czerwone pomarańczowe i białę przeźroczyste..... no i róże które też sama robie do firanek jako ozdoba:tak::tak::tak:
śliczne są,strasznie mi się podobają :tak::tak::tak::tak:

Do góry