reklama
aniunnia
Fanka BB :)
czesc dziewczynki...
Gosiulek ja mialam zwykle podpaski.. Zabieg z rana a wyjscie na następny dzien, bo u nas zostawiają na obserwacje na jedną dobę..
Jutro jadę do szpitala , bo dłuzej w niepewności nie wysiedzę.. Tak mnie boli to spojenie łonowe , ze chodzenie ciezko mi idzie, albo wyjscie z auta czy z łożka to tragedia.. Strasznie się boję co to moze byc.. Nie chciałąbym ,zeby to było powodem wczesniejszego porodu.. Najgorsze, że mojej gin nie ma.. Mam nadzieje, ze ordynator chociaz bedzie, bo jemu zapowiedziala, zeby przyjmowal jej pacjentki jakby cos sie działo.. Trzymajcie kciuki...
Gosiulek ja mialam zwykle podpaski.. Zabieg z rana a wyjscie na następny dzien, bo u nas zostawiają na obserwacje na jedną dobę..
Jutro jadę do szpitala , bo dłuzej w niepewności nie wysiedzę.. Tak mnie boli to spojenie łonowe , ze chodzenie ciezko mi idzie, albo wyjscie z auta czy z łożka to tragedia.. Strasznie się boję co to moze byc.. Nie chciałąbym ,zeby to było powodem wczesniejszego porodu.. Najgorsze, że mojej gin nie ma.. Mam nadzieje, ze ordynator chociaz bedzie, bo jemu zapowiedziala, zeby przyjmowal jej pacjentki jakby cos sie działo.. Trzymajcie kciuki...
joaasia23
Początkująca w BB
ja po zabiegu bardzo mocno krwawiłam... zabieg miałam o 20.30, obudziłam się z ogromnym podkładem w majtkach i mogłam wstać dopiero nad ranem... przeraziłam się jak poszłam do łazienki... musiałam używać tych większych podpasek, bo inaczej nie dałabym rady. później jeszcze przez 7 dni krwawiłam - tak jak podczas normalnej miesiączki. Teraz jak czytam, że Wy mało krwawiłyście, to zaczynam się zastanawiać czy wszystko u mnie poszło dobrze??
Trzymam kciuki za wszystkie kobitki na finiszu &&&&
Dzisiaj odebrałam wyniki badania hist-pat. Sprawdzałam w necie co mogą oznaczać te łacińskie słowa i wyszło mi, że potwierdzono tylko, że to była ciąża i łożysko. Jutro idę na kontrolę do gin.
Trzymam kciuki za wszystkie kobitki na finiszu &&&&
Dzisiaj odebrałam wyniki badania hist-pat. Sprawdzałam w necie co mogą oznaczać te łacińskie słowa i wyszło mi, że potwierdzono tylko, że to była ciąża i łożysko. Jutro idę na kontrolę do gin.
joasiu, ja krwawiłam przez 6 dni z różnym nasileniem, to chyba różni się u każdej z nas. zależnie w jakim stopniu oczyściła się macica, ile tam jeszcze zostało 'resztek'... a skoro idziesz do gina jutro, to się nie denerwuj. jutro się wszystko okaże 
gosiulku, trzymam kciuki na jutro
jeśli się zdecydowałaś, weź co uznasz, a jeśli będzie potrzeba, to zawsze można coś dokupić. a może właśnie nie będzie trzeba i wrócisz szybko do domu 
aniunnia, trzymam kciuki, jeśli coś boli lub masz niepewność, to lepiej sprawdzić
gosiulku, trzymam kciuki na jutro
aniunnia, trzymam kciuki, jeśli coś boli lub masz niepewność, to lepiej sprawdzić
Ostatnia edycja:
Plenitude
Witaj nasz Cudzie :)
malgonia ja wróciłam do pracy tydzień po #, musiałam wyjść z domu i jak najszybciej wrócić do normalnego w miarę funkcjonowania oraz oczywiście do starań.., poroniłam w 9 tygodniu a ciąża zatrzymana na 7/8 i odmówiłam zabiegu, nikt mnie nawet nie próbował przekonywać do niego wobec moich mocnych argumentów i świadomości sytuacji oraz przytomności umysłu mimo wszystko.. Sama oczyściłam się i to prawidłowo choć nie było lekko, ból był konkretny. Wszystko zależy od tego czy poronienie już się zaczęło i od lekarzy, jedni chcą czekać na samoistne a drudzy taśmowo każdą na łyżeczkowanie..
Ilii postaraj się poszukać jakiegoś konkretnego lekarza a nie zacofanego gościa w kitlu mającego problemy ze sobą.. wybacz, ale mnie trafia
poza tym należą Ci się na NFZ badania, pamiętaj o tym, kariotyp za free, masz już 3 poronienie w tym roku, lekarze powinni się tym w końcu zainteresować, ja krwawiłam 2 tygodnie tak średnio, raz więcej raz mniej..
