reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

My po zakupach :) mam już praktycznie wszystko co trzeba, trafiłam na super sklep- no ale w Krakowie, przez internet też sprzedają myszka-sklep są też na allegro. Pieluszki i flanelki udało mi się kupić z takim wzorem jak już mam zamówiona pościel i cieszę się jak dziecko hi.

Nie mam tylko koszul do szpitala- na stronie napisali że mam wziąć 3 szt. Jakie to mają być ?????? jakieś specjalne, wiązane czy coś?? Czy takie jak podkoszulek tylko długie?
wnoskuje po ilosci koszul że jednak Ujastek,więc może sie spotkamy:)

reklama
rtyska- a gdzie ten sklepik? na miodowej tak jak z allegro adres? bo ja jeszcze z wyprawką w proszku jestem :( Póki co chora, więc się nie wybieram na miasto, ale kto wie, może po niedzieli mi przejdzie :)

Holly - odnośnie nosidełek to warto kupić jedynie ergonomiczne (miękkie i z szeroką podpórką pod dupcię, żeby nóżki były w pozycji żabki), ale to i tak Ci się przyda dopiero od 3-4 miesiąca bo wcześniej dziecko nie trzyma główki i nie można ich używać ... niektóre chusty można używać od razu (na bb jest całe podforum na ten temat).
Komodę kupiłam formy cossato, podobały mi się jeszcze brevi, ale kupiłam ją tylko dlatego, że nie będę miała miejsca na komodę z przewijakiem i miejsca na rzeczy maleństwa (pieluszki, kosmetyki itp.). Jeżeli ma się na czym połołożyc przewijak i gdzie trzymać środki higieniczne dla maluszka to pewnie wanienka na stojaku jest wystarczająca a komoda to zbędny wydatek ...

Na miodowej- i jest dużo taniej niż w polecanej przez wszystkich hurtowni na św. Kingi! Krem Nivea w sklepie ok 13,90, tam 11,90 a na św. Kingi... 19,90. Pieluchy kupowałam po 1,25 bardzo dobrej jakości- a myślałam że to będą jakieś takie cieniutkie, kupiłam też jakoś tam inaczej plecione po 1,45 a na Kingi raczej wszystkie po 2 zł i wiecej. Podkłady poporodowe tez były o 4 zł tańsze i tak po parę złotych to przy takich zakupach się uzbiera... Ja wcześniej wybrałam na ich stronie co chcę, zrobiłam listę, a tam już tylko sprawdzałam czy jest to dobrej jakości i z zakupów jesteśmy zadowoleni.

Cd. koszul to też nie śpię w żadnych stąd nie wiem nawet gdzie to kupić... Na allegro nigdy nic do ubrania nie kupowałam... poza tym nie widać czy jest miękka, sztywna, cienka, zamówię i jak będą "gryzące" to pewnie ich nie założę...
Rodzić chce na Ujastek :)

Cd. koszul to też nie śpię w żadnych stąd nie wiem nawet gdzie to kupić... Na allegro nigdy nic do ubrania nie kupowałam... poza tym nie widać czy jest miękka, sztywna, cienka, zamówię i jak będą "gryzące" to pewnie ich nie założę...

Ja też nigdy nic nie kupowałam na allegro z ubrań. Te koszule to wyjątek. Ja mam te: KOSZULE DO PORODU I KARMIENIA 100% BAWEŁNA rozm L (1225698724) - Aukcje internetowe Allegro.
Bardzo mięciutkia bawełna. Cienka, ale nie prześwitująca. Moim zdaniem do szpitala idealna. Ja też nie lubię koszul i nigdy w nich nie spałam i raczej jak skończę karmienie z tymi też się pożegnam. Dlatego cena 20 PLN za sztukę wydaje mi się rozsądna. Wątpię czy są w sklepach za tyle.

rtyska - dzięki, to tez się chyba tam wybiorę. A ceny mają jak na allegro? Bo czasem w sklepie jest drożej. A z resztą, skoro taniej niż w hurtowni to nie ma co wydziwiać:)

rtyska, podgrzybek ja też się tam wybiorę, brakuje mi kilku rzeczy min. kosmetyków do kąpieli, termometru, odciągacza pokarmu a widzę że w tej hurtowni mają w dość rozsądnej cenie.

reklama
Do góry