reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

niom to mnie juznie będzie bo wymięakm........miłej nocki:tak: a cena....przystępna:-D:-D:-D
a ja chciałam wam puścic jakąś fotke i wrzuciłam płytkę ale tam same starocie..i ja jeszcze na maturze!!!!!!!!..kurcze czas leci!!!

reklama
Dzieki laski ja też uciekam bo juz mi literki z klawiatury uciekają zajrze jutro z rana o 8.00 heheh

DOBRANOC :-):-):-)

Zuza śpi ja też zmykam bo A. woła na film;-)
No to fotki zrobione
to moje firanki i woalki uszyte moimi rączkami , woale i organtyny kupuje na metry:-p:-p:-p
1 to na wejsciu mam taki ganek ja to tak nazywam
2 i 6 to W sypialni mam teraz te fioletowe bo sciany pomalowałam dwie na fiołkowy kolor ale wczesniej własnie miałam te złote bo sciany były żółte

a 3 i 4 to gościnnego bo ja mam dwa okna na konc sa przyszyte ręcznie koraliki

5 fotka to kuchnia
Aler zaje..ste:)):szok: JA też chcę takie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:A na ostatnim zdjęciu do czego masz przywiązane te sznureczki(tasiemki?)?/

Ślicznie. A Oliwka jaki ma pokoik fajniusi:tak::tak:

Uwaga!!

Upieklam miske faworkow:-):-):-):-)

Agnieszka nic konkrtenego nie kupowalam takie duperelki do lodowki i do faworkow musialam dpkupic smietane i make:tak:

Dowikla ja Laurze kupowalam w Polcse zeszyt dla 2 l ale za latwe to dla niej bylo wiec kupilam dla 3 latka.Jeszce pamietam jak u siostry bylam i Lali to wyklejala hihi.Fajne sa te zeszyty:tak:Tu tez kupuje do wyklejania dzis widzialam bajke w ktorej trzeba bylo wklejic np ksiezniczke, ksiecia, stol, krzeslo...

Musze przyznac ze te firanki w rzeczywistosci sa piekniejsze:tak:
Tp ja poproszę parę faworków:-):-)

fajne,ja też sama wiele do domu szyję,ale ostatnio na obrazy mi padło,więc czasu nie ma na szycie.;-):-):-)

Bardzo fajne mieszkanko.

Ania podziel się faworkami.:sorry::sorry:
Ja chyba jutro oponek napiekę,bo mam stary sprawdzony sposób.
Będą oponki,kółeczka(małe pączuszki) i księżyce.
No może coś foremkami poczarujemy z Kubusiem ,ale to będzie od mojej ochoty zależało.
Co do mieszkanek.
Ja uważam,że każda z nas dba o swoje jak może najbardziej i najlepiej.
Jedna ma gdzie włożyć stertę ubrań i ich nie widać ,a druga nie,ale to nie znaczy,że ta druga ma gorzej coś w domu zrobione.
Po prostu pewnych rzeczy się nie przeskoczy.
Wszystkie mieszkanka są cudowne,bo są nasze i o nie dbamy najbardziej jak umiemy.
To tyle w tej kwestii.
Ja gdzieś miałam fotki swojego lokum,ale nie wiem czy chcecie oglądać,bo będzie może ,że się chwalę ,albo coś.:-p:-p:sorry::sorry::sorry:
To zapodaj ten przepis na oponki:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Dowikla co ty robilaś z tymi karniszami ,:-D:-D:-D jakbys kiedy zakupiła karnisze i chciała takie firanki to z miłą chęcią ci uszyję:happy::happy::happy:

Anka no faktycznie fotki nie najlepiej wyszł bo robiłam tel kom bo aparat miał akumulatorki nie naładowane:baffled::baffled::baffled::baffled:

Medeuska a czy ty czasem sie nie odchudzasz??????:rofl2::rofl2::rofl2: to gdzie po faworki stoisz w kolejce:-D:-D:-D

As ja dużo nawet szyje nie tylko dla siebie ale i po rodzinie i znajomych i nie tlko firanki bo to tak z zamilowania a z zawodu jestem krawcową wiec szyje wszystko zaczynając od mini po płaszcze zimowe:-p:-p:-p

