reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Wróciłam.
Kupiłam sobie *spam* - rzeczywiście wali czosnkiem, ale malinki równoważą smak ;-)
Ogólnie wszystko ok, słyszałam serduszko [157u/min.], ważę 63,1kg [ostatnio 63,5], dostałam skierowanie do okulisty [poruszyłam temat wady wzroku i porodu]... Zmartwiło mnie tylko jedno. Wg gin. mam małe nadkażenie toxo :baffled: Dostałam skierowanie na Wolską [szpital zakaźny] na konsultację, bo wynik jest niepewny [niziutkie IgM]. Cholera, myślałam, że to nic nie znaczy i teraz zaczynam się martwić :-(

reklama
nika....żadne słowa tu nie są odpowiednie....przytulam Cię mocno i zapalam światełko dla Twojego Aniołka
[*]

"Najbardziej gorzka prawda w dzisiejszym smutku,to pamięć o wczorajszej radości"

Aestima....wiedziałam że będzie dobrze...cieszę się razem z Tobą

fajnie czytac dobre wiesci po waszych wizytach u lekarza, ja sama mam dzisiaj wizyte i jestem w strasznych nerwach.
Mam 9 tydzien a w maju wlasnie w tym tygodniu przestalo buc serduszko mojego malenstwa, wiec stresuje sie ogromnie czy tym razem sie uda. 2 tygodnie temu na USG juz slyszalam jak bilo mam nadzieje ze dzis tez je uslysze :)

nika.... ja rowniez zapalam światełko dla Twojego Aniołka [*]

Wróciłam.
Kupiłam sobie *spam* - rzeczywiście wali czosnkiem, ale malinki równoważą smak ;-)
Ogólnie wszystko ok, słyszałam serduszko [157u/min.], ważę 63,1kg [ostatnio 63,5], dostałam skierowanie do okulisty [poruszyłam temat wady wzroku i porodu]... Zmartwiło mnie tylko jedno. Wg gin. mam małe nadkażenie toxo :baffled: Dostałam skierowanie na Wolską [szpital zakaźny] na konsultację, bo wynik jest niepewny [niziutkie IgM]. Cholera, myślałam, że to nic nie znaczy i teraz zaczynam się martwić :-(

Gratuluje udanej wizyty.
A wiesz co to jest to "nadkażenie"?Może w szpitalu powtórzą badanie?

Tusenfryd, sądzę, że powtórzą - nie mam pojęcia, o co chodzi. Teraz totalnie zgłupiałam. I martwię się. Jadę tam jutro, żeby nie czekać.

super aestima że z dzidkiem wszystko ok :) ciekawe co ja jutro zobacze....filmik pewnie bedziemy ogladac pozniej wiele razy :) bedzie jutro mały potwór :)

przykro mi nika nie wie co powiedzieć :((

aestima super wiesci, ale czemu masz pappa jak jest ok?

Zolza a to bylo przez brzuch tentno sprawdzane? ja mam wizyte za tydzien i nie wiem cz pani dr juz uslysz bicie serduszka tak?

Zolza a to bylo przez brzuch tentno sprawdzane? ja mam wizyte za tydzien i nie wiem cz pani dr juz uslysz bicie serduszka tak?

U mnie był równy 12 tc jak dr próbowała znaleźć tętno no i nie znalazła... Ale od razu zaznaczyła, że sprzęt ma nijaki i że możemy nie usłyszeć serduszka.

Zoła- serduszka naszych Maluchów biją niemal tak samo( mojego 156:)
A ile wynosi igm? NIe martw się tylko leć na konsultację, pewnie wszystko będzie ok. B. niskie igm, to by znaczyło, że zaraziłaś się w ciągu kilu ostatnich dni.To naprawdę mało prawdopodobne żebyś się zaraziła właśnie teraz a wynik wątpliwy to jeszcze nie zły wynik. Tego się trzymajmy!
Ogitu ja od razu dostałam skierowanie na oba te testy ze względu na dosyć późne obumarcie płodu (11/12tc). Ale po usg i wywiadzie p. genetyk powiedziała, że pappa to tylko formalność:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry