reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Esperanza - no to był taki shot popity sokiem pomarańczowym hehehe
nie wiem, czy się odważę na drugi taki... Już mnie d*** szczypie po tym bieganiu do WC :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

gkvip - wiesz, mnie tak obiecują, obiecują w tym szpitalu, a jak miejsc nie będzie to tak co 2 dni mi będą obiecywać.......

reklama
esperanza, rozstepów tez nie mam na szczescie, ale wlosy to chyba nieuniknione. jest to dosc dołujace, ja samego wypadania nie zauwazylam tylko nagle te łysiny na zdjeciach.. ale tak chyba po 2 miesiacach zaczynaja ladnie odrastac.

Cieszcie się bieganiem do wc, bo ja w czwartek byłam ostatni raz :/ i już nie wiem czym sobie pomóc :baffled::baffled::baffled:
Młody miał dziś więcej pobudek bo poszedł spać o 21ej i potem 1-3-5 i 8ma, a teraz od 2h spi znowu :) ostatnie noce pobudki były tylko około 1 i 5tej :) więc tak mogę żyć:) póki co nie mogę narzekać :)

A moje drogie panie nie rozpakowane ja nie wierzę w nic na przyspieszenie :D sama przez dwa tyg które leżałam przed porodem byłam 3 razy na porodówce na wywołaniu itp, a za czwartym razem samo mnie złapało w momencie kiedy się w ogóle nie spodziewałam.

u mnie sąsiad z góry robi generalny remont z wyburzaniem i przestawianiem ścian,ale przyszedł i powiedział,że jakby mały się wkurzał to mam powiedzieć,to będą uprzedzać,że coś głośnego się będzie działo i jakoś tak to wymyśli,żeby było ok:tak:

Aylin a cisza nocna już nie obowiązuje?

Jasiek smoczka nie uznawał do zeszłego tygodnia...nagle mu się odmieniło i cycka,ale rzadko mu daję

Blond no niestety nabiał może powodować kolki,bo układ trawienny malucha może jeszcze nie trawić białka.Ja jak karmiłam Mata to też żyłam samym nabiałem,a on słabo przybierał ,ciągle go bolał brzuszek i wymiotował...nie wiedziałam,o co chodzi,dopiero jak zaczęłam go dokarmiać sojowym,to się okazało co było przyczyną.

A my dzis przespalysmy 6h od 1 do 7 :szok::-D ale biedulka byla wykonczona placzem bo brzusio ja bolal. Po przebudzeniu sniadanko i znowu placz 2h ale juz przeszlo i spi o 1,5h.

Dziewcyzny nie wiem co jej dolega, zaczynam ja karmic, ta dosc szybko i duzo polyka pokarmu jakby byla glodna jak wilk i po 10-15min zaczyna ciagnac cyca-suta!!! i sie robi czerwona, placze i wierci sie czy to jest KOLKA??? :baffled: Po kilku minutach takiego krzyku nagle przestaje i pochwili znowu....
Probowalismy juz jej dawac herbatke z kopru i tak jakby pomagalo ale tylko na chwile i prz kolejnym karmieniu znowu...

Kamila to super:-)

Rysica,gkvip ja zanim urodziłam to mieszkanie wysprzątałam gruntownie chyba z 6 razy-łącznie z pastowaniem podłogi w kuchni:tak:
Ale życzę żeby Was już złapało i było po!!!!

Delwer mój Jasiek tak od 8 do 13 nie śpi-bawi się,opowiada,idziemy na spacerek(i nie śpi),karmimy się.Potem jak zaśnie to budzi się około 16 na żarełko,potem koło 18 na kąpiel i żarełko.Na noc zasypia około 21-22,a w nocy budzi się co 3-4 godziny(dziś był wyjątek,bo spał 21-5).

Sunhine u nas to samo, maly ciagnie jak szalony na poczatku, oczywiscie jak jest bardzo glodny a pozniej prezy sie robi sie czerwony, denerwuje sie i zasysa z takimi nerwami ze szok mam wrazenie ze nie leci mu tam mleko... chociaz naciskam cycka a wtedy leci normalnie, tzn nie jakos duzo bo ja nawalu pokarmu nie mam ale o co mu chodzi nie mam pojecia...
Ja mam laktator z medeli, traktor z niego masakryczny jak sciagam pokarm to musze siedziec 2 godz zeby sciagnac 100ml no co sie namecze przy tym to szok... ale malo chyba nie? A tak to musze na raty sciagac i pozniej zlewam w jedno... chociaz wydaje mi sie ze wiecej bym wycisnela sama naciskajac cycka prosto do butelki

Rysica- trzymam kciuki zeby miejsce bylo i sie udalo wywolywanie, zebys juz nie musiala sie dluzej meczyc
Gkvip- z tym olejkiem to ja sie nalatalam i d..pa nie bylo nigdzie i co ciekawe w kazdej aptece mowili, ze JUZ tego nie sprzedaja wiec nie wiem o co chodzi, ze wycofali ze sprzedazy. Ja tez wszystkiego probowalam na wywolanie i nic ale musze sie przyznac, ze w noc przed porodem wykorzystalam meza ale zmienilismy pozycje i cos mi sie wydaje ze to co bylo potrzebne dolecialo do celu bo po nic ze mnie nie wycieklo tylko zostalo w srodku i po 4h zaczely sie skurcze :tak: wiec moze warto poeksperymentowac :-D

Delwer- my zaczelismy prowadzic zeszyt, zapisuje wszystko kiedy zasypia, o ktorej sie budzi ile ja karmie i z ktorego cyca, odbijanie itd. i jak tak porownuje z poprzedniumi dniami to mniej wiecej godziny sie pokrywaja. W ciagu dnia po karmieniu z dwoch cycow po 20-30min na kazdy spi po 3-4h w nocy jest to samo :-) Tylko od dwoch dni chyba mamy kolki bo podczas karmienia bedulka zaczyna sie robic czewona, wije sie i placze i nerwowo lapie suta a ja nie wiem jak jej pomoc:-(

Lui- dokladnie tak jak mowisz, tez mi sie na poczatku wydawalo, ze moze mleko nie leci i dlatego sie denerwuje ale jak sciskam to leci wiec nie wiem... :-( moze to i kolka ja lapie albo jakies skurcze brzuszka...:-(

Ja mam reczny sciagacz Avent ale jeszcze z niego nie korzystalam wiec nie wiem ile uda mi sie sciagnac. Za tydzien mam wizyte w szpitalu na moje kolano wiec bede musiala zostawic ja z tatusiem wiec wtedy sciagne i zobacze jak to wyglada.

reklama
Do góry