No laseczki ja biorę cerezete i płacę 39,80 ile dajecie za Azalię? Bo myślę nad przejściem?
a ja się miło zdziwiłam...bo 3 opakowania cerazette dostałam ...za free
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No laseczki ja biorę cerezete i płacę 39,80 ile dajecie za Azalię? Bo myślę nad przejściem?
bol w jajnikach mam w dni plodne...
a ja się miło zdziwiłam...bo 3 opakowania cerazette dostałam ...za freenie wiem czy to już tak będzie na stałe( w końcu w uk jest jeden z największych odsetek małoletnich mam ...)czy tylko do grudnia bo wtedy kończy mi się specjalna karta na którą wszystkie leki i opiekę np dentystyczną mam za darmo...hymmm tak czy siak podoba mi sie opcja 'niepłacenia'
![]()
ja tez juz zadnego nie uzywam.... jak sie okazuje julka nie znosi zadnego szamopnu... po kazdym jest wysypka!!!! i skora z glowy sie luszczy....;/
Niestety te pogody sa teraz zdradliwe i trzeba cholernie uwazacto ze zrobilo sie cieplo nie znaczy ze zaraz mamy sie zachowywac jakby bylo juz lato...
Asia, mój Franek nie gorączkuje. Jest pogodny, śpi i je normalnie. Kurcze, też bym wolała inhalacje, te moje syropki wykrztuśne narazie nie są skuteczne. Trochę wywołują kaszel, ale nie odkleja mu się. No nic, zobaczę co się będzie działo na dniach.
A ja się zastanawiam czy ta choroba Franka nie rozwinęła się dlatego, że przestałam mu zakładać kombinezon. Zastąpiłam go polarkiem, i przeszłam też na wiosenną czapkę.
Laski dzownila do mnie wlasnie mama!!!!!!
informacja szok!
jak bylam w 7 mcu ciazy bylam w szpitalu na nadcisnienie..
byla tam tez taka Marlena!!!!
to ze kradnie i smeirdzi od niej to szczegol...
cala ciaze pila palila o narkotykach nie wiem.. z golym brzuchem na dyskoteki chodzila.. dziecko mialo prawie 5 mcy i wyrzucila je dzis przez okno z parteru!!!!!!!
powod?? bo plakalo!!!!!!
dziecko ma peknieta podstawe czaszki!
Mea jak już jednej pomagasz to prosilam juz z 10 razy o dodanie mnie do zamkniętego, bo chcialabym wszystkie dodac na n-k, ale tylko niektóre poznajdywałam tak na okoDzięki z góry
![]()
ta ja tu tylko widziałam swojego lekarza (od wszystkiego...hmm) dentystę i pielęgniarki które tu są prawie jak lekarz...ginekologa chyba widziałam na porodówce ale byłam tak zamotana,że nie wiem może to był anestezjolog...Do gina latałam do Polski przez jakiś czas a to tylko dlatego,że tyle razy poroniłam i chciałam się upewnić...nie tylko u położnych.POdczas całej ciąży ani razu nie byłam badana wew. w uk...(oprócz usg)może to tylko kwestia mentalności ale chciałam usłyszeć,że wszystko ok!Tak kochana do kiedy bedziesz chciala bedziesz miala anty za freewiem bo moja bratowa tak mowila
tam u was jest duzo ciaz,mozna je legalnie usuwac,anty macie za darmo bo sama zobacz ile panstwo musi placic na dziecko
to jest im na reke
dziwi mnie tylko to ze sama mozesz zadecydowac jakie tabletki mas zazywac,tak bynajmniej jest w przypadku mojej bratowej,no i zeby sie dostac do ginekologa to trzeba byc naprawde mocno chorym
![]()
Nic w tym strasznie dziwnego, ja znam parę par, które też taką kolejność miałaOoo nie jestem więc jedyna PurchawkoJa dalej o tym marzę. A jestem osobą, która po trupach dąży do spełnienia marzeń. Myślałam, że sam wreszcie się zaręczy, ale jak widać sama muszę mu o tym przypomnieć
Trochę dziwnie tak jak już wsjo do ślubu przygotowane, ale co zrobić..