Luna z miłą checią moge cos doradzić jak wczesniej pisałam to ja lubie firanki:tak::tak::tak: nawet przyszywanie ręcznie 10metrów koralików mnie nie wkurzało i nie zniechęciło mnie do szycia firan.:rofl2::rofl2::rofl2:
Tez mam koncepcje na firanki ale zdolności i maszyny do szycia brak-i cierpliwości raczej też:-(

reszta co udało mi się odkopać.:tak::-):-)
pokój Klaudii

łazienka

hol

salon

klatka schodowa

sypialnia słaba jakość ,bo Klaudia ukradkiem telefonem robiła :-D:-D:-D

Nie mogę odnależć drugiej strony sypialni i Kubusiowego pokoju.
To tyle,co udało mi się odkopać.
Jak widziecie,duże ,przestronne a wszędzie coś leży.;-);-);-):eek::eek::-D:-D:-D
Bardzoooo ładnie;-);-)Kuchnia Bomba:-)

ej no firanki boskie,masz talent :tak::tak::tak::-):-):-):-)

natalineczka gratuluję zafasolkowania :tak::tak::tak::tak:

dziewczyny bardzo ~ładne te wasze mieszkanka :tak::tak::tak::tak:

jeszzce wczoraj pisa~ł~ąm wam że z Oliwk~ą lepiej.w nocy zaczę~ła cos chrypieć,pokas~ływać,rano wsta~ła zaczę~ła skarżyć się na gard~ło,to polecieliśmy z samego rana do lekarza.o dziwo nas przyjeli szybko.
co się okazalo?
początki anginy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dosta~ła antybiotyk,siedzimy przymusowo w domu,za tydzień we wtorek do kontroli.zeswirujemy z nia jak ona ma siedziec tyle w domu :no::no::no::no:
To ja przyniosłam tą cholerną anginę tutaj:baffled:
Zdrówka dla Oliwki. bo teraz sama wiem co to angina:confused2:

i jeszcze ja:-)

wale z pamieci bo cytsatow nie pozaznaczalam:eek:ale ja to mam proawo byc juz zmeczona po calym dniu:baffled:
Odbebnilam prasowanie, ale co z tego jak kolejne ciuchy sna i jutro znow zelazko nie czeka:baffled:

Dziewczyny fajne te mieszkanka i kuchnie... Podoba mi sie podsumowanie As i sie zgadzam.Ja mam malo miejsca i nie mam gdzie wszyustkiego upchac:baffled:Staram sie jak moge ale zabwki Lali sa wszedzie:sorry:

Iwcik a te koraliki do firanek to Ty recznie robisz:szok:

Agnes zdrowka dla Oliwki, dobrze ze odrazu poszlas moglo byc gorzej a juz napewno dl;uzej by siedzial jakby sie choroba rozwinela

As, Kerna ale zwierzakow:szok:ja nie mam nic i raczej nigdy nie bede miala no chyba ze jak kupie dom to sobie psa szczele na podworko:-D

MOj sie grzeje w wannie a ja chyba tez szczele sobie takie lezenie bo cos mnie bierze:-(

Dobranoc

Ps na faworki ktoras chciala to tu jest extra przepis
http://www.wielkiezarcie.com/recipe180.html

Długo czekałam owej godziny,
aż wreszcie nadeszły Twoje urodziny.
Więc chce przed Tobą serce otworzyć
i najlepsze życzenia Ci złożyć.

