Witam.
Ja poroniłam 21 marca tego roku, zabieg wyłyżeczkowania miałam zrobiony dwa dni później. To miała być tylko rutynowa kontrola, a okazała się szokiem. Nic mi nie dolegało i myślałam, że wszystko jest w porządku. to był 10tydz. a rozwój stanął na 8 i serduszko nie biło. W szpitalu powiedzieli mi że za trzy miesiące możemy znowu zacząć się starać.
Ja poroniłam 21 marca tego roku, zabieg wyłyżeczkowania miałam zrobiony dwa dni później. To miała być tylko rutynowa kontrola, a okazała się szokiem. Nic mi nie dolegało i myślałam, że wszystko jest w porządku. to był 10tydz. a rozwój stanął na 8 i serduszko nie biło. W szpitalu powiedzieli mi że za trzy miesiące możemy znowu zacząć się starać.
:-( smutne to...dzis kolejny dzien nerwowy poprostu porazka w jakim my kraju mieszkamy...ale od poczatq.jestem zarejestrowana w Up jako osoba bezrobotna gdyz przed zajsciem nie bylam nigdzie zarejestrowana,nie mialam pracy wiec ubezpieczenie mialam z urzedu i tak jest do tej pory.co miesiac nosiiłam zwolnienia i bylo git.dzis poszlam zaniesc kolejne i co sie dowiaduje???? ze jesli ktos choruje dłuzej niz 90 dni to zostaje wyrejestrowany z Up,ale kobiet w ciazy to niedotyczyło z wiadomych wzgledow-musza miec ubezpieczenie w ciazy tak?? i wiadomo,ze zwolnien nie przynosza sobie od tak...a dzis sie okazuje,ze weszlo jakies nowe rozporzadzenie,ze teraz mozna wyrejestrowac nawet kobiete w ciazy jesli choruje dluzej niz 90 dni i nikogo to nie obchodzi czy bedzie miala ubezpieczenie czy nie...wiec teraz najprawdopodobniej maz bedzie musial wziasc mnie do swojego ubezpieczenia z pracy,a chcielismy sie ustrzec narazie tego,bo wieksza kase beda mu odciagac od wypłaty...:-( lekarz mi mowil,ze kobiety w ciazy maja tak zwane zagwarantowane ubezpieczenie do porodu...o wlasnie ,a po porodzie juz musza za wszystko zapłacic...
i teraz maz bedze muial wziasc mnie do swojego ubezpieczenia i znowu kasy mniej...poprostu to jest jakas paranoja... 

. Tak naprawdę to ciężko stwierdzić co z tych dzieci wyrośnie.