Bellka
Fanka BB :)
Hej
Postanowiłam zajrzeć do Was na chwilkę, bo czekam na ciasto, i widzę że temat prania i prasowania.
Ja myślę że nie ma co przesadzać. Owszem kupić proszek specjalny jak najbardziej, no ale te temperatury? Ja zazwyczaj wszystko piorę na 40 stopni, nawet programu nie zmieniam
No chyba że coś delikatniejszego to na 30. Jak moja teściowa usłyszała że ja np poscieli nie gotuje, a do tego jeszcze jej nie krochmale
, albo że wrzucam staniki normalnie do pralki to chyba pomyślała że ja jakaś nienormalna jestem.
A co do prasowania, to ja nie mam nawet żelazka
Jakoś nigdy nie było mi niezbędne, mamy rodziców na dole więc jak potrzeba do poprostu pożyczam, a wszystkiego nie prasuję, zazwyczaj tylko na jakieś wyjscia.
I macie rację z tym strzepaniem po praniu
No ale postanowiłam że dla dziecka będę prasowała ubranka i mam zamiar sobie zakupić w końcu żelazko i deskę do prasowania
Postanowiłam zajrzeć do Was na chwilkę, bo czekam na ciasto, i widzę że temat prania i prasowania.
Ja myślę że nie ma co przesadzać. Owszem kupić proszek specjalny jak najbardziej, no ale te temperatury? Ja zazwyczaj wszystko piorę na 40 stopni, nawet programu nie zmieniam

A co do prasowania, to ja nie mam nawet żelazka

I macie rację z tym strzepaniem po praniu

No ale postanowiłam że dla dziecka będę prasowała ubranka i mam zamiar sobie zakupić w końcu żelazko i deskę do prasowania