D
daffodill
Gość
chcialam cos napisac i zapomnialam!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
jejku biedny Michałek. wiesz już co mu mogło dokuczać? a tesciowa niezla..przecież karmisz piersią..to jak to tak na tydzień..hehe..cycuchy byś miała jak pamela![]()
Jak któras mamusia ma dużo wolnego czasu prponuję pobawić się w bobomigi
Można samemu dziecka nauczyć;-)
Słownik Bobomigów / Sign2baby czyli Bobomigi
No jak mogłaś!
![]()
Znam język migowy ale wydaje mi się, że lepiej jak dziecko kojarzyć będzie słowa, niżeli gesty : ) Michał świetnie rozumie kiedy pytam go czy chce ''butelki'' : ) i głośno odpowiada, jeśli nie chce to mnie zbywa brakiem zainteresowania : ) Im więcej słów przyswoi tym mi lepiejzresztą za mały jest jeszcze na gesty, na chwilę obecną stara się dopiero naśladować ustami wymawianie słów po kimś.
A ja się chciałam pochwalić, że od października idę na podyplomówkę , jak się uda skończyć to za dwa lata dojdzie mi kolejna profesja - logopeda : )
ja tez was chce ogladac na naszej klasie!!
Dobra rada to nie wpierdalanie się w to co było kiedyśSorry za słownictwo, ale taka prawda. Każda z nas ma swoje życie i jakoś nikt się nie wtrąca do tego jakie kiedyś (DAWNO TEMU) było, nie?
![]()
Ja nie patrzę w tak daleką przeszłość. Każda z Was może zapewniać, że nie okłamywała nigdy, ale wątpię w takie coś. Toć to każdy byłby ideałem. Każdy ma swoje za uszami. Nie jestem 5 latką, która musi się tłumaczyć. Duża ze mnie dziewczynka![]()
Kochana.. nie trawię podawania informacji od osób trzecich. Jaką masz pewność, że są w 100% szczere? Żadnej. Nigdy nie byłam 3ma osobami naraz.
a tu takie linki - moze nam rozjasnia a moze zagmatwaja sprawe "ktosiowej" jeszcze bardziej
https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/starania-sie-watpliwosci-4838/index1562.html (post 15612 i 15614)
jakie miałyście objawy ciąży? - Strona 2669 - Forum Polki.pl (post 26687)
i ten najlepszy : jakie miałyście objawy ciąży? - Strona 3504 - Forum Polki.pl (post 35034)
i jeszcze kilka ale juz nie bede wklejac- ko chce to odszuka sobie sam.
Nic mi po wczorajszym dniu niestraszne ... Michał miał jakieś nachodzące boleści - 3 godziny wył Nam na rękach ... nawet Viburcol nie pomógł ... więc dzisiaj to już z ''górki na pazurki''![]()
A wczoraj teściowa zalazła mi za skóręzadzwoniła bo ''usłyszała'' żem chora ... powiedziała mi, że ona zabierze do siebie małego na tydzień a ja mam leżeć i się kurować
Chyba ją pogięło jak sądzi, że jej dziecko oddam i to jeszcze na tydzień! wielka mi pomoc ....
Strasznie mnie wspomoże![]()
Hmmm ale powiem Ci że te porozumiewanie się za pomocą znaków kusi, koleżanki synek potrafił w wieku 8 m-cy pokazywac czego potrzebuje.... A powiedz mi NeSSi czy taka nauka za pomocą znaków trudna jest??
Co prawda kazde dziecko inne jest ale żałuję, że Antka tego nie nauczyłam bo on późno zaczął mówić... może teraz spróbuje... aczkolwiek z Piotrusiem może być całkiem inaczej. Poza tym nianka jest w domu i może zbytnio sie nudzic więc będę miała pewnośc, że czegos moje dziecko uczy;-)
Wczoraj była pierwszyraz i spoko było, dobra z niej kobieta... ciesze się że mam cały miesiąc żeby ją poobserwować. ;-)
Co do studiów to super;-) ja tez od padziernika podyplomówke zaczynam;-) ale pedagogikę, musze zrobic bo chce dodatkowe godziny brac bo mam możliwośc prowadzenia zajęć z historii architektury na wyższej uczelni.