reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

A co do tych chust nosidełek..kupiłam niedawno taka firmy Infant...i już sprzedałam na allegro... nie byłam w stanie nosic małej bo normalnie jak bym włożyła ją do zwykłej torby..porażka...sztywne, nieprzyjemny materiał...:no:
Z tego co wiem, to właśnie w tym nosidle zdarzył się ten wypadek w Stanach. Tylko że to coś nie ma nic wspólnego z chustą poza nazwą :sorry:.

reklama
dziewczyny a wy się nie obawiacie że maluszki wam się przyzwyczają do noszenia w takiej huście itp? bo ja sama najbardziej obawiam się że potem maluszek się przyzwyczai do noszenia a wiadomo będzie coraz cięższy i kręgosłup będzie obciążony.

Dziecko i tak się będzie domagało noszenia - za 2 miesiące nasze dzieci będą chciały zwiedzać świat. To ja wolę nosić w chuście niż na rękach. Zresztą ja uważam, że to jego (dziecka) prawo - w końcu wywodzimy się od małp, a one noszą swoje młode ;-).

A to cytat ze strony chustomania.pl:

"Niemowlę, które czuje się bezpiecznie i jest pewne, że jego potrzeby są zaspokojone będzie bardziej niezależne niż ich rówieśnicy, pozostawiani sami sobie w łóżeczkach! Badania potwierdzają, że dzieci noszone w chustach bardzo szybko stają się niezależne. Chcą, żeby je postawić na ziemi wtedy, gdy mniej pewne siebie maluchy proszą, żeby je wziąć na ręce."

reklama
Do góry