reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Dobranocka brawa dla Justysi

Doris, Roxi to u nas tez jest " idzie raczek ..." i jak juz sie powie te slowa to mala zieje. I jeszcze dwie dłonie malej na buzi i mowie "kizia mizia " i tez zieje.... kochane nasze dzieciaczki :).

reklama
My tez sie bawimy w "raczka".
A z kapiela postanowione że jak zajedziemy na wioche do dziadków to lejemy do wanny wody po brzegi, do wanny kółko do kółka Franek i zobaczymy czy dzieć lubi pływać jak nie czuja pod soba gruntu :)

lolisza super!!
No!:-)chciałabym to zobaczyć- Franka w kółku...ja poczekam z kąpielą w wannie na powrót M...:(.
A u nas na topie "jedzie ,jedzie pan na koniku sam" - zabawa antyczna ,ale jak tylko zaczynam,to Amelka aż piszczy z radości ,no i nie mogę tak długo się z nią bawić,bo ześmiechu zaraz takiej czkawki dostaje,że szok!

lolisza no to koniecznie musisz zdjecia cyknąć i wrzucic na forum :-) pliz !

happybeti a ja nie znam takiej zabawy :-( ... mozesz ja opisac?

a moze tak nowy wątek z zabawami?

No,więc to wygląda tak,że biorę ją na kolanach,twarzą do mnie,trzymając pod paszki albo za rączki i śpiewam(melodia dowolna;))"jedzie,jedzie pan na koniku sam",leciutko ją jakby podrzucając na moich kolanach w rytmie rymowanki(palce na podłodze,lekko unoszę pięty).Potem druga linijka"jedzie ,jedzie chłop- na koniku hop!"i przy "hop" trochę mocniejszy "podrzut":).A na końcu jest "jedzie ,jedzie Żyd - na koniku hyyyyc!hyyyyc! hyyyc!",no i przy "hyc" jest taki długi ,wysoki "podrzut".Tylko ja tak piszę "podrzut",ale pupa cały czas na moich kolanach.Mam nadzieję,ze w miarę dokładnie i czytelnie to opisałam:).A wątek z zabawami fajny,czemu nie?Nie trzebaby szukac tu,a będzie ich przybywac w miarę rozwoju dzieciaczków i warto się dzielić:).

happybeti wrzuc tą zabawę na nowy wątek ,który Alicja załozyla. :-) Ja tak samo się bawię z malym tylko przy innej piosence :-) Bede miala teraz drugą dla urozmaicenia :-)

reklama
Do góry