reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

reklama
mamina - a zostaw to wszystko i pochodz w tych dresach :) Proponuje jeszcze bez wkładek laktacyjnych - widok sam sex :)

A i jak długo zamierzasz jeszcze być w ciązy??

Moja dziś udowodniła ze takie małe 4 kg dziecie też duzo potrafi - np obsrać się od szyi po kark. Kupa za przeproszeniem kołniezykiem prawie wyszła. Wsadziłam pod prysznic i rozbierałam polewając wodą... Ciekawe czym mnie jeszcze zaskoczy.

A i bylismy na usg bioderek. Wszystko ok. I may przyczyne ulewania - refluks. Zalecenia - karmić często a mało i pionizować dziecie. Czyli witaj chusto...

Witam. Ja sama zostałam do niedzieli. P ze starszą latoroślą pojechali nad morze "wyszykować" domek holenderski, bo w sierpniu chcemy z małym na tydzień pojechać. Wyjeżdżając robił taką zbolałą minę, ale na moją propozycję że ja pojadę a on zostanie z dzieckiem szybko się zawinął i już go widać nie było. :no:

Młody spi więc mam chwilkę dla siebie.

haha mamina no i ciebie dopadlo widze :) witaj w klubie zarzyganych potarganych matek polek :cool:

ja dzis nawet ogarnieta , wczoraj sie zmobilizowalam do prysznica full serwis peeling depilacja itp ale przyplacilam to niewyspaniem bo do 1 w nocy mi zeszlo, jak tylko zasnelam maly sie obudzil i nie chcial spac do 3...

dzis bez meza, pozwolilam sobie wykapac jana w zlewie kuchennym, mam nadzieje ze nie ma mi za zle :) teraz smacznie spi i glosno pierdzi przez sen a ja ide sprzaac lazienke bo za chwile u mnie kumpela laduje na weekend JUPIIIII. Ona ma juz rocznego synka i zostawila go z mezem, mowi ze musi odpoczac bo jej dziala na nerwy maly :baffled: ta nierowna walka chyba sie nigdy nie konczy?!?

Mnie tez moj maz wkur...wia, nawrzeszcze na niego, naplacze sie i na drugi dzien przechodzi. On przeprasza ja wybaczam bo dla dobra dziecka i jakos leci, wiem jestem za mieka. Ale ogolnie rzecz biorac jest super tata duzo mi przy malej pomaga tylko czasem ma padki ktore wyprowadzaja mnie z rownowagi ale to moze nadal hormony:dry:

Wczoraj pytalam czego uzywacie na roztepy bo mnie moje doprowadzaja do rozpaczy :zawstydzona/y:

Gosikkk ja sie pocieszam warka. Kurde caly dzien mojego nie bylo, bo w pracy i zamiast posiedziec z rodzina to do sasiada polazl :wściekła/y: I jeszcze mowi ide na dol posiedziec, bo zaraz sie klade. A jutro do pracy idzie.

Aylin przynajmniej wiesz teraz jak ulzyc malej - dobrze, ze sie wyjasnilo.

Mamina oni mysla, ze zajmowanie sie dzieckiem to pestka. Przeciez wystarczy nakarmic, przewinac i polozyc spac :baffled:

Polaa dzieki za info. Pisalam do bebilonu i napisali mi, ze sklad ten sam. Ale wiadomo jak jest z polskimi odpowiednikami - myslalam, ze z mlekiem inaczej, ale chyba jednak nie.

Szynek dzisiaj ogólem przespał jakieś 1,5 godziny. Normalnie padam na pysk. I o ile po porodzie czułam się super bo szybko kilogramy zniknęły, więc miałam okazję "szaleć" z ubieraniem się tak teraz nawet na to czasu nie mam. Tez wczoraj zaliczyłam odnowę biologiczną w swojej łazience i od razu poczułam się lepiej, ale co z tego skoro siedziałam tam do 1:10, a o 1:45 obudził się Szymek. Potem coś mu odbiło i kolejna pobudka o 4:50. Już chyba ze dwa tygodnie miał jedną poduke w nocy, więc zaskoczył mnie zdrowo. No ale dzisiaj po nieprzespanym dniu to mam nadzieję, że będzie nadrabiał.
Dla K. oczywiście to było dziwne, ale dzisiaj jak wrócił po 2 z pracy i pospał tylko do 5, a potem w dzień zero snu bo mały aktywny to chyba zaczęło docierać do jego szarych komórek, że to nie "tylko" opieka nad małym, ale zapierdziel cały dzień. Nawet jak zaśnie bo wtedy mnóstwo roboty w chałupie.

Ustaliliśmy datę chrzcin - zgodziłam się na 9 września, ale zaprotestowałam przy wyborze chrzestnego. Coś za coś. I się nie ugnę. Nie chcę tego brata którego K. wybrał bo jest beznadziejnym człowiekiem, liczy się dla niego tylko kasa.
Lokal zamówiony (nie będę nadskakiwać jego rodzinie, bo z mojej strony tylko 5 osób będzie w tym chrzestna i moja siostra), jutro po 8 idę do księdza. Tort też juz zaklepany, jeszcze strój dla małego, gromnica i szatka, ale na to jeszcze mamy sporo czasu.

Aylin doskonale rozumiem to obsrywanie - ja 2 razy musiałam aż kąpać małego bo goowno wyszło przy szyi. A raz wyleciało nogawką i spora częśc wylądowała na mojej nodze. Nadal nie wiem jak to możliwe. Srał przy karmieniu i nawet się nie kręcił. Cóż zdolne mamy dzieci :).
Mlody juz coraz mniej ulewa bo i plesniawki znikaja, ale zaopatrzylam sie w spora ilosc sliniakow, jakby ktos byl zainteresowany o fajna aukcja, a sliniaki za rzep wiec szybko sie zaklada i zdejmuje.
10 pieluch tetrowych dokupilam juz dawno bo u nas jest kwestia zelaza, wiec szybko sie brudza.

Sunshine - nie poradze w sprawie rozstépów bo mnie ominely na szczescie.

Jutro jak sie posadze do kompa to rozwiaze moja sloniowa ciaze :) moze inny pasek wstawie.
Dziecie wyspacerowane, wykapane i zacycowane spi. Bosko
Odciaganie mleka idzie mi jak krew z nosa. Mecze sie i tylko troche mam udojone macie jakiez rady?

reklama
Witam właśnie mała" wrzuca coś na ząb".

Ja też mam rozstepy ale też nie schodza. Stosowałam porodowy żel musieli od pierwszego dnia po porodzie i eliminator rozstepow z toply i wielkie G z tego wyszło
.A ty Sunshine co stosowałas?

My też mieliśmy spiecie odnośnie chrzcin, on ustąpił bo ja chciałam w lokalu i sesję u fotografa, ja ustapilam bo on chce ciut alkoholu jakieś winko i jest ok.

Ostatnia edycja:
Do góry