reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Maranka, Agniesia, gratuluje dziewuszek - no to wyprawke macie z glowy;-):-D
Antar, a za Ciebie trzymam moooooooocno kciuki!:-)
My postanowilismy zaczekac ze staraniami o dzidzie do wiosny z dosc prozaicznych powodow - Z. chcialby zmienic prace i chcemy sie przeprowadzic do domu z ogrodem, no i Adas tez bedzie juz bardziej kumaty, chociaz akurat na to nie narzekam.:-D

Nimfii, a co to za szkola? Pewnie niedawno zaczelas i to dla Maciusia nowa sytuacja. U nas bylo podobnie jak wrocilam do pracy - na poczatku krzyk, wrzask, lzy, a po pewnym czasie buziak, papa i pokazywanie palcem na drzwi.:-D Ja duzo mu tlumaczylam, ze ide do pracy, ale, ze niedlugo wroce itd. i jak wracam, to zawsze mu mowie, ze wrocilam z pracy i tak sie przyzwyczail.

Lajfiku, a jak Kaja???

Pozdrowienia dla wszystkich Lutowek, Lutowiatek i... dla martussowej matulki:-D

reklama
A ja sie pozale troche,bo Gracjan juz od kilkunastu dni budzi sie w nocy,potrafi przeplakac nawet 2 godz,ale ja jestem twarda i nie zabieram go do lozka tylko chedze do niego co kilka minut,a jeszcze niedawno bylo idealnie mlody zasypial ok 20 i budzil sie o 5-6 rano,mam nadzieje,ze to przejscoiwe i juz wkrotce wszystko wroci do normy
Jeśli nie dasz się naciągnąć na jakieś branie do łóżka, dawanie mleka nie o stałej porze itp to gwarantuje ci, że wróci do normy. Jak twój chłop jest charakterny to potrwa to kilka dni i powinno wrócić do normy. Trzeba być tylko konsekwentnym.

Emkamku a z kim zostawiasz Adasia kiedy idziesz do pracy jesli moge spytac ?
U nas z kasa tez tak sobie wiec moj powrot do pracy to temat ostatnio czesty :-)

aga pod tym wzgledm jestem twarda i nie ma mowy o mleku w nocy czy braniu do naszego lozka,trzymam sie tych zasad juz ok pol roku i ani razu nie uleglam Mlody wciaz przebudza sie w nocy,ale tez nie codziennie,dlatego mysle ze juz niedlugo wszystko wroci do normy

ana ja juz od dawna mysle o powrocie do pracy,ale to w przyszlym roku,najpierw pod koniec lutego chce zapisac Gracjana do przedszkola na 3 darmowe godziny dziennie,zeby sie zaaklimatyzowal,a miesiac lub dwa pozniej,chcilabym juz pojsc do pracy:-)

Ostatni mlody mnie bardzo rozczulil,podczas zabawy z nim ogladalam rozmowy w toku,o ile dobrze pamietam mowili o aborcji i tak sie wzruszylam,ze lzy same naplynely mi do oczu,Gracjan dlugo sie nie zastanawiajac pobiegl do kuchni,urwal mi kawalek recznika papierowego i przybiegl z nim,zebym otarla lzy,a i obowiazkowo zaczekal przy mnie,zeby wyrzucic zurzyta chusteczke,kochany ten moj synus:-):-p

emkamek ucze sie w Cosinusie - studium 2 letnie rachunkowości. Zaczelam w tym miesiacu. Gdy wychodze z domu to młody nawet nie protestuje. Usmiecha sie i robi "papa". Czasem tylko da do zrozumienia ze chcialby isc ze mna, ale nie ma wiekszej awantury. Natomiast gdy juz wroce do domu to sie do mnie przytula i potrafi tak siedziec wtulony pol godziny albo i dluzej. No i kilka kolejnych nocek wyglada tak jak opisalam - budzi sie i chce przytulac.

agniesia byc moze masz racje ze zasilek tylko przez dwa lata. Za to urlop wychowawczy do czasu az mlody skonczy 3 lata :tak: Jesli przesiedze ten rok na zasilku to i tak bedzie pasowalo zebym w nastepnym roku cos zaczela z soba robic - konkretnego ;-)
A moze Maciek pojdzie juz wtedy do przedszkola. Caly czas zastanawiam sie nad tym. Moze juz ktoras z mam ma plan przedszkolny dla dziecka? Jako ze nasze pociechy sa lutowe to pasuje im isc do przedszkola gdy rocznikowo skoncza 3 lata tzn w roku 2012. Czy ktoras mama chce juz od nastepnego wrzesnia posłać dziecko do przedszkola? Niektórzy tak robia....

reklama
Nimfii tak, tak masz rację, że wychowawczy 3 lata trwa, z tym że ten ostatni rok jest bezpłatny. Myślałam, że mówisz o tym iż 3 lata będziesz na płatnym. My chcemy posłać Wercię do przedszkola już w przyszłym roku we wrześniu.

Do góry