reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
Kittek- u mnie jest trochę inaczej: Bartek przybrał 250 g. przez miesiąc- to dużo za mało. Gdyby przybrał 500 g. na miesiąc toby się moja pediatra nie czepiała (bo taka jest dolna norma). Kupki robi raz na kilka dni i bardzo ładne (w ogóle się nie męczy).
Moja pediatra zgodziła się na to, żeby młodego nie dokarmiać, bo ja się uparłam, że spróbuję zwiększyć mu liczbę karmień i będę karmić z 2 piersi na jednym posiedzeniu. Ja już taka uparta baba jestem, że jak sobie coś wymyślę, to trudno mnie od tego odwieźć... Mam nadzieję, że malutki jest mniej uparty od mamusi i ładnie przybierze przez tydzień i jakoś się dobujamy do 5 miecha tylko na cycu :-D
Ja jeszcze mam skierowanie na morfologię (mocz już zrobilam i jest super), jak nie przybierze przez tydzień to zrobimy morfologię i wtedy podejmiemy decyzję co dalej. Może poproś o skierowanie na badania?

I kochana- jeśli chcesz, to walcz o naturalne karmienie, bo to najlepsze, ale jeśli dziecko miałoby być za słabe, za małe itd. itp. to porzuć wyrzuty sumienia i dokarmiaj!

Po wyniki moczu mam jechać w poniedziałek na 12. A na podwórko MOŻEMY wychodzić tylko w cieniu siedzieć...(tak jakbym z takim malcem na słońcu siedziała :nerd: nawet ja w słońcu nie wyrabiam...

Właśnie chciałam Ci Agnieszka napisać, że na dwór możesz wychodzić i do cienia- u nas to było wskazane, bo małemu z katarem lepiej oddychało się na dworze niż w domu.

Aga dużo zdrówka dla twoich chłopców :)
Aniez czy Bartula też często robi kupki? Ja jestem załamana, nie wiem co robić.
Moja mała od początku robiła rzadkie kupki, takie,że jej na plecki się wylewały, było ich sporo tak 6-8 na dobę,ale przybierała ładnie po ok 300g na tydzień. Od ponad tygodnia męczyła się przy robieniu, stękała, robiła się czerwona a kupki nadal rzadkie a do tego zaczęły się zielone.
Po badaniu pediatry okazało się,że mała przybrała tylko 400g przez trzy tygodnie. Pediatrę zaniepokoiła tak duża ilość kup i to,że są rzadkie. Przepisała Lakcid, Smectę kazała też dawać Nutramigen po karmieniu piersi. Leki podaję i widzę poprawę,ale Nutramigenu mała nie chce pić bo się najada,a ja też wolałabym nie podawać.
Lekarz powiedziała,że jeśli mała będzie tak mało przybierać i robić tyle kup to przejdziemy na butelkę bo może jest uczulona na moje mleko.Co o tym myślicie?
Mam nadzieję,że tak się nie stanie i będę mogła nadal karmić piersią.
3majcie proszę kciuki, jutro idziemy na kontrolę.

Mam nadzieję że wszystko się unormuje.Trzymam mocno kciuki.

Agnieszka- to się porobiło!!! Też to przerabiałam, że starszy był chory, ale na szczęście nie sprzedał młodszemu anginy! Ostatnio dał mu katar w promocji, ale już przechodzi! Zdrówka dla chłopaków.

A my się karmimy z dwóch cycków na razm co 2 h i mam nadzieję, że da to wymierne efekty w postaci przyrostu wagi, bo ma stresa!

Życzymy smacznego, nie ma to jak mleczko z dwóch cycusiów, zobaczysz przyniesie oczekiwany rezultat czyli waga do góry.Trzymam kciuki.

Kittek a ile waży twoja córcia?

Maja waży 5440, od wagi spadkowej przybrała 1800 , wcześniej przybierała ładnie, teraz mniej.
Dziś byłyśmy na kontroli, waga nie spadła, przybrała troszeczkę przez trzy dni więc mam nadzieję,że będę mogła ją karmić. Kupy są nadal zielone,ale nie takie luźne i najważniejsze jest ich trochę mniej ok 6 na dobę. Ona od początku dużo kup robiła i luźnych.
Dostałyśmy też skierowanie do laryngologa, na szczęście z uszkiem jest wszystko dobrze. Zapalenie ucha też może wywoływać biegunkę. Laryngolog zrobiła jeszcze posiew z noska i czekamy na wynik do poniedziałku.
Dobrzem, że kochana nasza kruszynka tak się nie męczy przy robieniu kupek.

Jej mina przy piciu, a raczej wzbranianiu się od picia nutramigenu... bezcenna :) Takie słodkie skrzywione minki robiła.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry