reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

Ja miałam CC i naprawdę nie polecam....
Chciałabym teraz SN chodź niektórzy pukają się w czoło po co skoro też mogę mieć drugie CC ... ale co ja się wycierpiałam przez to cholerstwo to tylko ja wiem... i to ku..czę przez 1,5 roku

reklama
Ewald jak nic nie pomieszałam to Twoja niunia na razie też pośladkowo ułożona??
Kurcze moja tez i wcale chyba nie ma zamiaru się obracać bo non stop kopie po jajnikach i okolicy!
Lekarz mi powiedzał ze jak do kolejnyej wyzyty się nie obróci to moze być potem już cieżko!! Co oczywiście pachnie cesarką!
No ale zobaczymy jak to bedzie!!

A co do obaw porodu, to kobity ja tez się cholernie boję, ze nie dam sobie rady!!

ewelad, aisim to jak to jest bo ja juz nie rozumiem-u mnie jest polozenie dzidziusia miednicowe czyli dupka do dolu a glowa i nozki w gorze. czy to jest to samo co posladkowe? mooj jest tak ulozony:

Ułożenie dziecka w macicy

ta pierwsza od gory pozycja

olyv a co Ci sie dzialo? o ile oczywiscie moge zapytac?

Louise, Ewelad, Aisim- dołączam do tych z bobaskami wymagającymi od nas przyjęcie pozycji nietoperzy ;-) Ale podobno mają jeszcze zmienić pozycję więc bądźmy dobrej mysli :tak: Cyt: "Większość dzieci przyjmuje takie położenie (podłużne główkowe) między 32. a 36. tygodniem życia płodowego. Jeśli Twojemu maleństwu nie spieszy się z tym, nie martw się na zapas. Niektóre dzieci trzymają w niepewności swoich rodziców i lekarzy aż do kilku, kilkunastu dni przed porodem."

Aisim- mi się tez nie poprawiało żelazo jak brałam Sorbifer- spadło do 9,8- ale mój lekarz jakoś nie panikował- jakiś taki mało strachliwy jest :laugh2: Ale wyniki zmieniły się na lepsze (bodajże 10,6) od kiedy biorę Tardyferon czy jakoś tak- poodbno zelazo lepiej wchłania z kwasem foliowym...

Tak, podobno wit C i kwas foliowy łącznie i tak naprawdę podobno żelazo najlepiej jeść na czczo (ile razy przez to wymiotowałam to moje, a raczej Pana WC ;) i na noc PO POSIŁKU ( wtrakcie lub po poodbno gorzej się wchłania...)

reklama
Do góry