ana545
Mama Gabrysia
Ja tez mysle o przedszkolu dla Gabrysia od wrzesnia wlasnie ale nie wiem jak to wyjdzie , narazie to taki mamy synus i ciagle mi sie wydaje taki maly 

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)

Emkamku a z kim zostawiasz Adasia kiedy idziesz do pracy jesli moge spytac ?

Był opatulony grubym szalikiem i miał grubą czapkę. Nie był chory, tylko zdrowy - bo przyszedł na szczepienie. Mnie się gorąco zrobiło jak to zobaczyłam, bo niby jest zimno - ok. Można dziecko ubrać cieplej, ale w czym ono będzie chodzić w zimie przy -20 st. cel? Mnie zmroziło 

Gabrys byl w dzis w kurtce ale zimowej za to pod spodem byl cieniutko ubrany , chodzi o to ze nie mam narazie zadnej przejsciowki i dlatego tak no i normalne spodenki skarpetki i polbuty , generalnie ubieram go tak jak siebie jesli siedzi w wozku dodatkowo cienka czapkaale pogoda paskudna brrrr nie chce sie wychodzic a maly szalu w domu dostaje
a moze wy sie z dziecmi bawicie duzo
czy zajmuja sie troszke soba ?
ostatnio kupilam mu kurteczke jesienna ze sztruksu, podszyta polarkiem i jest idealna na wietrzne i deszczowe dni. Chcialam mu kupic dodatkowo folie przeciwdeszczowa ale nie ma jej w sklepach w mojej okolicy
Kombinezony bym mu teraz jeszcze nie zalozyla
Za to w tym tygodniu zakladalam mu rajstopki pod spodenki bo zawsze nózki ma zimne po spacerach. Dodam ze u nas 3h spaceru (bez wozka!) to jest norma wiec staram sie nas ubrac raczej cieplo ;-)
A jak my sie bawimy? Ksiazek nie czytamy, bo mi maciek je z reki wyrywa i chce tylko pokazywac co na obrazkach. Sluchamy codziennie piosenek dla dzieci i tanczymy. Sam spacer zajmuje nam sporo czasu. W sumie mlody jest calkiem odemnie uzalezniony - jesc tylko odemnie, usypiac to tylko ja itp. Wiec wiem co czujesz ana bo sama mam czasem dosc i chcialabym zeby nabral zaufania tez do innych osob a zwlaszcza do wlasnego taty z ktorym ma niestety kiepski kontakt
No ale wracajac do mysli przewodniej.... Maciek umie spedzic sporo czasu na samodzielnej zabawie - klockami, na jezdziku, autkami, albo przekladajac male przedmioty (zazwyczaj do tego celu daje mu cos czego wczensiej nie znal np fasola sucha, patyczki po lodach itp). a ja w tym czasie gotuje obiad albo sprzatam ;-) Oczywiscie ze nie odpoczywam! Az sie sama sobie dziwie ze nigdy nie mam czasu na odpoczynek mimo iz mam dosc samodzielne dziecko jesli chodzi o zajecie sie soba