reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

carla81- ja juz dwie noce przespalam, przedtem tak jak ty, pokutowalam w nocy, jadlam, kawe sobie robilam, ogladalam filmy... Odkrylm jedno, staram sie nie pic na noc, wtedy nie ide siusiu i sie nie rozbudzam :)

Dzien dobry Wszystkim!

Mnie wczoraj naszło na pierogi ruskie, z pomocą męża je zrobiliśmy mniammmmm rzuciłam się na nie jak wygłodniały wilk, do tego testowałam moja domowa kiszona kapustkę i chyba się robi, w każdym razie jest kwaskowata, mało, ale jest mniammm- mąż łypał podejrzliwie na ten garnek hihi
Cos mi się wydaje, ze mi w brzuszku bardziej Polak rośnie, aniżeli Włoch :) i dobrzeeee Polacy górą hiihhihi :)
Jak byłam u teściowej to nie mogłam tknąć żadnego dania włoskiego :baffled:

reklama
Czyli powinno być Polsicil ;D bo jesteście w większości ;D Mrówa jest w pełni polska...a pastę uwielbia ;)

Mój wolny czas spożytkowałam na zakup ozdób choinkowych...zaplanowanie przemeblowania...teraz wybieram prezenty gwiazdkowe...mnie rodzina ma z głowy...zamawiam karnet na "aktywne 9 miesięcy" i coś na rozstępy ;D W rodzinie mam jeszcze jedną ciężarówę...dostała już ode mnie i kremy i książki i muzykę bobasa...rozważam poduchę-rogala-teraz do spania, później karmienia, może zaproszenie do kosmetyczki na masaż dla kobiet w ciąży, maseczkę lub depilację miejsc już przez nią niewidywanych ;D?

Ostatnia edycja:
jesli to to samo co krzywa cukrowa to pobiera sie krew,potem pije sie glukoze i po jakimś czasie znów pobiera się krew... tak gdzieś wyczytałam bo to jeszcze przede mną..... wyczytałam też że glukoza jest paskudna i pomaga cytryna...

W poprzedniej ciąży nastawiłam się, ze faktycznie będzie paskudnie smakować, a jak wypiłam to się miło zaskoczyłam. Mi tam smakowało:sorry2: Ja to chyba nieuleczalna cukrocholiczka jestem:-p Aż się panie pobierające krew zdziwiły, bo chyba wcześniej nikomu nie smakowało:laugh2: A robiłam ten test chyba 3 razy (leżałam w szpitalu z podejrzeniem cukrzycy ciążowej:tak:)

Zobaczymy jak będzie tym razem:confused:

Assia

Idz do irlandzkiego surgery i popros o toxo, bez problemu ci to zrobia. Wiem bo pytalam, plus w szpitalu na pierwszych badaniach tez mozesz poprosic i tez zrobia
Nie martw sie

dziewczyny ja juz po, wszystko dobrze! UFF:) 11w4d, CRL 48,6, serce 156/min, przeziernosc 0,8mm, data porodu 5 czerwca. wszystko w normie!:)
malenstwo pieknie fikalo nozkami:))

badanie przez brzuch, niestety lekarz beznadziejny jak chyba wszyscy w medicover, spoznil sie 15 min, pozniej sie okazalo ze na jeden aparat usg maja dwie osoby w kolejce, jak weszlam powiedzial mi ze szybko bo mamy tylko 15min... nienawidze tego medicoveru! no ale najwazniejsze ze wszystko OK, moge juz oficjalnie mowic ze jestem w ciazy i wiecie co, chyba pojde sobie na pierwsze ciazowe zakupy :)))))

