reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Powrot do formy sierpniowych mam :)

reklama
ja rozstpow nie mam....ale na biust musze cos kupic....musze zadbac o cialo. moj brzuch moglby szybej sie wchlonac bo jak cos zjem to wygladam jakbym byla w poczatkowej ciazy:eek:

Leyna, jakiej ty ziajki dokladnie uzywasz?? Tez se kupie, moze beda chociaz troche ladniejsze...
dokładnie tej Ziaja kosmetyki dla Ciebie ...
1_ziajka_tuba_rozstepy_1_pl.jpg

Używam jej stale od 3 miesiąca ciąży wychodząc z założenia, że lepiej zapobiegać niż leczyć czyli zanim brzuch zaczął mi rosnąć już wcierałam sobie (znaczy Sz mi wmasowywał w brzuszek :tak:) no i na cycki też kiedy zaczęły gwałtownie rosnąć. Stosuję do dziś, z przyzwyczajenia, bo ładnie nawilża i uelastycznia skórę. 150 ml to około 14 zł, zależy w jakim sklepie, bo kupowałam już i po 12 zł.

Ja tez uzywałam ziajki w ciązy i roztępow na brzuchu nie mam..mam za to na cycach ale one mi sie zrobiły w 1 miesiacu ciązy kiedy jeszcze niczym sie nie smarowałam...teraz tez na cycki zakupie ziajke zeby nowe nie wylazły..pozdrawiam

A tak wogle dostałam dzis chyba okres(7 tyg po porodzie!!! a wiem ze jest to mozliwe..) :wściekła/y: brzuch mnie lekko pobolewa no i czuje ze to okres ( plamienie poporodowe mi przeszło jakis tydzien jak nie 2 temu) i znowu trza nosic te pieluchy....:wściekła/y:kobiety zawsze miały przesrane!!!

Tez jestem ciakawa kiedy dostane okres. Powinnma chyba niebawem skoro karmie tylko butla, nie?
I pytanie: czy jezeli wszystko mam idealnie zagojone to moge uzywac tamponow ????

A ja wczoraj znów miałam ważenie i znów kilogram spadł :) Ale jestem przeszczęśliwa, wyciagam wszytkie spodnie jakie mam i co tydzień mierzę jak wariatka w które już wchodzę albo ile mi brakuję alby wyjść. Jeszcze 9 kg i będę zadowolona. 17 kg zrzucone :-D :-D :-D :-D :-D :-D

kurcze tyle sie napisałam i znikło gdzieś :wściekła/y: no to zaczne jeszcze raz teraz to już w skrucie ja też bym chciała zrzucić kilka kg haha jeżeli 10-15 kg można uznać za kilka :szok: no a od jakiś 2 tyg to ja już nie chudne bo jem normalnie bo karmie tylko bytlą wsumie to mam już prawie wage z przed ciąży no ale na slubie trza jakoś wyglądać :eek: Jak narazie tak jak jest to mnie specjalnie nie razi bo jak popatrze na zdjęcie z 9 miesiąca ciąży to teraz czuje się szczupło:-D No ale trzeba nad sobą popracować troszeczke .

Też się zastanawiam kiedy dostane pierwszy okres tym bardziej że pierś poszła już w odstawke ..

dokładnie tej Ziaja kosmetyki dla Ciebie ...
1_ziajka_tuba_rozstepy_1_pl.jpg

Używam jej stale od 3 miesiąca ciąży wychodząc z założenia, że lepiej zapobiegać niż leczyć czyli zanim brzuch zaczął mi rosnąć już wcierałam sobie (znaczy Sz mi wmasowywał w brzuszek :tak:) no i na cycki też kiedy zaczęły gwałtownie rosnąć. Stosuję do dziś, z przyzwyczajenia, bo ładnie nawilża i uelastycznia skórę. 150 ml to około 14 zł, zależy w jakim sklepie, bo kupowałam już i po 12 zł.

Mi niestety nie pomogla, a stosowalam od momentu jak sie dowiedzialam, ze wciazy jestem. I co z tego, jak mialam trzy bumy na rosniecie brzuszka - pod koniec trzeciego, w polowie szostego i polowie 9 miesiaca i za kazdym razem strzelalo mi kupe rozstepow mimo stosowanych preparatow... Teraz jednak chyba zaczne chociaz na cyce, bo bede miala "oczka" popuszczane ;)

reklama
Kurczę, mnie też rozstępy wyszły na cyckach:-( W ciąży ani jeden mi się nie zrobił i przez pierwszy miesiąc było oki, ale jak Pszczoła zaczęła mieć wzmożone zapotrzebowanie na mleko i wisiała na cycu non-stop prawie, to od razu "popękałam", pomimo smarowania oliwką, bo takie mi się wielkie dystrybutory zrobiły:wściekła/y::wściekła/y: Od 1,5 tygodnia stosuję Ziajkę i jestem zadowolona. Rozstępów nie zlikwidowała, ale za to skóra nie jest taka napięta, szczególnie, jak się cycki robią kwadratowe z nadmiaru pokarmu i nie mam wrażenia, że zaraz mi pęknie jak za mocno napompowany balon, a poza tym ładnie pachnie, co pasuje też Pszczole;-)

Jeśli chodzi o wagę, to waże 2 kg mniej niż przed ciążą (czyli 60), ale że wtedy i tak tych kilosków była trochę więcej niż ustawa przewiduje, to niby jest oki (nadwaga niezbędna do prawidłowego działania laktacji zachowana;-)). Niby, bo brzuch wisi dalej jak wór (jeszcze 4 tygodnie i w końcu będę mogła ćwiczyć:rolleyes:, a na razie noszę pas poporodowy), dupsko schudło, ale też jakieś obwiśnięte jest, no i cellulit galopujący na tyłku i udach (zakupiłam sobie na niego smarowidła, ale nie wiem czy mogę tak kompleksowo je stosować, bo mają w składzie kofeinę i się zastanawiam czy do mleka się nie przedostanie:confused::confused: Jak myślicie?)

Do góry