![]()
Moja świadkowa tak ma, była z tym u paru lekarzy i powiedzieli jej, że to jest nadwrażliwość na alkohol (bo alergia to za dużo powiedziane)Dziewczyny wiem, że to trochę noo zupełnie nie na temat, ale mam pytanie czy wiecie co to może być. Odkąd Mała jest na świecie i odkąd karmię butelką, czyli po ciąży ogólnie podsumowując, po wypiciu piwka mam czerwone plamy na dekolcie;/ Za każdym razem co sobie piwko wypiję. Dziwne.... Uczulenie?Przed ciążą w ogóle czegoś takiego nie było.
Może któraś z Was tego też doświadczyła?
Super, że z Filipem coraz lepiej, cały czas trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrowia!!! Ale Filip to dzielny chłop więc choróbsko raz dwa pokonujeWitamy sie z Filipem !
Maly lepiej ,jutro wieczorem na 19 kontrola u doktorki ! mam nadzieje ze to koniec zastrzykow ! - placze i ma zal do wszystkich -dupcia mala jak orzeszek a juz pokuta 7 razy !Jeszcze zostaly 3 ! Oby wiecej juz mu nie trzeba bylo !
No ale lepsze to- zastrzyk w domku raz 2 niz tydzien w szpitalu!
Jarek ma mi przywiezc z wroclawia golabki z kalafiorem - normalnie czadowe sa -zazeralabym sie tym caly czas !
No i nalesniki ze szpinakiem - MNIAM! wiec dzisiaj obiadu nie robie ! Mam makaron z sosem z wczoraj do 15 mamy co jesc az Jarek wroci he he !
Wczoraj pomylam 3 okna jak maly se spal w wozku na dworze! Mialam dzisiaj umyc nastepne 2 ale PIZGA!
Normalnie pogoda sie skiepscila ,zimno ,pochmurno i ciapie od czasu do czasu ! Wiec z razji tego ze maly chory to siedzimy w domu ! nie bede przeginac paly !
Od czwartku mam 3 okres ! ehhhh - do dupy z tym - jak fajnie bylo jak przez 9 miechow nie wiedzialam co to miesiaczka! a tu wez sie na nowo przyzwyczajaj.
W czwartek ide tez do gina na 11.40 mam wizyte ! Bo po 3 miesiacach kazal przyjsc znowu .to trza isc !
Maly spi - choc dzisiaj cos marudzil buuuu !
Wiec skorzystam z okazji ze mam chwile i nadrobie co tam u was !
Zgadzam sie ! teraz wlasnie to ta pogoda jest najgorsza ,po zimie ogranizmy sa oslabione a pelno wirusow i bakteri teraz!Trzeba uwazac zeby maluszka nie przegrzac ale same bodziaki to tez lekka przesada!
Ja malego ubieram jak jest cieplo .
Cienka czapa, body na dlugo, rajtuski , spodenki , cienka bluzeczka na dlugi rekaw i na to albo grubsza bluza z kapturem ,albo sweterek lub wiosenna kurteczka!
Jezeli byl wiatr przykrywalam cienkim kocykiem ! Jezeli grzalo bez koca !
Zaraz podesle zaproszonko !
Emwu i ja mamy bo w albumie nawet foty wstawialysmy.. a jak reszta to nie wiem... ktos chyba jeszcze mial ale nie zapkowal tam malenstwa.....
A powiedz mi czym czyscisz fugi?Bo u mnie tez by nalezalo je wyczyscic
Moje dziecie poszlona spacerek a ja zabieram sie za okna;-)
póki Danielek bawi się na macie idę nas spakować - jedziemy dziś do moich rodziców. mamusia ma zjazd w ten weekend i na dodatek egzamin - trzymajcie kciuki!
do poniedziałku dziewczynki!