Witam!
katrina czy Ty robilas tu w Irl testy na toxo. Tak sie dzis wkurw... pojechalam do Polskiej kliniki, (wczesniej upewniajac sie telefonicznie czy wykonuja badania na toxo,glukoze,itp.) Pani na recepcji potwierdzila, po czy lekarz oznajmil mi,ze w Irlandii zadnych takich badan sie nie wykonuje, tylko krew i wsio i jakie ja mam argumenty,ze chce badanie na toxo, bo tylko w skrajnych przypadkach moga zrobic,jak im udowodnie,ze moge byc zarazona:szok:Pytam jak kurw... mam im udowodnic,jak wlasnie nie wiem czy mam!!! A jak dziecku sie cos stanie???? Nie wierze, powiedzial,zebym leciala do Polski i tam zrobila albo mam sie poddac irlandzkiemu systemowi.
A dziewczyny Mammina i Asiiaa wy tez tylko krew mialyscie????
Jak takie coś czytam to cieszę się, że mam do czynienia z "nieudolna polską służbą zdrowia" :sorry2:
Widzę, że jutro będzie dzionek samych dobrych wieści :-D Tyle wizyt się szykuje... Ja muszę czekać do 12go grudnia ale jak wrócilam do pracy to na szczęście czas szybciej leci:-)
Ja niecałą godzinkę temu miałam akcję KALAFIOR:-p Takiego smaka sobie zrobiłam na niego, że w biegu dosłownie się ubierałam by do sklepu zdążyć. Ok, udało się, zdążyłam ale zachcianki nie spelniłam bo nie było... mieszkam w niewielkiej miejscowości, sklepy zamykają prawie wszystkie o 21szej i niestety...
Co jak co ale męża doprowadziłam dzieś przy tej okazji do łez, na szczęście tych ze śmiechu, jak wszedł do kuchni a ja z mrozonych swoich warzywek na zimę wykruszałam kawałki kalafiora:-)
Ugotowałam go, po czym stwierdziłam, że nie zjem go bo... on byl mrożony a nie świeży... Buuu... A do miasta 25 km...
No nieźle! :-D

dziewczyny ja juz po, wszystko dobrze! UFF:) 11w4d, CRL 48,6, serce 156/min, przeziernosc 0,8mm, data porodu 5 czerwca. wszystko w normie!:)
malenstwo pieknie fikalo nozkami:))

badanie przez brzuch, niestety lekarz beznadziejny jak chyba wszyscy w medicover, spoznil sie 15 min, pozniej sie okazalo ze na jeden aparat usg maja dwie osoby w kolejce, jak weszlam powiedzial mi ze szybko bo mamy tylko 15min... nienawidze tego medicoveru! no ale najwazniejsze ze wszystko OK, moge juz oficjalnie mowic ze jestem w ciazy i wiecie co, chyba pojde sobie na pierwsze ciazowe zakupy :)))))
Zazdroszczę ;-):tak:

Ostatnia edycja:
delwer ale ci zazdroszcze... ja jutro rano, coraz bardziej sie stresuje... do tego brzuch jak zwykle napompowany, jestem niby glodna a nie moge nic zjesc:/ wlasnie zrobilam sobie napar z siemienia lnianego na poprawe trawienia... juz chyba bym wolala te mdlosci....
Josie po co się tak męczyć... Ja zawsze do "koktajlu" z siemienia lnianego dodaję trochę soku malinowego, żeby napój miał smak bardziej przyjazny :-) Polecam gorąco:-)

Cześć Czerwcówki
Dziś chyba doznałam zaćmienia umysłu, rano wybrałam się zrobić badanie moczu , sprawdziłam o której mam autobus miejski i zadowolona poszłam na przystanek, i wszystko byłoby fajnie gdyby nie to że wsiadłam do pierwszego, który podjechał a to nie był ten właściwy:szok: (olśniło mnie na 3 przystanku)
Już nie mogę się doczekać poniedziałku, gdybym mogła to pewnie co tydzień latałabym na USG :-D

dziendoberek wszystkim :)
josie serdeczne gratulacje, na pewno cie bardzo uspokoilo to USG.

dzis wreszcie obudzilam sie w jakims lepszym nastroju. Nerw, placzliwosc etc, ktore mocno ujawnialy sie w tym tygodniu przeszly zupelnie. Jeszcz slonko pieknie swieci :)

Tylko mam duzo pracy i pol dnia bede musiala przed kompem spedzic :(

Ostatnia edycja:
reklama
Assia

Idz do irlandzkiego surgery i popros o toxo, bez problemu ci to zrobia. Wiem bo pytalam, plus w szpitalu na pierwszych badaniach tez mozesz poprosic i tez zrobia
Nie martw sie

ja w szpitalu powinnam miec wizyte dopiero 12 stycznia ;O ,ale w klinice jak bylam powiedzieli ze szpital musi mi przelozyc wizyte jeszcze na ten miesiac z tego wzgledu ze jest to ciaza blizniacza. maz wczoraj do nich dzwonil i prawdopodobnie w przyszlym tygodniu bede leciec do nich na badania.
a powiedz mi prosze czy badania na toxo tutaj w irlandi nazywaja sie tak samo ? bo ja z medycyny angielskiej leze :|

Do góry