aniunnia kciuki za wizytę, oby to było nic ważnego i groźnego &&&
gosiulek, życzę Ci dużo siły, trzymaj się
Ilii postaraj się poszukać jakiegoś konkretnego lekarza a nie zacofanego gościa w kitlu mającego problemy ze sobą.. wybacz, ale mnie trafia

aniunnia kciuki za wizytę, oby to było nic ważnego i groźnego &&&
gosiulek, życzę Ci dużo siły, trzymaj się
Ostatnia edycja:
Mart81 za lekki poród ogromniaste kciukasy &&, czekamy na foteczki maleństwa z niecierpliwością ucałuj go jak przyjdzie na świat od e-cioć 
kesii ja miałam połówkowe z NFZ - filmik mam płaciłam 10 zł ale na 4D mam "przełączone" tylko na moment nie do zauważenia co lekarz w ciągu tych kilku sekund podglądał, prośba o pokazanie buźki była nie na miejscu, gyż przedemną była para która niestety usłyszała złe wieści, kobieta wybiegła zapłakana z gabinetu a jej mąż zbierał za nią rzeczy .... lekarz zazwyczaj wesoły był zdołowany okropecznie ... w moment przypomniałam sobie siebie na tej kozetce rok temu ... i liczyło sie tylko to czy z małą wszystko ok. Powiedziałam o tym mojemu lekarzowi, starał sie pokazać mi choć na chwilke małą, zakrywała sie rączkami, ostrości czy czego tam nie potrafił ustawić bo tego typu badania w moim gabimecie wykonuje inny lekarz, zatem buźke zobaczyłam za free w jakości jaką widac na fotce ale zobaczyłam z czego bardzo sie cieszę. 3 września mam płatne USG, chcemy potwierdzić płeć zanim zaczniemy ubarwiać pokoik naszej kruszyny i kupowac cokolwiek w odcieniach różu czy błekitu ;p. Ok 30 tygodnia będziemy mieli tez płatne USG ostatnie prenatalne to i może na 4D więcej dzieciaczka podejrzymy z tego badania bedę miała filmik koszt też ponad 2 stówki. No chyba że coś sie pokicka z kasą to bedziemy mieli zwykłe za 60 zł, obadamy.
za dzisiejszą wizyte trzymam mocno kciukasy && ps jak ci glukoza wyszła? ja dziś kupiłam 50 ale robię za niecałe 2 tygodnie mam nadzieje że bedzie ok ... siorka niestety ma cukrzyce ciążową i troche mam stracha że tez bedę miała
kłaczek i gosiulek trzymajcie sie kobietki && serce sie kraje
aniunia mocno mocno trzymam kciuki &&
ziółko ściskam cie mocno w gardle sciska jak widzę wasze posty ....
my dalej remontowo jutro a raczej dziś dalsza cześć tynkowania sufit zrobiony kanty i ściany wyprowadzone M sie dzisiaj spisał na medal wiszącą "bułę na suficie" która optycznie dawała wrażenie jakby sie dach miał zawalić "naprostował" na cacy
dobranoc
kesii ja miałam połówkowe z NFZ - filmik mam płaciłam 10 zł ale na 4D mam "przełączone" tylko na moment nie do zauważenia co lekarz w ciągu tych kilku sekund podglądał, prośba o pokazanie buźki była nie na miejscu, gyż przedemną była para która niestety usłyszała złe wieści, kobieta wybiegła zapłakana z gabinetu a jej mąż zbierał za nią rzeczy .... lekarz zazwyczaj wesoły był zdołowany okropecznie ... w moment przypomniałam sobie siebie na tej kozetce rok temu ... i liczyło sie tylko to czy z małą wszystko ok. Powiedziałam o tym mojemu lekarzowi, starał sie pokazać mi choć na chwilke małą, zakrywała sie rączkami, ostrości czy czego tam nie potrafił ustawić bo tego typu badania w moim gabimecie wykonuje inny lekarz, zatem buźke zobaczyłam za free w jakości jaką widac na fotce ale zobaczyłam z czego bardzo sie cieszę. 3 września mam płatne USG, chcemy potwierdzić płeć zanim zaczniemy ubarwiać pokoik naszej kruszyny i kupowac cokolwiek w odcieniach różu czy błekitu ;p. Ok 30 tygodnia będziemy mieli tez płatne USG ostatnie prenatalne to i może na 4D więcej dzieciaczka podejrzymy z tego badania bedę miała filmik koszt też ponad 2 stówki. No chyba że coś sie pokicka z kasą to bedziemy mieli zwykłe za 60 zł, obadamy.
za dzisiejszą wizyte trzymam mocno kciukasy && ps jak ci glukoza wyszła? ja dziś kupiłam 50 ale robię za niecałe 2 tygodnie mam nadzieje że bedzie ok ... siorka niestety ma cukrzyce ciążową i troche mam stracha że tez bedę miała
kłaczek i gosiulek trzymajcie sie kobietki && serce sie kraje
aniunia mocno mocno trzymam kciuki &&
ziółko ściskam cie mocno w gardle sciska jak widzę wasze posty ....
my dalej remontowo jutro a raczej dziś dalsza cześć tynkowania sufit zrobiony kanty i ściany wyprowadzone M sie dzisiaj spisał na medal wiszącą "bułę na suficie" która optycznie dawała wrażenie jakby sie dach miał zawalić "naprostował" na cacy
dobranoc
Ostatnia edycja:
majra
witam rankiem, nie pisałam wczoraj ponieważ miałam spore plamienia i myślałam że już po wszystkim, na szczęście na usg okazało się że zarodoczek jest zywy i ma 8,5 mm. martwi mnie to, że moja ginka nie potrafi zdiagnozować tych plamień, powtarzają się co pare dni i wczoraj były dużo większe niż wcześniej, takie wielkie ciemnobrązowe plamy na majtach, plamienie znika jak biorę podwójną dawkę leków z progesteronem, ale ja i tak bardzo się boję
reklama
majra
czarna- krwiaka nie ma, szyjka nienaruszona, w żadnej poprzednej ciąży nie miałam takich rewelacji, myślę że to macica po zabiegach kiepsko radzi sobie z rozrastaniem, albo jakaś niedomoga hormonalna- oby.