reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

U mnie na liście dla mnie na 1 miejscu Tantum Rosa była moim wybawieniem( rana po nacięciu goiła się 3 razy szybciej)
Widzę że nie tylko mi pomogła;-)

reklama
Dziewczyny a co myślicie o tym wynalazku? wpadł mi w oko jak przegladałam allegro, korzystała któraś z Was może z takiego smoczka- termometra ?

SMOCZEK Z TERMOMETREM dźwiękowy HIT!- termometr (1593294882) - Aukcje internetowe Allegro

Ja podobnie jak Misiako kupię termometr do ucha - wprawdzie koszt ok 80zł, ale będzie na lata, a temperaturę mierzy w 1sekundę.

Czytałam na jakimś forum że mamy nie polecają gruszki z canpola, ale to była opinia sprzed kilku lat, zatem czy macie świeższe informacje? Chodziło o to że końcówka jest za krótka, ale jak przeglądałam na allegro to są różne gruszki z tej firmy...

I jeszcze:
jakiego proszku do prania używałyście i polecacie?
co do obcinania pazurków: cążki (zwykłe czy dziecięce) czy nożyczki?

Ostatnia edycja:
jesli chodzi o gruszkę do noska to lepiej zaopatrzyc sie we Fride jest naprawde duuuuzo lepsza.Bardzo plecam ten wynalazek ;)
Ja kupowalam rózne proszki ale dla mnie dobre były dwa:yelp lub lovela.ten pierwszy jest droższy a drugi tańszy ale dla noworodków i taich maluszkow to te są dobre bo dzidzius dla mnie jest mocno zapachowy i nie wiem czy nie może uczulic skóre noworodka.Więc będzie lepszy dla starszych dzieci.Ja bym wybrała cążki są bardziej poręczniejsze

Ostatnia edycja:
Magda - pomimo tego, ze jest filtr z gąbki - niektóre bakterie przedostaja się do naszych ust. Nie wiem dokładnie jak - ale doszło do zakażenia i moja kuzynka miała najpierw niewielki guzek na języku, który niestety rósł. Usunięto jej go operacyjnie - a od lekarza dostała całkowity zakaz używania Fridy - stwierdził, że to jest przyczyna.
Ja też przedtem używałam.

Jeśli chodzi o gruszke to ja uzywalam takiej z apteki nie pamietam juz jaki rozmiar. Fridy raczej nie bede używać bo nie przemawia do mnie to urządzenie. Ja miałam dobrze bo moja corcia uwielbiala gruszke jako jedyne znane mi dziecko. Ciekawe jak bedzie tym razem. Co do butelek to jak przestałam karmić to preferowala tylko te z nuka a ja miałam kupione z aventu:baffled:
Proszki tez uzywalam lovela i jelp. Do obcinania rownież polecam cazki używam do dzis. Jeśli chodzi o kosmetyki to na początek polecam te z serii oilatum,emololium,balneum lub oilan. Pudru i oliwki praktycznie wogole nie uzywalam. Do pupy sudokrem, bardzo ekonomiczny i skuteczny. Przy odparzeniach niezastapiona jest masc lozyskowa na receptę za grosze.

Oj tak sudocrem,niezastąpiony.Nawet obecnie nie raz zastosuje u moich dziewczynek jak ich coś pupa zaszczypie.Mam nawet już spory zapas od cioci z Warszawy która pracuje w hospicjum i mi podesłała kilka sztuk ;)
A i bephanten też może być przydatny jak maluszek nam porani sutki przy początkach karmienia ;)

reklama
Do góry