Wszystkiego naj dla Beaty Ania z rodzinka:-)

Wszystkiego najcudowniejszego dla Amelki Justyny

Ostatnia edycja:
witam jako pierwsza:-)
wczoraj moj p okupowal wieczorem kompa iwec ja juz poszlam wczesniej spac.
wczoraj mialam niezla przeprawe z wozkiem na zakupy ale dalam rade i o dziwo nikt nawet nie zatrabil ,nawet jak wpadlam z wozkiem na rondo lewa strona:-Dfacet jeden tylko jechal i sie glupio patrzyl wiec sie usmiechnelam i rozlozylam rece:-D

po poludniu poszlam do mamy i jakos dzien zlecial.

za oknem -10 i chmury:-(
juz mam dosc tych chmur bo znow dola lapie:-(

to ide poczytac

Luna zdrówka dla małej

As super macie domek:tak:

Iwcik juz mi sie nie chce:-D:-D:-D

Agnes zdrówka dla Oliwki:tak:

ode mnie też:-):-):-):-):-)

Witam porannie:-):-):-)
Moi już wybyli więc ja z kawką na bb:-):-):-)
Oj ja też doła łapię przy tej pogodzie, nic mi nie pasuje, nic mi się nie podoba - oby do wiosny
Która się ze mną napije?;-);-)

No jestem ja. Witam moje Panie.

As kuchnia piękna, duuuża, jak mi się marzy duża kuchnia, ale cieszę, się z tego co mam, hihi, mała, ale z własnymi pomysłami kulinarnymi, a nie np teściowej, hihi.

Luna z miłą checią moge cos doradzić jak wczesniej pisałam to ja lubie firanki:tak::tak::tak: nawet przyszywanie ręcznie 10metrów koralików mnie nie wkurzało i nie zniechęciło mnie do szycia firan.:rofl2::rofl2::rofl2:
Na pewno skorzystam. A z tym przyszywaniem koralików -podziwiam

Agnes-angina-masakra. Oby się nie rozwinęła, bo to paskudztwo...

Iwcik a ten królik to bawi się z psem, czy ie bawi się nim?:-D:-D:-D
A poważnie fajne futrzaki, piesio śliczniutki i uszol też.

Ps na faworki ktoras chciala to tu jest extra przepis
Wielkie Żarcie - Przepis - Szybkie faworki
dzieki, ja chcialam:tak:

i ja i ja i ja i ja też sie dołączam

Luna zdrówka dla małej
Dzięki. Co sie dzieje, okaże się jak wstanie, ale nocka była masakra, do tego głowa tak mnei bolała, że musiałą Picia zbudzić, żeby za którymś tam razem do niej poszedł, bo już nie mogłam głowy unieść.

Anaconda-ja z przyjemnością, tylko musze jeszcze wodę wstawić, bo jedno co zrobilam odkąd wstałam to włączyłam kompa i uszykowałam małej butle, hihi

reklama
Witam:-):-):-)
My już po morfologii, Maja od samego rana popłakiwała że nie chce iść krewki pobierać ale się nie zapierała. Oczywiście w gabinecie płakała ale rączką nic nie ruszała i szybko poszło, wyniki dzisiaj po godz.17 ale chyba dopiero jutro po nie pójdę. Maja do przedszkola nie chciała iść więc zostawiłam ją w domu, a koło południa w nagrodę że tak dzielnie to zniosła pójdziemy do sklepu jakąś zabawkę kupić.:tak::tak: Tak więc będzie dzisiaj mnie troszkę mniej bo dziecię w domu:tak::tak:
Myszunia oby Piotrusiowi ta gorączka spadła i nie zapowiadała początku choroby. Ja rodziłam po 42 tygodniu ciąży tak więc nie martw się:tak::tak:
Anabuba ty do lekarza biegnij skoro coś wyczuwasz i to biegiem bo ci kopa dam - to nie przelewki
Medeuska a ty do dentysty bo z nerwem na wierzchu to nie radzę chodzić:szok::szok:
MH super że wesele udane i oby laktacja wróciła do normy:tak::tak::tak:
Kerna widzę że ciebie też płaczki dzisiaj czekają w przychodni:tak::tak:

dobrze ze dala sobie pobrac:tak:
no do gina pijde w marcu bo nie mam kasy a chodze prywatnie
do tych rzeznikow panstwowo nie pojde:no::no::no:

WItajcie ,ja tylko na chwile.Jak Oliwka pojdzie spac to dluzej posiedze :-).
U nas nocka -masakra.Oliwka budzila sie doslownie co kilka minut.Miala temp bo byla goraca jak piec :-(,nie wiem ile bo nie sprawdzalam.Najwazniejsze ze teraz nie ma temp :-).
A jak wogole w nocy udalo mi sie usnac bo spalismy w 3 na jednym lozku-nie bylo mwy aby Oliwke odlozyc do jej lozeczka bo byl ryk,a probowalismy wiele razy.
Jak zas usnelam to snil mi sie tylko ZESPOL TURNERA.Musialam sie chyba z tym przespac i niestety dzis to do mnie tak do konca doszlo :-(.

No nic trzeba zyc dalej,Jest to choroba skomplikowana i przekichana ale ludzie sa bardziej chorzy.Z tym zespolem wiarze sie wiele innych nieciekawych chorob jak BEZPKLODNOSC,WADY SERCA,TARCZYCA ,CUKRZYCA,NADCISNIENIE.
No nic juz narazie nie narzekam.Wiecej w sprawie Oliwki dowiem sie jutro.

jeszcze troche.oswoisz sie z choroba:tak:
teraz taki czas ze poplaczesz,ponarezkasz pozniej zaczniesz walczyc.nie wyszukuj u niej dodatkowych chorob bo wcale nie musi ich miec:tak:
im wiecej bdziesz wiedziala o tej chorobie to inaczej na nia spojrzysz
dasz rade!silna obieta z Ciebie:tak:

Dorotka nie myśl o powikłaniach,ciesz się chwilą,że jest dobrze.
Na zamartwianie szkoda czasu,wykorzystuj każdy moment i myśl pozytywnie.
Traktuj małą jak zdrowe dziecko tak jak do tej pory.
Wkrótce oswoisz się z tą diagnozą i już nie będzie tak ciężko.
Wiem co piszę.
Jak usłyszałam diagnoza Kuby Autyzm to świat mi zawirował,ale się poddaję.
Szukam cały czas różnych rozwiązań i nie myśle co będzie jutro.:no:
uciekam moje drogie ,bo coś w domku trzeba porobić.
Prania mam tyle ,że hoho .
Klaudii z tygodnia obozowe,nasze wyjazdowe i Darka z całego tygodnia również.:szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D

popieraM:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Tak zescie mnie wczoraj zachwalały ze mam czystakuchnie a dzisiaj to juz churagan przeleciał zabieram sie za sprzątanie
hehehehe

elloo

A ja wkur*** mialam termin na 10:30 do dentysty.Moj dzwoni do mnie 10:15 ze jednak nie da rady dojechac :wściekła/y::wściekła/y:Jak by zadzwonil wczesniej to by sobie Laure ubrala i zawiozla bym ja do Agnieszki:wściekła/y::wściekła/y:A tak dupa zimna.Matka ubrana i wyszykowana a tatus dzwoni ze nie przyjedzie:wściekła/y::wściekła/y:
Niech mnie ktos zastrzeli:wściekła/y:
Laura je sniadanko, ja powiesilam pranie a ze ubrana jestem to czekam az Lali zje i ide na miasto

inny gatunek:-p

i jak przysnilo sie cos?:-)

masz zapalenie? czy poprostu owulacja
:

a ja jutro bede robila faworki:happy:

stawiam na owulacje bo przeszlo
a faworkow wczoraj nie robilam
dzis bede robic

yy ona w ogóle od początku mi nie pasuje. Jak poszłam z nia na bilans to ani go nie rozebrała:no: stuknęła, puknęła i wszsytko ok. A może fakt, że dlatego że starszy maluch to mniejsze też zainteresowanie. Oczekiwałam właśnie jakiegoś wywiadu, chociażby zaglądnięcia do gardła czy ucha. No tak przynajmniej za każdym razem robili w ES. A zmierzyć też już się jej nie chciało.
u nas wza,mierza,osl****e,bada wezly,zaglada do gardla i do uszu

ja nie mam za bardzosie czym pochwalic ale kilka zdjec mam :eek:
1,2 ,3 kuchnia kuchnia pokój dzienny ,5 6 pokój Wojtka 7,8,9 pokój dziewczyn i ostatnie przedpokój
to jest balagan bałagan jak sie patrzy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

fajnemieszkanko

[
Anabubka wrzuć mi ten przepis na torta serowego na kulinarny :tak:

