reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

macy - dokładnie dobrze myślisz z odwlekaniem szczepień w tym wypadku, słuszna decyzja. :tak:
agagsm - mój też ma różne dni ale generalnie po odstawienu kopru aniołek mi wrócił na dobre. roxeen pisałaś też o koprze, wiecie co to dziwne jest.. bo właśnie sprzatałam w szafce w której miałam pełno próbek i miedzy innymi HIPPa, - wszystkie herbatki jakie oni reklamują dla dzieci mają koper, no większośc... i jeszcze piszą, że to na lepsze trawienie i usuwają nadmiar gazów :baffled: tylko, że mój tak odgazowywał, że aż płakałz bólu. :angry:
Dziś mieliśmy schemta Tracy... mały obombał się koło 18.30 do 19.00 , potem zabawy, śmiechy i kapiel, teraz leży sobie w kołysce z pozytywką. Może w tej kolejności to zadziała? Leży i i gapi się na misia. :-D A w ogóle nasz klopsik waży 4700 :happy:pieknie przybiera od wyjścia ze szpitala 2900.
Tysiolek - potwierdzam jak przedmówczynie, piekna suknia.
roxeen - przykro mi z powodu koleżanki, będę również ciepło mysleć i się pomodlę, biedna kobieta

reklama
Kaja moja córa też dostała 3 razy koper jak mój nalegał bo to była dobra rada jego mamy i to były najgorsze nocki jakie miała takie miała gazy i kolki a bez tego to nie wiedziałam co to są kolki u dziecka ;-)

Roxeen bardzo mi przykro ! ale zawsze jest nadzieja i niech koleżanka walczy !

Tysiolek śliczna sukienka !

Gosia no widzisz, to tym bardziej jestem teraz przekonana, że to od tego było, kurcze... biedne maluchy przez glupoty się musiały męczyć
macy - ja z wrażenia, że mi dziecko samo totalnie zasypia :-D teraz doczytałam twój post - no dumna z ciebie jestem, brawo :tak:

Nasz maly juz spi.Tak sie chyba juz przyzwyczail do rytualu wieczornego...Wczoraj mielismy pol godzinne opoznienie i jeczal jak potepieniec;-)Ciekawe o ktorej sie obudzi na papu,bo od kilku dni budzi sie coraz pozniej...Zaczynal od polnocy a teraz przebudza sie miedzy 2 a 3....

Spokojnego wieczoru zycze:-)

Kubiaczka, pewnie, że możesz na dłuzej. Tylko nie za długo, bo takim dzieciom kręgosłup siada po dłuższych wyprawach - chyba że zmienisz sobie pozycję. Co do ubierania - pamiętaj, że chusta grzeje też, do tego ciepło Twojego ciała. My mamy nosidełko i też widzę, że mała się grzeje, a zakładam jej body, bluzeczkę bawałnianą, spodnie i kurteczkę - taka wiosenną. Zawsze sprawdzaj karczek, to będziesz wiedziała, czy za ciepło czy nie.

Kaja, ja żadnych herbatych nie piję, prócz melisy, bo na wieczór mi tak dobrze - ona też ponoć dobrze działa na laktację.:tak: Widzę, że wszyscy mają Tracy Hogg w obrotach, ale bądź co bądź, niektóre jej rady działają i są mądre. Moja dziś spała w ciągu dnia sporo - już pisałam. Później mega kupa, przebrałam, zostawiłam w samym body z rozpiętą pieluszką i tak sobie w koszyku gruchała i gugała, że aż miło było posłuchać. Zdążyłam całą kuchnię posprzątać, potem kąpiel i cyc i zasnęła. Widocznie jej ten dzienny sen był do czegoś potrzebny.

macy - ja z wrażenia, że mi dziecko samo totalnie zasypia :-D teraz doczytałam twój post - no dumna z ciebie jestem, brawo :tak:
No widzisz - Twoja szkoła.:-D

Roxeen, wspolczuje. Bede sie modlic.
Tysiolek, powtorze za innymi. Suknia boska. Prosta, ale wspaniala! Teraz tylko krawcowa dobra znalezc i material!

A u nas dawno choroby nie bylo. Mlody ma 38. Mial jakis podejrzany kaszel od kilku dni, ale nic sie nie rozkrecalo, a teraz jak na zlosc. Mam nadzieje, ze mloda niczego nie zlapie. :-(

u krawcowaej dzisiaj już byłam - Matka kuzyna mojego małża szyje suknie i mnie naszczęście przyjeła - późno bo późno ale powiedziałą ze da rade ..... no i juz wykasowała mnie 700 zł zaliczki na materiał - a cała sukienka ma mnie wyjść jakies 1500 zł uuuuf dobrze że rodzice sponsorują mi sukienk ehihihihi :) welonu miec nie będe tylko sobie kwiatki we włosy wczepie i heja bo nie wypada mi z welonem latać jak dziecko mam !!!

aaaaaa i znalazłam wkońcu kościół hihihi - tzn zostaje w swojej parafi i już ! tak najlepiej !! wię cjuż wszystko ustalone - moge zamawiac zaproszenia bo śłub 7 maja (piątek) o godzinie 16.30 :tak:nie ma już odwrotu hyhyhy :-D

a chrzciny ustaliłam na 27 marca - razem z siostra będziemy chrzciły i jedna imprezka przy tym -= więc dwa w jedym - taniej wyjdzie przynajmiej ;)

aaa i miło dziewczyny że moja sukienka się wam podoba - mama nadzieje ze na mnie będzie tak samo ładnie wyglądała jak na obrazku hyhyhyhy :)

nooo moja maluda śpi to i ja ide sobie odpocząc :) niestety sama bo Małż mi się rozachorował buuuuuuu :-(

I moja gadzina tez juz spi od godziny a ostatnie pol godziny to ledwo go prztrzymalam tak marudzil:tak:
Ktos pisal ze maluszek ma szorstki policzek ale przegapilam kto, moj tezma jeden i nie wiem czy czyms smarowac, zadnych krostek nie ma:sorry2:
Ja w przyszlymtygodniu sie udam na szczepienie akurat bedzie mial juz 2m-ce skonczone. a 28-eg jak wszystko dobrze pojdzie i paszport dostaniemy to lecimy do Pl wkoncu, kupilam dzis bilety w ciemno botaka cena dobra byla:tak:
Dobrej nocy kobietki:-)

Jola - mój ma szorstkie policzki (aż z krostami i plamami łuszczącymi się) i szorstkie czoło.. w ogóle calą buzię. Smarujemy od wczoraj EMOLIUM krem specjalny, do kupienia w aptece bez recepty. JUż jest znaczna poprawa. U nas to jest albo przez uczulenie na czekoladę (zgłupiałam i zjadłam trochę ptasiego mleczka) albo przez skazę białkową.. będziemy testować....

dziewczyny czy wy USG bioderek robiłyście na skierowanie od pediatry, czy prywatnie? i gdzie to badanie się wykonuje? (znaczy u jakiego lekarza)

co do snu: obudziliśmy Tymka na kąpiel o 20.. no i cały czas nie śpi:D pomyliło mu się dzień z nocą;).. ciekawe o której zaśnie teraz;)

noż k... m...ć!!! co za zje...e forum no!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
czytam, multipostuję wywala mnie i znowu w końcu chcę odpowiedzieć i dooopa wcieło wszystkie cytaty:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
poddaję się

napiszę z pamięci...
jesteśmy na bebilonie pepti i butelki z aventu się sprawdzają...:tak:
spacerujemy sobie z wózkiem i psem obok, chłopcy zadowoleni:-D
Roxeen modlitwy masz jak w banku, to naprawdę przykre:-(
Tysiolek piękna suknia!!!

jak widać pamięć mam chyba do doopki:sorry2:

jutro ostatnie trzy godzinki lekcji i jestem cała dla mojego dzidziola
synuś śpi juz naprawdę super, zasypia po 20 karmienie 1-2, 5 , punia sobie do 7,30 no ale jak czytam że wasze śpią niemal całymi nocami to wymiękam:sorry2: z zazdrości
kupiłam sobie zajefajny gorset i pas do pończoch i pończochy i zaraz idę je wykorzysztać:-D:cool2::cool2:
i wypiłam lampkę wina:sorry2:i już mi szumi, normalnie po takiej abstynencji jestem bardzo ekonomiczna:-D

reklama
Jola.24, zawsze możesz jeszcze zadzwonic do konsulatu i sie upewnic, czy paszport bedzie i czy wszystkie papiery maja. Tak na wszelki wypadek. Na sam paszport sie czeka 2 tygodnie, ponoc.

Dorciaa, tych postow zaznaczonych nie wcina - one sa na dole. Jak chcesz na pelnym ekranie, musisz wlaczyc zaawansowana edycje.

Ivi, jak chcesz namiary na naprawde dobrego ortopede, moge Ci dac. Tyle ze jest w Gdansku. Specjalizuje sie wlasnie w bioderkach dzieciecych.

Ostatnia edycja:
Do góry