A moja mysia coś dzisiaj kicha od rana i to dość dużo i po każdym spaniu ma strasznie furczący nos. Mam nadzieję, że nic z tego nie będzie poważniejszego. Frida już była 2 razy w użyciu i było dość dużo wydzielinki :-(.
Witamy
My po szczepieniu;-) Mały mnie rowalił - po 1 wkłuciu nie zapłakałbabka wyciągnęła igłę, odeszła przygotować drugą i nic
pochwaliłam go, że dzielny chłopiec i co? Jak ryknął
aż mu tchu zabrakło
Mialam odebrać też wyniki badań. Pielęgniara nakrzyczała na mnie, że po 12 są wyniki
nawet na szczepienie nie chciała przyjąć małego
ale przyszła jeszcze jedna babka i stwierdziła, że dwie Panie to można już przyjąć
![]()
Jak rozbierałam małego do badania, to weszła, rzucila wyniki badań i powiedziała, że mam szczęście, bo wyniki właśnie przyszły! Chciałam jej oczy wydłubać!
No ale cóż...
Po szczepieniu jeść mu się zachciało - oczywiście ta sama pielęgniara (inna niz od szczepienia) nie była zadowolona, że karmię małego, ale miałam ją gdzieś
Wyniki badań bardzo dobre - IgE (platne za 18 zł) rewelacyjne (0,895 IU/ml) więc Alan nie ma wrodzonej alergii:-)
Pediatra kazała też już podawać jabłuszko, marchewkę itd. więc dziś próbujemy smaków (no wczoraj mu dałam ociupinkę jabłuszka startego i aż się oblizywał) do tego kleik na noc
Hematologia z Biochemią (CRP) też elegancko;-)
Tak więc zdrów jak rybka
Bylam tez odebrać kwiaty na ślub - babka za 30 zł zrobiła śliczny kosz z wiosennymi kwiatami! Boski jest! i za taką kasę...dla mamy zrobiła tradycyjny z czerwonych róż (też w koszu) i dla siostry taki bukiet tylko, ale ze świetną różą i gruszkami. Oczywiście sztuczne bukiety, bo żywych nie zamowię na 4 kwietnia.
Ja tylko na chwilke.
Chcialam zameldowac ,ze pewnie nie bedzie mnie az do 13.04 .
Moze zagladne od czasu do czasu na chwilke a moze nie znajde na o czasu.
Wybaczycie?
Weekend bede miala zajety, w pon trzeba sie szykowac do podrozy i ostatnie rzeczy pozalatwiac w Dublinie a we wtorek ssssrrrrruuuuuuuuuuuuuu do Polski.
Karnitynko - zapisalam Twoj numer i zadzwonie .
Jesli chodzi o spotkanie to ja sie dostosuje do Waszych decyzji. Jedynie termin moze byc dla mnie problemem ale jesli miedzy 7.06 a 15.08 nie powinno byc najmniejszych klopotow z moja obecnoscia.
Buziaki dla Was i dla dzieciaczkow.
Marcin, mój lektor musiał odwołać zajęcia, więc nie musiałam się spinać ze sprzątaniem. Choć miałam wenę bo czuję wiosnę. Pobawiłam się z Frankiem, zainteresował się matą, której wcześniej nie lubił. Ale słabiutki jest, nie widzę poprawy, tak mi go szkoda. Serce się kraje. Zaraz muszę iść po Stasia, poprosiłam sąsiadkę żeby została z małym, jednak nie będę go dziś brała na dwór.
Sylwia, używam starej szczoteczki do zębów i wody z kranu :-) Nie bawię się w żadne płyny, bo nie ma to najmniejszego sensu w mojej kuchni. Za tydzień znowu będą brudne. Dobra rada dla tych co się urządzają lub będą urządzać: NIGDY JASNYCH FUG NA PODŁODZE W KUCHNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!