tialana
Fanka BB :)
Wróciłam właśnie z wizyty. Wszystko w porządku, ale niestety wstydzioch nie pokazał, co ma między nóżkami.
Pierwszy raz od początku ciąży miałam badanie na samolocie.
Wstydzioszek tak jak u nas ;-)
Grunt że wszystko jest dobrze

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wróciłam właśnie z wizyty. Wszystko w porządku, ale niestety wstydzioch nie pokazał, co ma między nóżkami.
Pierwszy raz od początku ciąży miałam badanie na samolocie.

mnie mój gin tez na fotel nie zaprasza![]()
z bl za kazdym razem siadałam, a teraz badał mnie raz![]()
myślałam, ze moze juz mu sie nie podobam:-)
ale skoro i Was nie badaja to ja juz nie wiem o co chodzi???
Wiecie cos??
mnie mój gin tez na fotel nie zaprasza![]()
z bl za kazdym razem siadałam, a teraz badał mnie raz![]()
myślałam, ze moze juz mu sie nie podobam:-)
ale skoro i Was nie badaja to ja juz nie wiem o co chodzi???
Wiecie cos??
A ja niekoniecznie.Hmm to dziwne bardzo. Mnie bada za każdym razem, by sprawdzić czy nie ma jakiejś infekcji itd. Brzuszek tez wymaca i biust. Ja bym sie upomniała o badanie na waszym miejscu.

Mi się też jeden jedyny raz zdarzyło, ale miałam "przyjemność" z kilkoma lekarzami.Jeszcze żaden gin nie widział moich cycków!!! Ani jak kiedys poszłam po pigułki, ani podczas obu ciąż.... a nieeeeeeeeeeee! przepraszam raz jak byłam w szpit i zgłosiłam silny ból jednego cycka to ten zboczony od majtek skorzystał z okzaji i zerknął;-) ale tez nie przesadzał z dokładnoscia! i to jednorazowy incydent na moja prosbe.. A tak to nikt nic nie chciał oglądać.

Napisałam wyraźnie, że chodzi o pierwszy trymestr. A bardzo wielu lekarzy zakazuje wtedy współżycia.Jak mozna wywołać poronienie poprzez zwykłe badanie u ginekologa?! Idac tym tropem to uprawiając seks w ciązy mordowalibysmy dzieci na potęgę! O cytologii już nie wspomnę![]()
A co do badania piersi, to skoro lekarz nie bada raz na czas to świadczy o jego zaniedbaniu. Piersi są tak samo ważne jak pochwa. Na USG biustu też nie dawali skierowań? A potem sie dziwić, że mamy w Polsce najwyższy w Europie wskaźnik umieralności na raka piersi......
Napisałam wyraźnie, że chodzi o pierwszy trymestr. A bardzo wielu lekarzy zakazuje wtedy współżycia.
Poza tym być może kobiety starające się o dziecko dłuższy czas, i tym samym od początku kwalifikowane jako z ciążą zagrożoną są traktowane inaczej.
Cytologię miałam robioną w ostatnim roku 3 razy, więc o to się nie martwię.
Tu się niestety zgodzę...
Ale co do usg to nie wysyłają dopiero po 30 roku życia. Kiedyś byłam u jednego gina z koleżanką i ona skierowanie dostała (była po trzydziestce) a ja nie...