reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Dziewczyny polecam dietę Dukana.
Dziewczyny z innego forum ją stosowały i efekty rewelacyjne!!!!!
Fakt długotrwała ta dieta, ale skuteczna i bez efektu jojo.
Wiem, że dziewczyny trochę się przygotowywały do niej.
Ale naprawdę warto!!!!

Dytko-szczesliwego lotu no i oczywiscie milego pobytu w PL!
Lec czym predzej do lekarza, na pewno jest wszystko ok,ale lepiej sprawdzic!

didi-zdrowka dla Albercika!

Witam laski ale naskrobałyscie
Ja po pracy pojechalam na plaze Oli sie pabawil, L robil zdjecia, a ja poczytalam ksiazke która mnie wciagneła:)
Crazy girl super piesek, i wazne ze zrobiony ręcznie:)
Didi dużo zdrówka dla Alberta!!!
Anieczka co to za telefon?:)

Gdy na swiat przyjdzie drugie malenstwo bedziesz tak zabiegana ze kilogramy same znikná:-) i nie bedziesz musiala stosowac zadnych diet.;-)

ja mam 3 i nic mi kg nie spadają:/

my po cyrku,było rewelacyjnie bo inaczej,postacie z bajek,a najlepsi byli motocykliści w kuli i nawet po cichu ich nagrałam:D dzieciaki przeszczęśliwe już chrapią:)))

Hejka
Chciałam zdementować conieco :-p
Patryk nosi pieluchy ale zdecydowanie mniej ich używamy :-) czasem zdążę go wysadzić a innym razem nie..dlatego czekam niecierpliwie gdy zacznie sam wołać ;-)
Czytałam kiedyś na BB, że odkąd dzieci siedzą można już je już na nocnik sadzać ale tak naprawdę przekonała mnie ta pani:
bezpieluch.pl - Pożegnanie z pieluszkami - Witamy
Kuzynka wysłała mi wersję w pdf i tak się zaczytałam, że postanowiłam spróbować od zaraz :tak: znaczy się odkąd skończył 8 miesięcy :rolleyes:
http://www.chusta.pl/ebook/OdpieluchowanieBezPrzemocy.pdf
Kobieta wysadza niemowlę :szok: to dopiero szok.. Przekonała mnie ta pani słowami takimi, że dziecko ma takie potrzeby jak dorosły - czyli "nie chce robić pod siebie" - na filmie widać jak dziecko super współdziała - i jaką ulgę mu przynosi wypróżnienie :szok: Gdy Patryk zaczynał w lutym swoją historię z kibelkiem to na własne oczy widziałam jak zrobił siku i sobie wzdechnął jakby z ulgi..aż mój mąż się zszokował :-) Nie wiem skąd taki maluch wie co robić do kibelka - widocznie maluszki więcej kumają niż to sobie wyobrażamy :tak:
Dziękuję za miłe słowa :happy2: to fakt, że dużo cierpliwości potrzeba ale też i zaparcia by się nie zrażać, że kolejny raz się spóźniło..:sorry2: oraz kreatywności - ja biłam brawo gdy zrobił i spuszczałam wodę, pokazując że siku lub kupka zniknęła..a on uwielbia patrzeć na tą wodę - heh - bo niebieska jest zresztą :-D oczywiście też trzeba zauważać sygnały swojego dziecka..i z tym jest najgorzej..zwykle jak widzę gdy się otrzepuje to już jest po zawodach :zawstydzona/y: chyba że kupkę robi to wiadomo jeszcze można zdążyć..dlatego ja zawsze po drzemce go wysadzam i jakiś czas po zupce lub też po innych płynnych rzeczach..przed spacerkiem i po spacerku..kilka razy nawet przespał noc z suchą pieluchą :szok: ale ostatnio tak wcześnie się budzi - dziś po 6ej :eek: że brak sił wysadzać go tak z rana :-D ..ależ się rozpisałam..;-) ale może te moje wywody innym pomogą w odpieluchowaniu..:happy2:
CrazyGirl - zajefajna psina :tak:
Pauletta - ale śliczne te jeżyki :szok: rewelacja! Duży jeż ładny taki biały jakiś..ale te malutkie jak z plasteliny :-D takie tycie tycie..:rofl2: nigdy nie sądziłam, że jeż może być taki śliczny :-D
Margaritta - tak coś czułam, że papiloty to już przeżytek :-D;-)
Lubiczanka - heh - odezwała się najgrubsza :-p ;-)
Kasiuleczka - chyba wypróbuję tą dietę :tak: dzięki za ten mega post:happy2: to już wiem o co chodzi w tym suwaczku z napisem Dunkana - wcześniej myślałam, że to jakiś błąd przy kopiowaniu linka czy co..heh

hejo...

Pamięta nas ktoś ?? :-):-)

przeczytałam kilka ostatnich stron, więc nie wiem kompletnie co u Was. Widze tylko że Dzieciaczki Moni, Didi i Misi już roczniaki (prawie ;)), a jak ostatnio tu się udzielałam, to dopiero się rodziły :szok: Czas pędzi jak szalony...

U nas w porządku, Franio za kilkanaście dni kończy 2 latka :-), zeszłoroczna powódź wygoniła nas z claregalway do oranmore, pracujemy, po pracy nie mam czasu i ochoty na nic i tak codzień ;-)

Pozdrawiam Mamuśki i Dzieciaczki :-)

edit: właśnie zobaczyłam zdjęcie w suwaczku :) Ale jaja, Franulek był wtedy taki mały :)

Teraz chłop jak dąb w ostrej fazie buntu dwulatka ;)

Joannn, kochana jesli masz jeszcze wersje pdf tej ksiazki, to ja poprosze:sorry:
Czasem juz mnie trafia z tym cholernym nocnikiem. Kiedy juz chce Wam pisac, ze z odpieluchowania chyba nici, bo Ada wlasnie 2 razy pod rzad zlala sie na podloge, to ona w tym czasie akurat zawola i zrobi na nocnik:eek: No i ja oczywiscie szczesliwa i w ogole nabieram nowej sily do dalszej walki. No i tak w kolko!!! Raz na nocnik 2 razy obok...
Moze jak przeczytam ta ksiazke, to cos sie zmieni:confused:

Kasiuleczka, no zyczylabym sobie wrocic do poprzedniej wagi zaraz po porodzie. Tyle, ze ta waga sprzed ciazy jest tez o wiele za duza, wiec wiele mi to nie da;-)

Marta a Ty sie lepiej shut up:-p:-D Sie gruba znalazla i odezwala, cholera jasna:-p

EDIT: Magdalena, ja Cie nie pamietam, bo chyba nie mialysmy okazji sie wczesniej poznac ale witam teraz. I widze, ze miedzy naszymi dziecmi jest cale 3 dni roznicy:-D Tzn. Twoj Franio starszy

Ostatnia edycja:
reklama
Magdalena81 witaj po dlugiej nieobecnosci...no i widze ze teraz duzo mamus sie z Oranmore jest coraz wiecej

ja zmykam i mowie juz dobranoc...bo glowa mnie napier...a bo bol to nie jest ..jakby ktos kijem z tylu mnie walnal i to porzadnie

Albert spi az chrapie..poci sie i cos jeczy jakby bolalo go cos nie wiem czy to nie gardlo albo brzuszek,.. biedactwo moje ... na bank nie spie pol nocy bo bede czowala....

ok..dobranoc

Do góry