reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2010

ethele pokoik malenstwo bedzie mialo razem z nami, wiec troszke bedzie ciasno ale tak to bedziemy mieli do dyspozycji mieszkanie wraz z rodzicami.. moglibysmy sprzedac dzialke budowlana i kupic wlasne M.. ale wole sie budowac tylko narazie funduszy brak, ale powoli do celu

milusia gratulacje wyboru wózeczka.. tez mam jumpera x

Kasia wsiego najlepszego!!

ehh chyba jutro doczytam reszte bo padam.. uzy pokoj skonczony, przedpokoj zaczety i mysle ze w poniedzialek skonczymy.. fajnie w miare szybko to idzie:-)

reklama
3 stopień dojrzałości a według usg to dopiero 32 tydzień wiec troche za wcześnie ,ale zobacze co mi powie lekarz w piątek ma podiac decyzje na razie mam spac spokojnie

Witajcie,

Podczytalam ze piszecie o opiece nad zona po porodzie... chcialam Wam tylko podpowiedziec jak z dwoch tygodni zrobic prawie trzy - w pracy u mnie tak facecie kombinowali :tak: Wystarczy ze lekarz bedzie Waszym mezom wystawial opieke od pon do piatku (tak mozna - tylko zalezy to od lekarza czy zechce)... wtedy wyjdzie wam nie 14 dni a 18 dni... no i nie zapomnajcie o dwoch dniach z tytulu urodzenia dziecka, ktore naleza sie zarowno mezom jak i Wam (konsultowalam to z radcami prawnymi u mnie w firmie).

Zycze milego weekendu :-)

WITAM!!!!!

A tu towarzystwo śpi jak zabite widzę, spokój hmmmm:)
Ja już wstałam, bo siedze sobie oglądam nadal mój nowy pokój i nadrabiam zaległości na BB.
M śpi jak "rex", nadrabia niedosapnie z zeszłaego tygodnia, spał po 5 godz. więc niech lula chłopina:)

Wpisałam nowy przepis na szybkie i proste ciasto, Ehtele jak masz ochotę to wstaw na swoim pięknym blogu, ja nie chcę zarzadzać.
Jade później z M odebrać pieluchy tetrowe i flanelki od kuzynki, bo mi załatwiła jakiejś b. dobrej jakości i ma dla maluszka jakąś butelkę dobrej firmy. Później wejdziemy do sklepu-komisu gdzie jest wszystko tylko dla maluszków, rozejrzę sie za fotelikiem samoch. karuzelą i moze przewijakiem, no zobacze co tam pani będzie miała, bo ma ogromny wybór najróżniejszych akcesoriów dla dzidziolków, prawdziwy skarb ten sklep-komis, sa nowe i używane rzeczy, ale naprawde i w idealnym stanie.
Także dziś buszujemy z M na mieście.

Mój Alanek nie śpi już od 7.00, a wczoraj tak skopał tatusia, ze aż miło!!!!!!!
Teraz idę robić śniadanko jak przykładna żonka he he.
Miłego dnia Brzuchatki.

PS. Eschenbach jak najbardziej należą sie tatusiowi 2 dni okolicznosciowe z tyt. urodzenia dziecka!!!! ale że zarówno nam sie należą???? hmmm nie wiedziałam tego.
A co Wy Mamuśki o tym wiecie????

Ostatnia edycja:
PS. Eschenbach jak najbardziej należą sie tatusiowi 2 dni okolicznosciowe z tyt. urodzenia dziecka!!!! ale że zarówno nam sie należą???? hmmm nie wiedziałam tego.
A co Wy Mamuśki o tym wiecie????

Opieka nad dzieckiem przysługuje 2 dni w roku tylko jednemu z rodziców.
A po porodzie wiem tylko,ze ojcu.

widziałyście na pewno nowy wątek
https://www.babyboom.pl/forum/sierpien-2010-f324/pomozcie-i-mi-i-dziecku-41643/
nie umiem sie do niego odnieśc,dziewczyna ma problem,współczuje jej,ale nie wiem czego od nas oczekuje...
dziwne to jakies...

Ostatnia edycja:
Bombusiu tak mi prawnik u mnie w firmie powiedzial... nigdzie nie jest zapisane ze tylko jeden rodzic moze wziasc a to sa dni okolicznosciowe (tak jak na slub, pogrzeb) i z tego moze korzystac rodzina ktorej to dotyczy - czyli zarowno ojciec jak i matka.... tak mi to tlumaczyl.

Rozalka opieka nad zdrowm dzieckiem to jest co innego - wynika to z art 188 kp. I trzeba zlozyc oswiadczenie do opieki. Moze byc sytuacja ze jeden dzien wykorzysta ojciec a jeden matka.

Ostatnia edycja:
Rozalka opieka nad zdrowm dzieckiem to jest co innego - wynika to z art 188 kp. I trzeba zlozyc oswiadczenie do opieki. Moze byc sytuacja ze jeden dzien wykorzysta ojciec a jeden matka.

Tak przeciez napisałam...o dwóch różnych sprawach.
mi wiadomo,że matka nie ma okolicznościowych po porodzie,bo jest na urlopie macierzynskim,który zaczyna sie w momencie narodzenia dziecka.

Ostatnia edycja:
Witam sie kochane sobotnio :-):-):-) dzisiaj w lepszym humorku, pewnie dlatego ze M bedzie juz o 14 w domu:-D:-D:-D zapowiada sie upalny dzien :no:. a my dzisiaj pojezdzimy po budowlanych i meblowych sklepach. trzeba ta dodatkowa polke kupic no i tak wlasnie sobie pomyslalam ze trzeba cos w kuchni pokombinowac. bardzo malo mamy szafek, a gdzies trzeba jakas poleczke dla malego zrobic - na jego akcesoria.
Bombusiu - zaraz wchodze na watek kulinarny :-):-):-) przy weekendzie jakies ciasto musi byc, jak w dziecinstwie ;-);-);-)
Rozalko - ja tez przeczytalam tego posta. moze poczekajmy na ciamajdke albo kinusie??

nadal się nie odniosę....

zgłosiłam wątek i dziewczynę do moderatorni i admin coś z tym zrobi...

nie chce jej tak po prostu usuwać-a powinnam... nie wiem co z tym zrobić.. ja się nie odniosę...

to jej pierwszy post i akurat u nas...

zajrzę później-bo mam robotę, ale wg mnie powinno to zostać bez komentarza.

(zobaczymy co admin zrobi)

reklama
Ja tez dziewczynki to przeczytałam i nie odpisałam bo.....po prostu nie wiem co mogłabym napisać, jak zobaczyłam te zdjęcia kogokolwiek one sa to doznałam szoku i nie umiem sie do tego odnieść.

Co do tych 2 dni wolnych-okolicznościowych to ja tez wiem, ze tylko tatuś moze miec, choć nie będe sie sprzeczać, bo nie siedze teraz w przepisach. Musiałabym sie dowiedzieć u mnie w kadrach jak to wygląda.

U nas tez szykuje się piękna, słoneczna pogoda, podobnież od przyszłego tygodnia upały i do połowy lipca ma być pięknie, ale tyle co zobaczyłam w TV.

Do góry