reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

reklama
Emkamku a z kim zostawiasz Adasia kiedy idziesz do pracy jesli moge spytac ?

Z tatusiem:-) ale ja tez nie pracuje caly czas, dlugo by tlumaczyc, ale w skrocie bardzo poszli mi na reke i mam zmieniony kontrakt, jako 'rezerwa', wiec nie jest powiedziane, ze musze isc w tym i tym dniu do pracy, tylko dzwonia i pytaja, czy wtedy akurat moge.;-)

nimfii w każdym przedszkolu przyjmują od innego wieku. Ja sobie "załatwiłam", że oddam Kalinę w środku roku szkolnego, czyli w lutym (bo 2,5 letniego dziecka mi nie wezmą). Teraz też ciągle siedzę w domu i myślę co robić, co robić?!?! :) Z jednej strony już niby wszystko obgadane, że od grudnia mam zakładać własną działalność gospodarczą, ale z drugiej strony trochę się boję - ale nie straty, bo to mi raczej nie grozi, tylko tego, że przez kilka najbliższych lat nic nie zarobię :|

oj no wlasnie te przedszkone zasady wszedzie inne :( Moja kuzynka idac do przedszkola przechodzila test ktorego nie zdala i byla na liscie rezerwowych. Podejrzewam ze chodzi tu o nauke samodzielnego jedzenia, ubierania sie i korzystania z WC :p Musze popytac w naszym przedszkolu jak to z nim jest... Mnie pasowaloby 2,5 letniego macka zaczac posylac choc sporadycznie zeby zaczol sie aklimatyzowac a najlepsza opcja to byloby aby zaczol sie przedszkolowac jak skonczy rowne 3 latka tzn w polowie roku ;) Zobaczymy...

a ja dzisiaj kończę urlop wychowawczy :sorry2:
z jednej strony posiedziałabym jeszcze z dziunią w domu, ale z drugiej strony mam niedosyt kasowy ;) Dodatkowa kasa zawsze się przyda.
Też muszę iść zapytać jak wygląda przedszkole dla Mili. Chciałabym żeby chodziła od 3 roku życia.

Wczoraj byłam u lekarza z wynikami moczu Mili. Czekałam w kolejce i przyszła babka z chłopczykiem mniej więcej w wieku naszych dzieci. I szokło mnie, bo on był ubrany w kombinezon zimowy :szok: Był opatulony grubym szalikiem i miał grubą czapkę. Nie był chory, tylko zdrowy - bo przyszedł na szczepienie. Mnie się gorąco zrobiło jak to zobaczyłam, bo niby jest zimno - ok. Można dziecko ubrać cieplej, ale w czym ono będzie chodzić w zimie przy -20 st. cel? Mnie zmroziło :p
Zapytałabym Was w czym wychodzą teraz wasze dzieci na spacerki, ale boję się, że odpowiecie, że w grubaśnym, ocieplanym kombinezonie :-p

:-D:-D Gabrys byl w dzis w kurtce ale zimowej za to pod spodem byl cieniutko ubrany , chodzi o to ze nie mam narazie zadnej przejsciowki i dlatego tak no i normalne spodenki skarpetki i polbuty , generalnie ubieram go tak jak siebie jesli siedzi w wozku dodatkowo cienka czapkaale pogoda paskudna brrrr nie chce sie wychodzic a maly szalu w domu dostaje

Dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieci ogladaja bajki jesli tak to ile czasu? a jak nie ogladaja w domu to jak sie bawia ?, bo Gabrys sie wszytskim nudzi musialabym mu caly czas asystowac - czytaj pajacowac , a juz nie mam sil :-pa moze wy sie z dziecmi bawicie duzo :confused:czy zajmuja sie troszke soba ?

ana moja młoda ogląda CCBebiees. Niestety, ale jak chce zrobić obiad to młoda nagle chce żeby ją nosić, więc włączam jej bajki i na 20 minut mam spokój ;) Kalina też rzadko zajmuje się sobą, ciągle chce żeby jej czytać, rysować czy z nią tańczyć ;)
ardzesh ja dziś też założyłam młodej kurtkę zimową, ale było u nas rano 5 stopni, brrr. Pod spodem miała body z krótkim, bluzę cienką, i spodenki. Buciki sportowe, nie ocieplane, czapka cienka :) No ALE sąsiadka oczywiście zwróciła mi uwagę, że dziecko pod spodniami nic nie miało :p no sorry, ale jeszcze za ciepło jest dla mnie na rajtuzki pod spód.

Larkaa Gabrys tez CCbebiees wlasnie ale on ostro tego pragnie naduzywac a ja dla swietego spokoju ulegam w ogole caly czas planuje sie za niego " wziasc" ale kazdego dnia brakuje mi sily i konsekwencji tym samym wymuszanie na poziomie dziennym :-)

reklama
ardzesh ja ubieram mlodego tak jak siebie :tak: ostatnio kupilam mu kurteczke jesienna ze sztruksu, podszyta polarkiem i jest idealna na wietrzne i deszczowe dni. Chcialam mu kupic dodatkowo folie przeciwdeszczowa ale nie ma jej w sklepach w mojej okolicy :baffled: Kombinezony bym mu teraz jeszcze nie zalozyla :szok: Za to w tym tygodniu zakladalam mu rajstopki pod spodenki bo zawsze nózki ma zimne po spacerach. Dodam ze u nas 3h spaceru (bez wozka!) to jest norma wiec staram sie nas ubrac raczej cieplo ;-)

ana moj nie oglada bajek, w ogole on telewizorem sie nie interesuje, moze dlatego ze i ja malo ogladam, wiec w ciagu dnia jest wylaczony. Dopiero maz go wlacza po pracy zeby obejrzecz TVN turbo, Na Wspolnej albo Ranczo :-p A jak my sie bawimy? Ksiazek nie czytamy, bo mi maciek je z reki wyrywa i chce tylko pokazywac co na obrazkach. Sluchamy codziennie piosenek dla dzieci i tanczymy. Sam spacer zajmuje nam sporo czasu. W sumie mlody jest calkiem odemnie uzalezniony - jesc tylko odemnie, usypiac to tylko ja itp. Wiec wiem co czujesz ana bo sama mam czasem dosc i chcialabym zeby nabral zaufania tez do innych osob a zwlaszcza do wlasnego taty z ktorym ma niestety kiepski kontakt :zawstydzona/y: No ale wracajac do mysli przewodniej.... Maciek umie spedzic sporo czasu na samodzielnej zabawie - klockami, na jezdziku, autkami, albo przekladajac male przedmioty (zazwyczaj do tego celu daje mu cos czego wczensiej nie znal np fasola sucha, patyczki po lodach itp). a ja w tym czasie gotuje obiad albo sprzatam ;-) Oczywiscie ze nie odpoczywam! Az sie sama sobie dziwie ze nigdy nie mam czasu na odpoczynek mimo iz mam dosc samodzielne dziecko jesli chodzi o zajecie sie soba :tak:

Do góry