u nas mała tylko ciągnie główkę. Nóżek jeszcze nie odkryła, nie przewraca się i nawet nie wyciąga rączek do zabawek. Czy mam się martwić??
nie

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
u nas mała tylko ciągnie główkę. Nóżek jeszcze nie odkryła, nie przewraca się i nawet nie wyciąga rączek do zabawek. Czy mam się martwić??
Nicola ma dpiero 3miesiace z haczykiem i ma na to wszystko czas. Kazde dziecko rozwija sie w swoim tepie. Alanek po zabawki zaczal siegac ok 3 miesiaca, nozki(tzn stopki) narazie obserwuje od 2 dni, nie przewraca sie na brzuszek, tylko na boczek. Gdy spytalam we wtorek dr o przewracanie sie powiedziala: ma jeszcze czas...powoli.u nas mała tylko ciągnie główkę. Nóżek jeszcze nie odkryła, nie przewraca się i nawet nie wyciąga rączek do zabawek. Czy mam się martwić??
A moj Oli w koncu zaczal sie bawic sam grzechotkami.... tzn zabawa polega na tym ze ja mu podam zabaweczke on ja chwyci a pozniej do buzki laduje hehhe :-)
Dziewczyny czy wasze dzieci tez sztywno stoja na nogach? Jak go postawie na swoich udach gdy siedze to on za chiny nie chce usiasc spowrotem, trzyma je sztywno i nie zegnie . dopiero gdy go lekutko "przycisne" to siada.... oczywiscie gdy go stawiam to trzymam mocno caly ciezar zeby nie obciazac nozek... no ale jednak.
Syn znajomej ktory ma 5 miesiecy to wogole nie chce stac gdy sie go trzyma... od razu nogi jak galareta...
Teraz tylko kwestia czy to z moim synem cos nie tak czy od kolezanki? No chyba ze oboje w normie heheh![]()
U nas podobnie z nózkami, u ktoryś dziewczyn też wiec chyba normalnei z jej synkiem tez - kazde dziecko ma swoje tempo
A tu Joanna rozprawia się z misiami na karuzeliI teraz nie wiem co robić bo pewnie niedługo karuzela jej spadnie na głowę
[video=youtube;G07xHVeUCf4]http://www.youtube.com/watch?v=G07xHVeUCf4[/video]
U nas podobnie z nózkami, u ktoryś dziewczyn też wiec chyba normalnei z jej synkiem tez - kazde dziecko ma swoje tempo
A tu Joanna rozprawia się z misiami na karuzeliI teraz nie wiem co robić bo pewnie niedługo karuzela jej spadnie na głowę
[video=youtube;G07xHVeUCf4]http://www.youtube.com/watch?v=G07xHVeUCf4[/video]