reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2010

Dziewczyny czy ktoraś z Was chce rodzic w szpitalu św.Zofii? my w przyszlym tyg. zaczynamy tam szkolę rodzenia...ale cały czas sie waham się bo słyszalam różne opinie...

reklama
Witam wtorkowo!!
Pogoda u nas dzisiaj fajniutka,chłodno i chyba nawet będzie padać...do szczęścia by mi tylko brakowało by moja rwa kulszowa wkońcu odpuściła,ale jakoś się nie zapowiada:( najgorsze są noce i wielkie problemy i wielki ból przy zmianie pozycji...ale tak sobie to tłumaczę,że cały okres ciąży mijał mi bez zupełnie żadnych dolegliwości(kilka razy na początku jedynie poranne mdłości miałam),więc wkońcu musiało mnie coś dopaść ... eh...

hej dziewuszki
u mnie pogoda super..wygląda przrez okno:p ale co z tego skoro poleguje ciągle w domu...
ehhh jeszcze tylko 2 tyg do kolenej wizyty i mam nadzieje ze ginka powie, że nic się nie zmieniło i mogę zacząć normlanie żyć:)
miłego dnia życzę

Od wczoraj nie zaglądałam i nie da się nadrobić :)

Siary nie mam a samochod od jakiegoś czasu prowadziłam bardzo bardzo sporadycznie. W tej chwili mam nakaz leżeć i pod żadnym pozorem nie prowadzić samochodu.
Generalnie od wczoraj jestem na Fenoterolu czyli Rachel możemy sobie podać rękę :)
Ja go dostałam ze względu na częste twardnienie brzucha. Jak go wogóle znosisz?Ja fatalnie, biorę 3X1/2 tabl i do tego isoptin, ręce mi latają, serce wali i ciągle jestem neobecna :) Oby minęło jak najszybciej.
I też mam wytrzymać do 36 tyg

Także cieszcie się dziewczyny jak najdłuższą aktywnością, uważajcie na siebie i nie przemęczajce się bo nie znacie dnia ani godziny kiedy szyjka się skraca

Holly, dzięki za linkę do adaptera....ja w takim razie poczekam - jeśli mój brat nie zapomni i przywiezie mi w tym tygodniu to super, jeśli nie, to jak najszybciej zakupię :-)

Aniu_chO do 36tc dzidziak może się jeszcze obracać.
Np mój Szymon jak byłam na usg 2.08 był ułożony miednicowo, później 13.08 już skierowany główką w dół i 21.08 znowu się przefikał i był w położeniu miednicowym.
WIęc jeszcze się Twoja Hania może kilka razy obrócić...choć wiadomo będzie jej coraz trudniej.
Podobno są jakieś ćwiczenia pomagające w obrocie, ale nie wiem dokładnie, bo nie interesowałam się tym.

Od wczoraj nie zaglądałam i nie da się nadrobić :)

Siary nie mam a samochod od jakiegoś czasu prowadziłam bardzo bardzo sporadycznie. W tej chwili mam nakaz leżeć i pod żadnym pozorem nie prowadzić samochodu.
Generalnie od wczoraj jestem na Fenoterolu czyli Rachel możemy sobie podać rękę :)
Ja go dostałam ze względu na częste twardnienie brzucha. Jak go wogóle znosisz?Ja fatalnie, biorę 3X1/2 tabl i do tego isoptin, ręce mi latają, serce wali i ciągle jestem neobecna :) Oby minęło jak najszybciej.
I też mam wytrzymać do 36 tyg

Także cieszcie się dziewczyny jak najdłuższą aktywnością, uważajcie na siebie i nie przemęczajce się bo nie znacie dnia ani godziny kiedy szyjka się skraca

To małą masz dawkę! Ja też miałam często napinajacy sie brzuch. Na KTG przez 20 minut wyszły 3 skurcze i zaczęłam od brania 4x 1/2 tabl. ale oprawa nastąpiła dopiero przy ilości 8x 1/2 tabl. czyli co 3 godziny! 2 - 3 razy dzienie bioę Isoptin 40 i czasami "drżę" czasami nie... nie jest to przyjemne...:(
jakoś musimy to wytrzymać... choć czas w łóżku strasznie się dłuży...

Dziewczyny dacie radę!
Pomyślcie że za 6-8 tygodni będziecie tuliły już swoje okruszki :)
I tak macie dobrze, bo znam kobiety które leżały na podtrzymaniu od 2 miesiąca ciąży.

Witajcie:)
ale się rozpisałyście,ciężko z czytaniem nadążyć. Ja auto prowadzę codziennie,50% czasu pracy spędzam za kółkiem i jeżdżę dużo,ale na szczęście mnie pasy nie uciskają. Tak sobie je wyregulowałam,podniosłam nieco siedzenie i mam dolny pas pod brzuszkiem a ten poprzeczny tez na brzuch nie uciska więc póki co daje radę :)

reklama
Do góry