reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Tarnów

Anrysa może za krótkie leczenie,grzyba nie wyleczysz w 10 dni i przydały by Ci sie tabletki doustnie oprócz dopochwowych :-),tylko pewnie w ciązy nie można najlepiej zrób sobie wymaz to bedziesz wiedzieć co to jest ;-).Też byłam w Gemini i też chcieliśmy coś zjeść w kfc ale te kolejki mnie znichęciły:no: a my jeszcze z Igorem byliśmy on by tak długo w kolejce nie wytrzymał :rofl2:.

AniaSm- toś Ty babka silna jak rodziłaś takiego chłopa normalnie ;-) ,mnie by chyba nie dali bo ja mała jestem ;-)i tak mnie położna mierzyła jak weszłam na porodówkę;-).Ja na szczęście porodu zle nie wspominam :-)bolało owszem ale było do przeżycia przynajmniej jak dla mnie ,ale jakbym miała te godziny podwoić to na pewno bym zle wspominała ,i na pewno chciałabym ze znieczuleniem choć nie wiem jak można rodzić i nie czuć skurczy partych :no:.

Pewnie można skoro laski tak rodzą :rofl2:.I dla mnie najfajniejsze uczucie jak mi położna przebiła wody,a pózniej jak mały wyskoczył ze mnie :-):-):-).Łał niezapomniane uczucie :-):-):-).

AAA zapomniałam o pytaniu nie narazie nie mysle o rodzeństwie dla Igorka,kto wie może bedzie jednynakiem :)

Ostatnia edycja:
reklama
Anrysa, ja bym poczekała do jutra do wizyty, bo juz wiem ze Kotecki nie lubi jak sie robi coś na własna rekę. Ja kiedys takie wymazy robiłam na Mostowej prywatnie. Tylko nie wiem jak w ciązy jest.

AniaSm- toś Ty babka silna jak rodziłaś takiego chłopa normalnie ;-) ,mnie by chyba nie dali bo ja mała jestem ;-)i tak mnie położna mierzyła jak weszłam na porodówkę;-).Ja na szczęście porodu zle nie wspominam :-)bolało owszem ale było do przeżycia przynajmniej jak dla mnie ,ale jakbym miała te godziny podwoić to na pewno bym zle wspominała ,i na pewno chciałabym ze znieczuleniem choć nie wiem jak można rodzić i nie czuć skurczy partych :no:.

Pewnie można skoro laski tak rodzą :rofl2:.I dla mnie najfajniejsze uczucie jak mi położna przebiła wody,a pózniej jak mały wyskoczył ze mnie :-):-):-).Łał niezapomniane uczucie :-):-):-).

AAA zapomniałam o pytaniu nie narazie nie mysle o rodzeństwie dla Igorka,kto wie może bedzie jednynakiem :)
mi też przebijała położna wody i tak dziwnie się czułam jak one sobie tam wypływały :tak: cieszę się że mam to za sobą , mam nadzieje że następny maluch pójdzie szybciej ;-) ,
jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj ale nie chcesz więcej dzieci czy może masz/macie z tym problem ?? myśmy się starali długo bo mam endometrioze i przez to mieliśmy spore problemy z zajściem ale się udało i mam nadzieje że znowu się uda :tak:

AniSm-w tej chwili nie chce, trudno by nam było finansowo przede wszystkim:-(a co do zajścia w ciąże to też nie wiem jak by to było ja też miałam problemy z zajściem ale ja miałam za wysoką prolaktynę.

Myśle że starania na pewno były by zupełnie inne niż za pierwszym razem;-)choć na pewno było ciężko mi zajść w ciąże po raz drugi.

Wszytko sie okaże jeszcze ,zresztą ja już nie jestem najmłodsza ;-).Gdybym zaszła wcześniej w ciąze jak chciałam to na pewno miała bym więcej dzieci.

A Ty chcesz dziecia drugiego .

Ok dzisiaj idę na wizytę to go zapytam:tak:. Kasiazar mam prośbę dałabyś mi namiar, nick w allegro albo cokolwiek na ten sklep z Tarnowa, gdzie kupowałaś taniej wózek. Bo kurcze rozglądam sie za wózkami i nie chcę przepłacać a muszę kupić wózek od razu z fotelikiem samochodowym i to takim dostosowanym do przewożenia noworodków. Niestety będę musiała zawozić codziennie i odbierać synka ze szkoły z malutką. Bo mój mąż na wyjazdach i praktycznie często jestem sama w domu. Nie chcę kupić jakiejś tandety, żeby malutkiej nic się nie stało, a pewnie będę musiała ją wozić tak od 2 tyg życia. ;-)

Oj , anrysa niestety nie pomoge Ci bo to nie był sklep tylko prywatna osoba.... Ale teraz mi sie przypomniało , ze miała jeszcze do sprzedania cały zestaw Mury , ale uzywany. Ja go widziałam był w dobrym stanie. Poszukam i dam zaraz znac. Tyle ze Piszesz ze nie chcesz przepłacac a ja za samą spacerowke dałam 1550 . Fotelik maxi cosi i gondole miałam od znajomych . A tak cały zestaw kosztuje ok 3 tys :/

BABY WELt moon s 3w1, maxi cosi nosidlo-super cena (1201620312) - Aukcje internetowe Allegro
tu masz fajna okazje na zestaw 3 w 1 jezeli interesują Cie używane rzeczy
Oj widze ze juz kobieta nie ma tego zestawu. ja kupowałam od niej ten
Maxi-Cosi Mura 3 + nosidło NOWY !!! OKAZJA !! (1194221170) - Aukcje internetowe Allegro

Z tego co sie orientuje to do fotelika maxi cosi pasuje wiele baz wózków. To tylko kwestia dobrania adapterów ( chyba ) A ja Ci mogę polecić np taki wózek
WÓZEK DZIECIĘCY X-LANDER X-V '08+Gondola+Fotelik (1195061999) - Aukcje internetowe Allegro
Znajomi go maja i sobie chwalą. Ja pewnie bym go kupiła bo i lżejszy i tańszy , ale chorowaliśmy z mężem na tą Mure :)

Anrysa a Ty mieszkasz na Westerplate ? Ja na Zielonym to będziemy mogły razem na spacerki z dziewczynkami chodzić :)
Ania_sm i Igorek , my tez się długo staralismy o dziecko, czasem przychodziły chwile załamania , ale w sumie ni z tego nic z owego się udało :) I postanowilismy , ze po porodzie raczej nie bedziemy sie zabezpieczac bo nie wiadomo jak długo nam to znowu zajmie a chcemy miesc 3 dziecki ( chociaz po pierwsze nie wiem jak bardzo będe zmeczona przy pierwszym :p a po drugie to nie wyobrazm sobie 3 dzieci na 37 m w bloku bez windy na 4 piętrze :)

Ostatnia edycja:
AniSm-w tej chwili nie chce, trudno by nam było finansowo przede wszystkim:-(a co do zajścia w ciąże to też nie wiem jak by to było ja też miałam problemy z zajściem ale ja miałam za wysoką prolaktynę.

Myśle że starania na pewno były by zupełnie inne niż za pierwszym razem;-)choć na pewno było ciężko mi zajść w ciąże po raz drugi.

Wszytko sie okaże jeszcze ,zresztą ja już nie jestem najmłodsza ;-).Gdybym zaszła wcześniej w ciąze jak chciałam to na pewno miała bym więcej dzieci.

A Ty chcesz dziecia drugiego .
pewnie że chce drugiego bobasa :tak: i to w sumie pasowałoby już się zacząć starać póki jestem w miarę świeża , bo jak za długo będziemy zwlekać to się pewnie będzie ciężko zdecydować:tak:
u mnie też prolaktyna wysoka ale mam problemy z nerkami i dlatego , na szczęście pomógł bromergon ;-)

BABY WELt moon s 3w1, maxi cosi nosidlo-super cena (1201620312) - Aukcje internetowe Allegro
tu masz fajna okazje na zestaw 3 w 1 jezeli interesują Cie używane rzeczy
Oj widze ze juz kobieta nie ma tego zestawu. ja kupowałam od niej ten
Maxi-Cosi Mura 3 + nosidło NOWY !!! OKAZJA !! (1194221170) - Aukcje internetowe Allegro

Z tego co sie orientuje to do fotelika maxi cosi pasuje wiele baz wózków. To tylko kwestia dobrania adapterów ( chyba ) A ja Ci mogę polecić np taki wózek
WÓZEK DZIECIĘCY X-LANDER X-V '08+Gondola+Fotelik (1195061999) - Aukcje internetowe Allegro
Znajomi go maja i sobie chwalą. Ja pewnie bym go kupiła bo i lżejszy i tańszy , ale chorowaliśmy z mężem na tą Mure :)

Anrysa a Ty mieszkasz na Westerplate ? Ja na Zielonym to będziemy mogły razem na spacerki z dziewczynkami chodzić :)
Ania_sm i Igorek , my tez się długo staralismy o dziecko, czasem przychodziły chwile załamania , ale w sumie ni z tego nic z owego się udało :) I postanowilismy , ze po porodzie raczej nie bedziemy sie zabezpieczac bo nie wiadomo jak długo nam to znowu zajmie a chcemy miesc 3 dziecki ( chociaz po pierwsze nie wiem jak bardzo będe zmeczona przy pierwszym :p a po drugie to nie wyobrazm sobie 3 dzieci na 37 m w bloku bez windy na 4 piętrze :)
Kasia moja teściowa z 5 dzieci zasuwała na 4 piętro :tak: więc na pewno dasz radę ;-)
jeśli chodzi o wózki to ja mam taki Vector 4 Air + Gondola + Fotelik + Plecak! (1194446004) - Aukcje internetowe Allegro ale moja koleżanka ma coś takiego i też sobie bardzo chwali Wózek Baby Design ATLANTIC+FOTELIK PARASOLKA (1206252422) - Aukcje internetowe Allegro
jednak mam spacerówkę quinny freestyle QUINNY 3 XL FREESTYLE- SPACEROWY+GLEBOKI+MAXI COSI (1206349313) - Aukcje internetowe Allegro podobną do tej i jeździ się rewelacyjnie ,jakbym miała kupować wózek to właśnie taki zestaw z quinny :tak:
anrysa a jeśli chodzi o fotelik to moja koleżanka ma taki CasualPlay prima easy 1-13 kg fotelik gondola BCM (1207794472) - Aukcje internetowe Allegro
żałuję że nie widziałam go jak kupowałam nosiedełko Kubie bo na pewno bym się na niego skusiła:tak:

reklama
Cześć dziewczyny. Dzisiaj okazało się, że nie będę mieć Weroniczki tylko drugiego synka:-) Też się bardzo cieszę:-DTeraz mamy dylemat co z imieniem bo dla dziewczynki mąż był pewny co do imienia a z chłopcem wahamy się między Piotrusiem i kilkoma innymi. Mój tato miał na imię Piotr i tak pomyślałam, że to byłby super prezent dla mojej mamy, nie mówiąc, że ja uwielbiałam tatę i strasznie mi go brakuje. Także muszę zmienić suwaczek na chłopięcy.
Kasiazar dzięki śliczne za te linki zaraz sobie pooglądam.:-) Mam nadzieję, że będziemy chodzić na spacerki razem:-D
Tak czytam, że miałyście problem z zajściem w ciążę. To Wam napiszę, że ja w wieku 16 lat dowiedziałam się, że mam zespół policystycznych jajników i ponoć miałam nie mieć wcale dzieci. Później okazało się, że jednak może mi się udać ale pewnie będzie to długo trwało. A jak przyszło co do czego to Wiktorek pojawił się całkiem niespodziewanie i bez starania się. A teraz nasze drugie maleństwo po 3 miesiącu odstawienia tabletek też bez starania a raczej nawet w kwietniu uważaliśmy bo chcieliśmy, żeby dzidzia urodziła się ciut później a tu zonk. Także nigdy nic nie wiadomo:-) Moja koleżanka z pierwszym starała się długo a z drugi załapała w 1 miesiącu starań:)
A pytałam Koteckiego o te połówkowe i niby dzisiaj mi posprawdzał główkę, brzuszek, kość nosową, udową i takie tam. Tylko kurde byłam z mężem i zapomniałam mu zapłacić z wrażenia jak się dowiedziałam, że drugi synek i jak się wróciłam, żeby mu zapłacić szybko mu podałam 100 zł. Kurcze najwyżej na następnej wizycie zapytam czy mam coś więcej mu płacić ale chyba nie, aż mi głupio:zawstydzona/y:

Do góry