reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2012

Hej
Postanowiłam zajrzeć do Was na chwilkę, bo czekam na ciasto, i widzę że temat prania i prasowania.
Ja myślę że nie ma co przesadzać. Owszem kupić proszek specjalny jak najbardziej, no ale te temperatury? Ja zazwyczaj wszystko piorę na 40 stopni, nawet programu nie zmieniam :sorry2: No chyba że coś delikatniejszego to na 30. Jak moja teściowa usłyszała że ja np poscieli nie gotuje, a do tego jeszcze jej nie krochmale :confused:, albo że wrzucam staniki normalnie do pralki to chyba pomyślała że ja jakaś nienormalna jestem.
A co do prasowania, to ja nie mam nawet żelazka :-p Jakoś nigdy nie było mi niezbędne, mamy rodziców na dole więc jak potrzeba do poprostu pożyczam, a wszystkiego nie prasuję, zazwyczaj tylko na jakieś wyjscia.
I macie rację z tym strzepaniem po praniu :tak:
No ale postanowiłam że dla dziecka będę prasowała ubranka i mam zamiar sobie zakupić w końcu żelazko i deskę do prasowania :-D

reklama
ledwo już na oczy patrzę, miała sporo nadrabiania w czytaniu bo od 856 strony czytam

Marand chyba masz mniej postow na stronie bo u mnie dopiero 293 hihihih
no w końcu rozkminiłam o co chodzi!!
trzeba wejść w >Ustawienia>zaawansowane ustawienia>i tam znaleźć >Opcje wyświetlania tematów >Ilość postów na stronę: i wybieramy od 5 do 40 postów.. stąd taka różnica w ilości stron!!

no w końcu rozkminiłam o co chodzi!!
trzeba wejść w >Ustawienia>zaawansowane ustawienia>i tam znaleźć >Opcje wyświetlania tematów >Ilość postów na stronę: i wybieramy od 5 do 40 postów.. stąd taka różnica w ilości stron!!

ooo a ja właśnie miałam pytać ja to możliwe bo ja już w sumie to mam 879 stron, chyba muszę to zmienić

ja juz dawno ustawilam 30 bo wole wiecej na stronie widziec

hm to wychodzi na to ze ja z tym prasowaniem jestem jakas nienormalna, prawie nikt nie prasuje

a Wy te ciuszki juz pierzecie czy czekacie do sierpnia???

ja już sobie też ustawiłam na 30 i mam teraz 293 strony

co do prasowania, to ja tez żelazko widzę od święta, prasuję tylko mocno wymagające rzeczy tj. koszule swoje i męża, eleganckie spodnie no i lniane bo one zawsze wygniecione, ja tez tylko przed powieszeniem mokrych rzeczy strzepuje i rozprostowuję a po wysuszeniu od razu ładnie składam i wcale nie są jakieś wygniecione

co do prania rzeczy dla maluszka to ja się wstrzymam pewnie mniej więcej do sierpnia, żeby były świeżutkie, no i raczej je wyprasuje, ale później to pewnie różnie będzie z tym prasowaniem

Ja prasuję, ale absolutnie nie z miłości do żelazka:-D

Po pierwsze, moja praca wymaga tzw. stroju biznesowego, więc wszystko właściwie wymaga prasowania.
Po drugie, nawet t-shirtów i innych tego typu rzeczy zwyczajnie nie lubię pogniecionych. Nie lubię i już.

A skoro i tak prasuję koszule do pracy, to przy okazji zawsze kilka sztuk innych ciuchów machnę, najczęściej przy jakimś filmie prasuję albo serialu.

No i co ważne - naprawdę dobre żelazko to połowa sukcesu. Każdy znienawidziłby prasowanie, jeśli musiałby powtarzać je 3 razy, a koszulki nadal wyglądałyby jak psu z gardła wyjęte...

Jutrzenka, ciuszków jeszcze nie piorę, do października to mi się wydaje za długo jeszcze, a po co dwa razy? We wrześniu pewnie wszystko razem przygotuję.

hm to wychodzi na to ze ja z tym prasowaniem jestem jakas nienormalna, prawie nikt nie prasuje

a Wy te ciuszki juz pierzecie czy czekacie do sierpnia???

ja lubię miec wszystko poprasowane... i swoje bluzeczki wszystkie mam na wieszakach.

a z ciuszkami dzieciowymi to poczekam do sierpnia/września

I ja przyłączam się do klubu nie prasujących. Tzn prasować prasuję, ale od wielkiego dzwonu. Ubranka Olusia prałam w proszku dla dzieci i w 40 st., wszystkie, nie patrząc na metki. Teraz tak samo piorę ogólnie w 40 albo 60 st. Żelazko i deskę jakoś z rok temu teściowa mi kupiła :-D My mamy garderobę więc większość ciuszków wisi sobie elegancko na wieszakach.

A ja dzisiaj nieźle nastałam się w kuchni i ledwo żyję, czuję się cała ociężała. Ale upiekłam sobie ciasto z owocami :-D bo nie dawało mi spokoju.

I witam oczywiście wszystkie nowe mamusie :-)

reklama
ja swoich rzeczy nie prasuje po praniu ale Wiki podkoszulki owszem nie wiem może za słabo strzepuje ale jakoś zawszę jak krowie z grdła no i lubię mieć dla Wiki gotowe ubranie mój też w nieprasowanym nie wyjdzie ale to zawsze sobie i jemu przed wyjście machę ja sobie kupiłam wypasione żelazko systemowe super się prasuje przy maluch bedzie jak znalazł bo przez pierwsze 3-4 miesiące zmierzam wszystko prasować tak jak przy Wiki co do temp prania to ja piorę w 30-40 stopniach bo ubranie się mniej niszczą.....mnie w praniu i prasowaniu nie przeszkadza sama czynność ale to że to taka syzyfowa praca zresztą tak jak sprzątnie po prostu nie nawidzę powtarzalności w zyciu przez co prace domowe to nie jest moje hobby niestety nie lubię tez syfów wiec trzeba i tak w kółko i stwierdzam z całą stanowczością że dla mnie najlepszym rozwiązaniem była służąca:-D:-D:-D:-D
witam nową mamusię

Do góry