reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

u nas mała tylko ciągnie główkę. Nóżek jeszcze nie odkryła, nie przewraca się i nawet nie wyciąga rączek do zabawek. Czy mam się martwić??

nie:no: moj w podobnym wieku, tez sie nie przewraca, jedynie z moja pomoca, zabawki traca jak mu sie chce piastkami i probuje chwytac, wszystko w swoim czasie:tak:

reklama
u nas mała tylko ciągnie główkę. Nóżek jeszcze nie odkryła, nie przewraca się i nawet nie wyciąga rączek do zabawek. Czy mam się martwić??
Nicola ma dpiero 3miesiace z haczykiem i ma na to wszystko czas. Kazde dziecko rozwija sie w swoim tepie. Alanek po zabawki zaczal siegac ok 3 miesiaca, nozki(tzn stopki) narazie obserwuje od 2 dni, nie przewraca sie na brzuszek, tylko na boczek. Gdy spytalam we wtorek dr o przewracanie sie powiedziala: ma jeszcze czas...powoli.
Niunians-wszytsko jest jak najbardziej w porzadku z Twoja coreczka! Wazne ze ciagnie glowke.
Moj starszy synek majac 5 miesicy nie trzymal jej, a jak dostalismy skierowanie do neurologa to ona odrzekla: nie lezy przeciez jak kloda, reaguje, ma czas. Najwazniejsze aby do 18miesiecy zaczal chodzic,a reszta moze byc opozniona :)

Amelka dzis pierwszy raz przewrocila sie na brzuszek.....nie sie wydaje, ze ona tego zazwyczaj nie robi bo jewj sie poprostu nie chce...bo turla sie na boczki ciagle.... no i dziewczyny kazda dzidzia inna nie ma co sie na zapas martwic!

A moja niunia od wczoraj przestala sie obracac... z plecow tylko na boczku sie zatrzymuje, a z brzuszka nawet nie probuje - tylko zabawkami sie z przodu bawi. I teraz nie wiem czy to normalne?

raczej tak. Moi chlopcy to mają tak, ze jak się czegoś nowego nauczą to zroia kilka razy potwm tydzien, dwa przerwy jakby zupelnie zapomnieli a potem umiejętnośc powraca ze zdwojona siła :D

A moj Oli w koncu zaczal sie bawic sam grzechotkami.... tzn zabawa polega na tym ze ja mu podam zabaweczke on ja chwyci a pozniej do buzki laduje hehhe :-)

Dziewczyny czy wasze dzieci tez sztywno stoja na nogach? Jak go postawie na swoich udach gdy siedze to on za chiny nie chce usiasc spowrotem, trzyma je sztywno i nie zegnie . dopiero gdy go lekutko "przycisne" to siada.... oczywiscie gdy go stawiam to trzymam mocno caly ciezar zeby nie obciazac nozek... no ale jednak.

Syn znajomej ktory ma 5 miesiecy to wogole nie chce stac gdy sie go trzyma... od razu nogi jak galareta...

Teraz tylko kwestia czy to z moim synem cos nie tak czy od kolezanki? No chyba ze oboje w normie heheh :)

A moj Oli w koncu zaczal sie bawic sam grzechotkami.... tzn zabawa polega na tym ze ja mu podam zabaweczke on ja chwyci a pozniej do buzki laduje hehhe :-)

Dziewczyny czy wasze dzieci tez sztywno stoja na nogach? Jak go postawie na swoich udach gdy siedze to on za chiny nie chce usiasc spowrotem, trzyma je sztywno i nie zegnie . dopiero gdy go lekutko "przycisne" to siada.... oczywiscie gdy go stawiam to trzymam mocno caly ciezar zeby nie obciazac nozek... no ale jednak.

Syn znajomej ktory ma 5 miesiecy to wogole nie chce stac gdy sie go trzyma... od razu nogi jak galareta...

Teraz tylko kwestia czy to z moim synem cos nie tak czy od kolezanki? No chyba ze oboje w normie heheh :)

U nas podobnie z nózkami, u ktoryś dziewczyn też wiec chyba normalne ;) i z jej synkiem tez - kazde dziecko ma swoje tempo :)

A tu Joanna rozprawia się z misiami na karuzeli :-D I teraz nie wiem co robić bo pewnie niedługo karuzela jej spadnie na głowę :szok:

[video=youtube;G07xHVeUCf4]http://www.youtube.com/watch?v=G07xHVeUCf4[/video]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
U nas podobnie z nózkami, u ktoryś dziewczyn też wiec chyba normalne ;) i z jej synkiem tez - kazde dziecko ma swoje tempo :)

A tu Joanna rozprawia się z misiami na karuzeli :-D I teraz nie wiem co robić bo pewnie niedługo karuzela jej spadnie na głowę :szok:

Nie mozesz jej zamontowac wyzej?? Albo misiom skrócić sznureczki. Moja tak nisko nie siega ;-)

podobno jak juz ciagnie to trzeba ja zdjac, zalecenia producenta:)

reklama
Ja to wszystko wiem dziewczyny, tylko szkoda mi jej zabierać dobrą zabawę :sorry2: Te karuzele canpola zawsze byly tak nisko-przy starszej mialam podobna i tez lapala.Mam druga karuzelę ale młoda strasznie się wkurza że do zabawek dosięgnąc nie moze i jej nie chce :baffled: Jak zamontuje canpola to super zabawa. No ale bezpieczenstwo wazniejsze :tak:

Do góry