reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2010

Ale antyHBS to badanie mające wykryć przeciwciała żółtaczki. Nie ma kompletnie żadnego znaczenia ani pora dnia ani na czy czczo. To sie albo ma, albo nie :-)
Tak tak tylko wlasciwie ja zawsze mam jakies inne tez badania tak za jednym zamachem robione, zwykla morfologie na ktora trzeba chyba byc na czczo, i to dlatego tak bo nie chce mis ie lata po pare razy do labka:)

Kurcze dopiero po 12 a ja juz nie moge sie doczekac normalnie tej 17.55 :)

reklama
Cześć dziewczyny.Regularnie czytam co tam u Was tylko nie bardzo się udzielam bo niestety w szpitalu to internet ledwo chodzi.
Mija mi jutro 3 tydzień i jest ciut lepiej. Niestety dowiedziałam się że cholestaza mi minie dopiero po porodzie. Badania mam robone 2 razy w tyg do tego 2 razy dziennie ktg i sluchanie tetna maluchow co 2 godz nawet w nocy. U ich wszystko świetnie gorzej z moją psychiką :( Według usg ważą 2200 i 2100.
No i najważniejsze, jeśli nie zdarzy się nic nieoczekiwanego to za tydzień 13 października zostanę mamą- mam już wyznaczony termin CC :)

lenna to ty chyba będziesz pierwsza :) zazdroszczę.

Amerie nie wiem o co poszło z teściową, ale chyba powinnaś jej unikać jak tylko się da. To już nie są żarty tylko możesz przez nią urodzić a po co tak wcześnie? Niech Leoś ma spokój do tego 38 tygodnia.

Pogoda jest super aż się wierzyć nie chce że ma być śnieg...

Cześć dziewczyny.Regularnie czytam co tam u Was tylko nie bardzo się udzielam bo niestety w szpitalu to internet ledwo chodzi.
Mija mi jutro 3 tydzień i jest ciut lepiej. Niestety dowiedziałam się że cholestaza mi minie dopiero po porodzie. Badania mam robone 2 razy w tyg do tego 2 razy dziennie ktg i sluchanie tetna maluchow co 2 godz nawet w nocy. U ich wszystko świetnie gorzej z moją psychiką :( Według usg ważą 2200 i 2100.
No i najważniejsze, jeśli nie zdarzy się nic nieoczekiwanego to za tydzień 13 października zostanę mamą- mam już wyznaczony termin CC :)

Kurcze to tylko 8 dni, wytrzymaj Kochana, wiesz, że myślimy tu o Tobie i Dzieciaczkach i mocno ściskamy, dasz radę, teraz myśl o tym, że niedługo potęsknisz za tym leniuchowaniem :)

Lenna ale super że u was dobrze, maluszki już takie duże i za tydzień CC...o matko to już!!!
Trzymajcie się tam mocno, rozumiem Cie mimo że leżałam tylko tydzień w szpitalu, to wizja dłuższego pobytu jest feeeeee.

Rtyska unikać jej nie mogę, bo mieszka piętro niżej. A ta sprawa to raczej długofalowa, bo poszło o rodziców chrzestnych dla Leosia, więc temat będzie wałkowany jeszcze kilka razy, zresztą siadł mi strasznie "na wątrobie" i nie mogę przestać o tym myśleć.
Póki mój małż chory i baaardzo zapracowany to nie chce z nim rozmawiać na ten temat, ale do jasnej ciasnej to nasze dziecko i do nas decyzja należy kto będzie ojcem/matką chrzestnym dla Leosia....więc albo ja się śmiertelnie na nią obrażę, a bardziej prawdopodobne że ona na mnie...

lenna- zazdroszczę, że już za tydzień będziesz tuliła swoje Skarby:) na pewno wszystko będzie dobrze, musi być!! trzymam kciuki!!

Mi się marzy rozpakować się za 2 tygodnie, ale kiedy mój maluszek będzie chciał wyjść to zobaczymy. Wizytę u gina mam za tydzień to zabaczymy co tam "na dole" czy coś się szykuje do porodu czy nie. Od następnego tygodnia czyli jak zacznę 38tc to wprowadzam zazadę 3xS (seks,sprzątanie,schody) :D

Amerie- co do chrzcin to też mam z teściową przeboje... Postanowiliśmy, że ochrzcimy Danielka dopiero w następne wakacje bo wtedy będzie moja rodzinka z Anglii i chcemy zrobić taką większą "imprezkę", ale teściowa oczywiście tego nie rozumie. I tylko słyszę teksty: to co, może jednak chrzciny na boże narodzenie? bo jak to tak z takim dużym dzieckiem potem? to wstyd, że takie duże a nie ochrzczone... Powiedziałam jej, że i tak zrobimy po swojemu, ale mimo wszystko wkurza mnie jej gadanie. Dobrze, że mieszka 200km od nas i za często się z nią nie kontaktuje. A w ogóle moja teściowa to stara panna i możecie sobie wyobrazić co ja z nią mam. Dobrze, że mój małż to żaden mamisynek i jej "nie słucha" tylko w pełni zgadza się ze mną. No to się wyżaliłam:)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny...
Ja kolejna noc nie spie...nie moge juz lezec ani na lewym ani na prawym boku...mam tak obolale zebra jakby mnie ktos skopal...no i bol w mostku:(

Uprasowalam dzisiaj wszystkie pieluszki...a torby dalej nie zaczelam pakowac...

Milego dnia:)

Do góry