reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja maluszków

czyli nie uczula Moni proszek?
bo Maja też ma azs tylko o słabym przebiegu i nie wiem czy dalej lecieć na dziecięcym czy już dorosły :/
a ciuszki to pierzesz ze swoimi razem czy Moni osobno? i płyn do płukania też dodajesz? ;)

reklama
izabela ja używam od wielu m-cy takiego płynu do prania bielizny dziecięcej "Bebi" (mają też płatki mydlane, ale mi nie pasują); czasem też Loveli mleczko do prania (do białego), ale głównie Bebi nam pasuje;
natomiast sporadycznie zdarzało mi się prać ciuszki córy w "dorosłym" proszku i reakcji na skórze nie było;
nie wiedziałam, że Maja ma stwierdzone azs;

Ja mojej od początku prałam w Loveli a jak skończyła 6 m-cy, co jakiś czas wrzucałam kilka jej rzeczy do naszego prania i nic.
Teraz po takim "przyzwyczajeniu" piorę jej rzeczy z naszymi.
A i ze skórą też miała problemy....

U nas też stwierdzone azs ale ostatnio wyciszone i ja młodej dalej w dzidziusiu piore tylko bez dodatkowego płukania. Uwielbiam ten zapach, a że młodej i tak wychodzi pralka rzeczy to nie robi mi różnicy czy wsypuje dzidziusia czy inny:-)

czyli nie uczula Moni proszek?
bo Maja też ma azs tylko o słabym przebiegu i nie wiem czy dalej lecieć na dziecięcym czy już dorosły :/
a ciuszki to pierzesz ze swoimi razem czy Moni osobno? i płyn do płukania też dodajesz? ;)

izabela ;-) ja mam watpliwosci czy cokolwiek uczulało Monikę... od jej urodzenia prałam wszystkie ciuchy w Persilu sensitive i dodatkowo płukałam (bez jakiegokolwiek płyny zmiekczajacego). Potem jak wyszły jakies zmiany skorne to zaczelam dodatkowo 2 razy płukac a jak sie mocno zaostrzylo to przerzucilam pranie na Lovele Kolor i dalej płukałam 3 razy ale w lipcu skóra sie poprawiła i powoli zaczelam ograniczac dodatkowe płukania a jakies 2 tygodnie temu kupilam Persil choc Lovela tak cudnie pachnie....

izabela :-) a czemu???
mi dermatolog mowila ze płyn do prania lepszy bo sie lepiej rozpuszcza i lepiej wypłukuje....

no tez jakoś tak proszki wole używac niz płyny

Ostatnio próbowałam proszek - Biały Jeleń- ten od szarego mydła o taki

BIAŁY JELEŃ Proszek do Prania 1,5 kg Biel | dla domu | Pranie i Płukanie | Proszki i Żele | SuperKoszyk.pl – polecamy Nivea Visage, pieluchy happy, pieluchy pampers, Gillette Fusion, pochłaniacz wilgoci Metylan oraz wiele innych produktów

- i super spiera, moze nawet lepiej niż Vizir

Aaa opos uczuleń - ostatnio jak byłam w przychodni to jedna mamcia rozmawiała z dermatologiem na korytarzu o AZS - i doktorek mówił, ze jesli stosuje sie te wszystkie emolanty czy jak to tam- oilatum itd. to nalezy dziecko po kąpieli lekko okryc recznikiem i odczekac z 10 min. a najlepiej jakby samo wyschło bez wycierania.

reklama
taaaaak, bo zapewne te rewelacyjne emolienty wystarczają do właściwego nawilżenia wyschniętej skórki dziecka z azs... niestety przerabiałam na własnej (Ninkowej) skórce i to bzdura jest; ale co się dziwić, lekarze nie mają pojęcia skąd i co to azs i jak sobie z tym radzić; ich zalecenia dot. wyłącznie efektów, zatem kąpiele w emolientach, sterydy i zyrtec:) prawda, że cud-środki?

Do góry