Zmykam Pit-a złożyć. :tak:Im wcześniej, tym szybciej pieniążki będą.:tak:

oki,tylko mi przypomnij bo gdzies kartke z przepisame wsadzilam:eek:
a moj tez juz dostal pity wiec musze zlozyc :tak:

witam was dziopencje, to znów ja, i znów po dłuższej przerwie, niestety nadal samopoczucie do bani dlatego nie odwiedzam was zbyt czesto a nawet bardzo rzadko, dzis mam do gina na 16, 20 mam nadzieje ze zacznie mi powoli przechodzxic bo jak nie to sie wykoncze, przepraszam was ze nie nadrobie ale najzwyczajniej nie mam siły :no::no::no:
chwile z wami posiedze sprobuje conieco poczytac

jeszcze raz przepraszam za nieobecność :tak::tak:;-);-);-)
witamy

A my na walentynki , nie wiem czy w ogóle cos szykijemy, ja bede na @, kazałam mojemu kupić sok ananasowy???? ale on jeszce nie wie do czego to służy, hihi..
.

oj Ty podstepna bestyjko:-p:-p:-p:-p

A mi wczoraj M powiedział że na mieszkanie z wojska jak na razie nie mamy co liczyć bo oczywiście pierwszeństwo mają starsi stopniem :no: nienormalnie ale za to duża szansa na kasę, bo jak mieszkania nie mają to za to jakieś pieniądze są :tak: i oby były to wtedy nawet do tego głupiego świętoszowa się przeprowadzę bo tutaj to marne szanse na coś :sorry:

ale z tego co wiem,to albo daja mieszkanie,albo mozesz wynajmowac i wtedy wojsko doklada kase
wez sie dowiedz koniecznie bo moze to by bylo dobre rozwiaznei jakby wam nawet pol czynszu dolozyli:tak::tak::tak:
znajmoy wojskowy tak wlasnie ma

Taka ta Polska porąbana jest niestety :no: dobra dziewczynki ja muszę mykać bo to już 13 zaraz tata przyjdzie i mamie obiad muszę zrobić :sorry: jak dam radę zajrzę wieczorem papa :-D:tak: a tu coś do śmiechu
Po miłym obiedzie dwie pary wstają od stołu. Kobiety poszły do kuchni, a mężczyźni do pokoju gościnnego. Jeden mówi do drugiego:
- Myślę, że to wspaniale, że cały czas mówisz do swojej żony "słoneczko", "dzióbku", "cukiereczku".
Ten na to:
- Prawdę mówiąc, cztery lata temu zapomniałem, jak ma na imię

- Wiesz, twoja żona to straszna śmieszka!
- ?!
- Jak opowiedziałem jej kawał, to tak się śmiała, że o mało co oboje nie spadliśmy z łóżka!

Dobry kumpel mówi do kumpla:
- Roman, muszę ci coś ci wyznać.
- Tak?
- Przespałem się z twoją żoną.
- No i co z tego?
- Rozwiedź się z nią!
- Po co?
- Słuchaj, całe osiedle z nią śpi. Rozwiedź się!
- Po co?
- Chłopie, pół miasta ją rżnie! Rozwiedź się!!!
- Po co?
- W kolejce się ustawiają, żeby ją dymać! Roman, rozwiedź się!
- Po co? Żeby w kolejce stać?

- Jaka jest różnica między dwulatkiem a dorosłym facetem?
- Dwulatka można zostawić samego z nianią. :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D dobre

Podczytuje was troszeczke :-p

Dziękuję, za miłe przywitanie :tak:
Z laktacja mam nadzieję, że sie uporam, jak wróciłam wczoraj to mała wcale cyca nie chciala :no: A teraz ciężko mi ja oderwać :sorry:

Wyobraźcie sobie, że po weselu dzwoniła do mnie jakaś panienka ze strony młodego, ze ona koniecznie musi mieć taką sukienkę jak ja :szok: Ubawiłam się przednio :-D

maly cyculek:tak:
dobre ze imprezka udana a laska tez niezla:-D:-D:-D

Do góry