reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
my dzisiaj sloiczek hiipa krem jarzynowy (w skladze ziemniak, groszek, marchew chyba, kalafior) smak suppper, malemu tez smakowal wciagnal caly. dałam mu troche ugotowanych ziemniaczkow poduszonych widelcem ale nie chcial jesc od razu wypluwal. musze chyba poczekac az faktycznie bedzie siedzial

Ale smaki i gusta są różne, ja kupiłam tą zupkę i mały jeszcze nie zdążył przełknąć a już miał odruch wymiotny...dla mnie osobiście to też nie do zjedzenia choć ja i dynię z ziemniaczkami Hippa lubię, i Pepti mi smakuje ;D Ta zupka była bez smaku itd mdła, bleee. Dziś i wczoraj podałam Zupkę z królikiem Gerbera - ale pyszna!!! Jarzynowa ale ona jest z mlekiem i masłem tez przepyszna - tak jak słyszałam Gerber rządzi. Chociaż Marchewkowa z ryżem Bobovity też jest smaczna.

Eli jak narazie nie podszeło jabłuszko z Hippa, krzywiła się strasznie, Gerber widać było, że bardziej jej spasował, ale rewelację zrobiło świeże, mega slodkie jabłuszko :-) Jutro startujemy z marchewką a w piątek myślę, że z zupką :-) Ja to chyba jetsem na samym końcu z rozszerzaniem diety ;-)

My dzis buraczkowa zupka czyli marchew+ziemniak+buraczek mały wsuwał że hoho:-) podziabałam widelcem isobie ładnie mymlał :-)

Kaszka bezmleczna jabłko-gruszka dodana do mleka.
Dziś już ok nie ma policzków czerwonych, także nadal nie wiem co z glutenem.

Jak mały ma teraz pół roku to mammu podawać tylko słoiki po6m-cu czy mogę te po 4tym i 5tym też?
Dałam mu wczoraj warzywa na parze z ryżem po 6tym m-cu ale było zagęste dla niego... A dając mu ciągle rzadkie to nigdy się nie przyzwyczai.

To moze byc gluten, podaj go przez kilka dni nie wprowadzajac juz nic nowego, jak znow bedzie mial wysypke to odstawisz, po jednym razie sie nie przekonasz.
No i oczywiscie, ze mozesz dawac sloiczki od 4, 5 m-ca (przeciez jak ma 6 m-cy, to wciaz jest po 4tym czy 5tym miesiacu:) poza tym ja bym sie grudkami nie przejmowala, moja ma ponad 7 m-cy, z grudkami nic nie ruszy, papek je malutko, caly czas cyc. Daj dziecku troche czasu na poznanie nowych smakow, na wszystko przyjdzie pora....

Wy kupujecie warzaywa eko? Bo ja od kiedy uswiadomilam sie w temacie troche przerazaja mnie warzywa ze sklepu ale dzis pomyslalam ze moze olac to cieplym moczem i kupic normalnie w sklepie?

Wy kupujecie warzaywa eko? Bo ja od kiedy uswiadomilam sie w temacie troche przerazaja mnie warzywa ze sklepu ale dzis pomyslalam ze moze olac to cieplym moczem i kupic normalnie w sklepie?
Dziunka nie ja kupiłam akurat (mam od tesciówki z ogródka) ale np pietruszki nie ma już:-/ mam opory przed tymi sklepowymi,za Wawą tyle pól przy głownych trasach i wyobraznia mi sie załancza :-D...jestem w kropce:sorry2:w kółko podawać to samo bez sensu...zanim urośnie nowe to kupa czasu minie...słoiki???? że podobno tam ekologiczne hm...

Parę słoiczków podaję np jabłko bo skąd mam je teraz wyczarować niby???

reklama
dziunka a mrozone ?

o własnie,może lepsze...Iza chyba wspominała ze mrozonki sie bardziej nadaja do podania bo mrozone w sezonie...ale z jakich pól to tego sie nie dowiemy...

jakbyscie mogły podac co juz dawałyscie maluchom tak w jednym poscie to bede miec rozeznanie
zaczne ja

SŁOICZKI

marchew
marche+jabłko
jabłka
banan (tragedia)
brokuły(fuj)
jabłko+owoce lesne(ble)
zupka jarzynowa ( może byc)1 raz
sok jabłkowy ( ble)
sok jablkowy z mieta i koperkiem( ble)
herbatka jablko+melisa
herbatka malinowa ( uczulenie)
kaszka bezmleczna jabłkowa
kleik ryzowy
kleik kukurydziany

MOJE

ziemniak
marchewka
buraczek
banan
jabłuszka (babci prażone)

może o czymś zapomniałam to dopiszę
tam gdzie nie ma opisu np(ble) znaczy że Igorkowi posmakowało :-)

nadal cyc jest najlepszym przysmakiem

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry