reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Doris fotki bedą na 100% tylko pewnie jak wróce bo zgubiłam płytke z instalkami do aparatu wiec u rodziców nie zainstaluje
Kupilismy też gatki na basen ale matka sirota zapomniała o pampkach do pływania a nie wiem czy na tej wiosce będą...bo w krk już nie zdążę kupić chyba, dlatego z basenem byc może bedziemy musieli sie wstrzymać (a chciałam tez u dziadków iść) ale wanna na 100% bedzie, już sie nie moge doczekac i mam nadzieje że Frankowi miłość do wody nie minie jak popływa w wannie :)

reklama
A od jakiego wieku można isć z dzieckiem na basen? Lekarz powiedział że jak skończy 9 miesiecy, bo to dziewczynka i łatwo i infekcję....

U nas samolocik jest the best.
Mały śmieje się do rozpuku jak wisi nade mną i spuszcza bomby ze śliny prosto w mój dekolt:)

Dobranocka, w Krakowie są już zajęcia dla maluchów po skończonym 3 miesiącu, więc my planowalismy iść w przyszłym tygodniu tylko tych pampków nie mamy a raczej huggiesów. Jest takie cos jak polskie stowarzyszenie pływania niemowląt i u nich na stronie jest lista ośrodków, które prowadza zajecia dla niemowlaków. My najpierw chcemy iść sami zobaczyć czy w ogóle frankowi sie to spodoba bo taki kursik pływania juz troche kosztuje.

Dziewczyny ja jakiś czas temu już pisałam,że mój Krzyś przekręca się z plecków na brzuszek,ale wtedy jeszcze raczka zostawała pod brzuszkiem i trzeba było mu ją wyciągnąć.a teraz już sam potrafi się przekręcić.Dziś szok miałam chyba w oczach :-D Zostawiłam małego śpiącego w łóżeczku na pleckach,no i po około pół godziny słysze z kuchni aguu,gaaa,wchodzę do pokoju a tam głowa wystaje z łóżeczka i mały już na brzuszku :rofl2: Dziecko przeszczęśliwe,ale ja to musiałam mieć fajną minę jak weszłam hehe:-D

Czarodziejka - suuuuper! Gratulacje :-) A mój leniuszek to chyba nigdy nie będzie się z plecków na brzuszek przekręcać - on się buntuje nawet jak ja go sama przekręcam na boczek,a na brzuszku to w ogóle jest beeee.

Czarodziejka - suuuuper! Gratulacje :-) A mój leniuszek to chyba nigdy nie będzie się z plecków na brzuszek przekręcać - on się buntuje nawet jak ja go sama przekręcam na boczek,a na brzuszku to w ogóle jest beeee.

moja LEANE obrocila sie pare razy ale tak to tez musze ja popychac i za ktoryms razem jest LAAAAA!!!!!! za ciezka dupa chyba... za to sie gimnastykuje-podciaga nogi do samej klatki piersiowej i je "wykopuje" w gore ze na macie kopie w maskotki co wisza u gory luku

a młody teraz wcale nie chce na pleckach tylko na brzusiu.
czasem też rozkłada ręce na boki i głowa w dół i macha kończynami jakby pływał.
no i od jakiegoś czasu leżąc na brzusiu podnosi pupę w góre i rękami próbuje się odepchnąć. hehhe fajnie to wygląda jak robaczek co się przesuwa. stopy są na topie też zdejmuje sobie sam skarpetki:D
:-p
ale najabrdziej mnie bawi jak leży ciągle w górze głowa i barki jak na pleckach jest, w sumie to nie wiem czy tak powinien ciągle

reklama
z Leane od paru dni niezle jaja sa:)) jak ide do niej zeby ja wziac l ozeczka to pytam: wstajesz?? idziemy?? a ona najpierw podwija nozki pod klatke peirsiowa i zaraz za tym glowe podnosi z plecami-wyglada ja jakas kuleczka a ja wtedy jej pomagam , lapie tylko LEKKO za raczki a ona sie podnosi i siada, plecki prawie prosto:))) slodko to wyglada:)) sile ma pieronica:) szkoda ze sie nei obraca jak Wojtus na filmiku ale moze teraz jak wykopuje nogi wysoko i na boki tez to moze sie w koncu zacznie majtac:)

Do góry