reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2010

Mam prośbę do Was, czy ktoś mógłby mi przesłać tą książkę "język niemowląt" o ile jest w wersji elektronicznej?
Może tam będzie coś napisane o ciągłym płaczu mojej małej....

reklama
Agusiazar na czym polega ten Łatwy Plan???

Porządkuje dzień dziecka w mniej więcej 3 godzinne cykle na które składa się karmienie, zabawa i sen. Dzięki temu i Ty i dziecko wiecie co i kiedy bedziecie robic w ciagu dnia. Ja np zawsze po karmieniu staralam się kłaść Małą spać - bo skoro przy cycu prawie usnela to znaczy ze spiaca - co jak się okazałao nie było najlepszym rozwiazaniem bo wtedy pojawiały się problemy z brzuszkiem, ulewanie, wiercenie itp. Teraz mamy karmienie, odbijanko i zabawa ok. 45 min a potem - oczywiscie jak Mała jest zmęczona - sen. Na razie sie sprawdza :-)

Ksiązki nie mam w wersji elektrocznicznej ale zakupiłam ja razem z druga w KDC na promocji za 19,80 i przesylka gratis.
język niemowląt – Sklep internetowy KDC.pl – niskie ceny, szybka wysyłka gratis: Warszawa, Kraków, Poznań, Wrocław, Lublin=

cześć, chciałam napisać "witam z rana" ale właśnie spojrzałam na godzinę :)
holly - grupa zamknieta - dla mnie super, jeśli można to chciałabym zostać zaproszona ;)
trusia - ja też nie ogarniam, gdyby nie to że teściowa wzieła urlop to bym zgineła

Mam dylemat z wychodzeniem na dwór, bo mamy w domu klatke schodową na której jest ok 5 stopni i Karoline wystawiam tam codziennie i nie wiem czy ją jeszcze ciągać na dwór na spacery, czy może na tej klatce jej wystarczy - co radzicie?

Widziałam ze pojawił się wątek piesków wiec podam jeszcze raz - tym razem link do Ajaksa ale można sobie wybrać innego, kliknąć i dokarmić do 21 grudnia, albo adoptować
Ajaks ze schroniska w Kaliszu - akcja "Nakarm psa z Szerlokiem" Łódź • Pozostałe Łódź • Ogłoszenia Szerlok.pl

Przy okazji - jeśli chodzi o lekarzy, badania, itp. to u nas sytuacja wyglada conajmniej źle, tak wynika z tego artykułu
Rośnie pokolenie rencistów

trzymajcie się, wpadnę w następnej przerwie na spanie

Chyba też musze popracowac nad Łatwym Planem. Oczywiscie jak ksiazke czytalam to wydawalo mi sie to wszystko takie latwe. Teraz na nic nie mam czasu, w kuchni czeka zmywanie, ja jestem zmeczona, rano nie mam jak sie zebrac bo Mały ucina sobie ostatnio tylko jedna dluzsza drzemke w dzien po poludniu a tak albo marudzi albo je albo sie rozglada i nie moge go na dluzej zostawic bo bedzie plakac. W nocy odpukac ladnie spi (po polnocy)ale ja wtedy po calym dniu jestem zmeczona i tez spie. A tu swieta trzeba przygotowac, co prawda mam wsparcie i rodzicow i tesciow ale jednak samemu cos trzeba zrobic tez.

hej dziewczyny,
mam okropne wyrzuty sumienia, ze nie mam nawet chwilki zeby cos podczytac :( z Hani sie zrobil maly diabelek w nocy. Budzila sie co 3 godz. na jedzenie, a teraz spi jak wrobelek i np od 2:30 do 5 potrafi rozrabiac. Mam nadzieje, ze jej sie znowu przestawi, bo teraz zeby byc w miare przytomna, musze spac w dzien razem z nia. Wlasnie mi zasnela, takze mam chwilke. Zaraz poczytam co tam u was :)

Amerie, napisalas w ktoryms poscie o masażu stópek. Odkąd to przeczytalam, to zrobilo sie naszym codziennym rytuałem :) Mała to uwielbia, do tego schodzi jej troche skórka, więc mleczkiem intensywnie nawilzajacym jej nacieram i jest wtedy przeszczesliwa.

Do tego zauwazylam, ze jak nie moze mi w dzien usnąć, to jak juz jest naprawde marudna i wykonczona (a ja razem z nia) rozbieram ją do pampersa i owijam w bardzo mięciutki kocyk tak, ze jej tylko twarzyczke widać. Wtedy mi śpi 3 godz. bez przerwy.

Od 2 doby zycia probowalam jej dawac smoczka. Nic z tego. 3 rozne firmy przetestowalam. Dopiero wczoraj po dlugich próbach zdecydowala sie zaakceptowac Avent. ;)

U was tez juz powoli goraczka swiateczna sie rozkreca?

Hej kochane :*
Ale pogoda beznadziejna, wiec dzisiaj zamiast spacerku witrzymy sie przy oknie. No coz jakos trzeba sobie radzic.
Cd ciszy przy dziecku, to moja Marika takiego rarytasu nie ma :) Zawsze gra telewizor, jak ona spi to ja sprzatam. Odkurzam a ja nic nie budzi. Cisza jest tylko i wylacznie w nocy :)
Joas moj brat cioteczny na dwie coreczki jedna 3 lata a druga rok i naprawde jak one byly mniejsze robili konkretne imprezy a ja zawsze sie dziwilam jak one moga spac w takich chalasie.
Mojej Marice chyba zaczynaja sie kolki :( Dzis w nocy od godziny 12 do 4 nad ranem byl prawie caly czas placz, tzn spala przytulona do brzuszka a jak tylko ja odlozylam to byl placz i tak wkolko, wiec wkoncu kolo 4 polozylam ja kolo siebie przytulilam mocno i pospalysmy do 6 potem jedzonko i odlozona do lozeczka usnela sama.

agatakat, masz ta ksiazke o spaniu jako ebook? Czy prawdziwa ksiazke?

podgrzybek, na noc Julek spi w body + pajacyk bawelniany, niedrapki i w spiworku, a w dzien tez body i pajacyk, ale zwykle pod kocykiem, chyba ze nie zasnie na cycu i musze go zalulac, to wtedy w rozku - ale mam wrazenie ze mu za cieplo czasami w rozku..

tomas2209, podaj mi na PW maila to ci wysle :)

Agusiar, a po czasie zabawy, twoja Lilka sama zasypia? Wystarczy do lozeczka ja odlozyc? Jak Julek zasnie sam na cycku, to go nie budze, a jak nie zasnie to tez ma nie cala godzinke czuwania i pozniej musze go lulac (sam nie radzi sobie z zasypianiem).

MałaAnka, mysle ze smialo mozesz isc na spacer (chyba ze jest na prawde duzo ponizej zera).

reklama
ja w ogóle nie czuję, ze jakieś święta nadchodzą:p nie to mi w głowie:p

ja też małego dziś do okna, bo mimo, ze pogoda u nas ok. to nadal mam problem stargania tego wózka na dół sama;/

My też niestety maluszka coraz częściej przy sobie w łózku w nocy mamy:( usypia wtedy szybciutko a w kołysce się wierci i kwili...ale dziś mam zamiar przytargać kołyskę koło naszego łózka, jak zacznie się wiercić to go będę trzymać za rączkę, bo bardzo to lubi i głaskać po brzuszku.

Do góry