reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

po wizycie u anadrii stwierdzilam,ze musze malej kupic wiecej rzeczy, bo hustawka to za malo :))) i kupilam z fisher price hmmm tu sie nazywa gym,a po polsku????? stojak gimnastyczny...
wisza 3 zabawki-grzechotki i trzeba nimi mocniej walnac, wtedy zaczynaja grac melodyjki. jak podrosnie zamienia sie to w pianino.
no i od tygodnia mala sie tym bawi, rano i wieczorem, pokrzykujac wesolo. ciesze sie bardzo, bo wlasciwie dopiero od tego czasu zaczela swiadomie wyciagac raczki po zabawki (nie liczac jej pluszowego slonika, ktorego ma w lozeczku). i jeszcze ma taka materialowa, z celofanem w srodku, ksiazeczke, ktora bardzo lubi szelescic.
z przewrotow to ostatnio bardzo lubi obracac sie naa boczek, mam jakos wrazenie,ze chyba ciagle na lewy, musze ja poobserwowac. a za brzuszka na plecy w zaleznosci od nastroju. i zdecydowanie chetniej i dluzej lezy na brzuszku - z 10min, a nie jak wczesniej, krzyk po minucie

reklama
Moj tez juz praktycznie sam by siedzial, raz go posadzilam na probe to siedzial kilka sekund, w pozycji połlezącej nie moge go kłasc bo od razu wstaje a jak lezy na płasko to tylko główka w górze i nogi i dzwiga sie, hehe

Co do obrotow to z plecow na boczki, na brzuch jak ma z górki, hehe, a z brzucha na plecy od wczoraj jak to Kikolek nazwala "połamaną syrenke" robi, tzn gore przewraca a pupa lezy nadal, smiesznie to wyglada a najsmieszniej minka Julka jak nie wiem za bardzo co ma zrobic.

po wizycie u anadrii stwierdzilam,ze musze malej kupic wiecej rzeczy, bo hustawka to za malo :))) i kupilam z fisher price hmmm tu sie nazywa gym,a po polsku????? stojak gimnastyczny...
wisza 3 zabawki-grzechotki i trzeba nimi mocniej walnac, wtedy zaczynaja grac melodyjki. jak podrosnie zamienia sie to w pianino.
no i od tygodnia mala sie tym bawi, rano i wieczorem, pokrzykujac wesolo. ciesze sie bardzo, bo wlasciwie dopiero od tego czasu zaczela swiadomie wyciagac raczki po zabawki (nie liczac jej pluszowego slonika, ktorego ma w lozeczku). i jeszcze ma taka materialowa, z celofanem w srodku, ksiazeczke, ktora bardzo lubi szelescic.
z przewrotow to ostatnio bardzo lubi obracac sie naa boczek, mam jakos wrazenie,ze chyba ciagle na lewy, musze ja poobserwowac. a za brzuszka na plecy w zaleznosci od nastroju. i zdecydowanie chetniej i dluzej lezy na brzuszku - z 10min, a nie jak wczesniej, krzyk po minucie
daj jakiś link do tego stojaka

,oja jakos ostatnio zle spi...a dzis w nocy to juz w ogole wstawala co 30min-1h....masakra...czuje sie jak zombi...dzis to chyba spie w salonie bo jutro musze wstac przed 6 do pracy a jak mi znowu taka noc zafunduje to chyba padne....

Moja dzis w nocy podobnie. I to juz druga taka noc z przerwa na jedna przespana. Jestem wykonczona :-:)-:)-(

ja od kilku dni sobie obiecuję, że popatrzę o której Dusia się budzi na mleczko, nakarmię i położę spowrotem w łóżeczku, a za każdym razem w półśnie kładę ją do naszego łóżka, podłączam pod cycka i śpię dalej. No i tym sposobem nie wiem ile moje dziecko przesypia jednym ciągiem w nocy <lol> za to pamiętam jak dziś, że przed chorowaniem twardo spała od 22 do 6-7 rano

eee... w wieku 3 miesięcy???

Dusia mając nastrój powiedzmy taki sobie przekręca się z plecków na brzuszek, kombinuje jak tu wrócić na plecki i po chwili ze złości płacze, że nie da rady. Jak pomogę i przekręcę ją na plecki, to zaraz znowu hop na brzuszek i tak w kółko... Grzechotami grzechocze jak głupia :) No i wczoraj kupiłam jej pierwszy kubeczek :-D 50 ml herbatki poszło jak trzeba <lol> większość na śliniak :-D no ale na początek całkiem nieźle. Tylko z tym kubkiem to nie wiem czy coś nie tak, bo myślałam że jak przechylę i ona nie będzie ciągnąć, to nie powinno lecieć...

Zalezy jaki kubek kupilas. Sa niekapki - i z tego nie powinno nic leciec i sa zwykle kubki z dziobkiem i z tych leci.
Moja tez do siadu sie podnosila tak jak Kamci i z lezacej tez probowala ciagle ale od kilku dni jakos mniej sie stara...moze dlatego ze sie obraca ciagle?

Fajny :-) Ja mam taki zwykly z grzechotkami - u nas to hit, na godzine dziecko z glowy :-D:zawstydzona/y:

Czy oprocz naszej gimnastyczki Amelki ktores dzieciaczki biora nozki do buzki? Bo zaczynam sie martwic...Asia wlasciwie czesciej je prostuje, lezy z wyprostowanymi, zgina ale nie podnosi do gory... Sweoje nogi zauwaza przy przewijaniu i zaraz je lapie ale tak to zapomnij :baffled:

Czy oprocz naszej gimnastyczki Amelki ktores dzieciaczki biora nozki do buzki? Bo zaczynam sie martwic...Asia wlasciwie czesciej je prostuje, lezy z wyprostowanymi, zgina ale nie podnosi do gory... Sweoje nogi zauwaza przy przewijaniu i zaraz je lapie ale tak to zapomnij :baffled:

dziunka u mnie tez nie bierze a szczupły jest :p widac Amelka- gimnastyczka ma jest zwinna po mamusi:cool2:

moj Jojek jeszcze nie wie co to sa jego nogi ... czasem mu je sama lekko daje do buzki albo raczke z nozka spotykam, ale wiekszego zainteresowania nie wykazuje

mój Michaś też jeszcze zupełnie nóżek nie odkrył
za to próbuje siadać tzn jak jest na półleżąco to cignie się z calej siły, by usiąść, wsieka się robi się czerwony jak burak ale nic poza łepetyna nie udaje mu się podnieść. Generalnie - nerwus jest straszny

reklama
mi cos takiego sie podoba :)
LITTLE TIKES 1621 MUZYCZNY OGRODEK ZABAW 5w1 NEW ! (931306369) - Aukcje internetowe Allegro
i z przypływem jakies wiekszej gotówki <moze z pitów > kupie napewno :)

My mamy taki
CHICCO ZESTAW GIMNASTYCZNY PLAY GYM 2w1_TANIO (933766008) - Aukcje internetowe Allegro
i co mnie w nim drazni to to ze to oparcie na nozki do kopania jest bardzo blisko i dziecko sie poprostu cale nie miesci pod tą zabawka tak zeby swobodnie sie bawiło. Musialoby miec zgiete nozki a ze je prostuje to odsuwa zabawke od siebie. U mnie na szczescie mozna to do nozek zdjac i jest ok. Ale z tego co widze to w tej co dalas sie nie da zdjac a tez sie wydaje blisko

Do góry