reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Powrot do formy sierpniowych mam :)

dominique.p możesz sie smarowac wszystkim (pytałam położnej) ale trzeba pamietac żeby omijać piersi (oliwka tak ale żadnych ujędrniaczy itp.)

u mnie od porodu waga ani drgnie:wściekła/y:nadal82kg!!! czyli 22 na plusie, mozna sie załamać:no: dzisiaj przyszedł stepper który zamówiłam na allegro i teraz juz sie nie wykręce trza zacząc ćw2iczyć bo na brzuszki jeszcze za wcześnie choć gin pozwolił juz ćwiczyc ale ja po cc troche sama sie boję lepiej odczekam 3 miesiące( no i tez mi się nie chce:zawstydzona/y:) musze wyplenic lenia z tyłka bo inaczej będzie kiepsko:wściekła/y:ale nie mioge już na siebie w lustrze patrzec poprostu ochyda:-p

reklama
Czesc dziewczynki!
Ja tez prawie cala ciaze smarowalam sie ziajka i nie zrobily mi sie rozstepy. Gdzies czytalam, ze to raczej sprawa genetyki niz cudownych wlasciwosci kremow, ale wolalam nie ryzykowac. :-) W ciazy przytylam 17 kg. 7 zostawilam w szpitalu, a Piotrus do tej pory "wyssal" 5. Reszta chyba czeka na cwiczenia, bo od jakiegos czasu waga ani drgnie! Moj gin pozwolil mi cwiczyc juz 6 tygodni po porodzie (jestem po cc), zastrzegl tylko, ze jakby pojawilo sie krwawienie, to mam przerwac na trzy dni. Z tej radosci ;-), ze juz wszystko w porzadku posprzatalam cale mieszkanie. Pojawilo sie krwawienie. Dobrze, ze nie cwiczylam, bo to jednak wiekszy wysilek... W ogole krwawienie pojawialo sie u mnie za kazdym razem, jak troche bardziej sie wysililam (np. po wniesieniu Piotrusia w foteliku samochodowym na trzecie pietro). A wczoraj dostalam okres!:wściekła/y: Karmie wylacznie piersia i mialam nadzieje, ze Matka Natura oszczedzi mnie przez jakis czas...:sad:

Pozdrowiska!

A ja dziś znów miałam wielkie ważenie i na wadze 64 kg. Kolejny kilogram sobie zniknął. W ciąży przytyłam 26 kg !!!:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: Ale już 18 zrzuciałam - zostało mi jeszcze 8 :) Dziś zmieściłam się w kolejne spodnie ale wygladam jak w leginsach :zawstydzona/y: nawet jeansy wcisnełam na tyłek tylko nie ma o czym marzyć że się dopnę. Narazie nie ćwiczę ale jestem dobraj myśli od 4 tygodni co tydzień gubię kilogram.:-) Obliczyłam nawet że jak tak dalej pójdzie to na Sylwestra będę szczuplejsza niż przed ciążą i wcisnę się w moją ulubioną kieckę :tak: :tak: :tak:

czesc. ja nie wiem ile waze. jak wazylam sie prawie 1,5 miesiaca temu to do wagi z przed ciazy brakowalo mi 6 kg. teraz jak pojde z mala do lekarza to sie zwaze....bo wagi w domu sie nie dorobilam;-) pocieszam sie tym ze teraz biegam, uczelnia-dom-uczelnia,spacery....to pewnie ubedzie kilogramow

mi sie roztepy nie porobily, ale bede smarowac brzuch bo jest dziwny w dotyku.

okresu jeszcze nie dostalam, ale jak czytam ze kolejna dostala to chyba w torebce jedna podpaske bede nosic bo tak naprawde nie znam dnia ani godziny....szkoda:-(

ja 2 tyg. temu ważyłam się i ... 52 kg- tak jak przed porodem, rozstępy na cyckach się porobiły- tez po porodzie- narazie smaruje tylko oliwką. Jeśli chodzi o tyłek i uda.... celulit, buuuu... zakupiłam sobie jakiś wynalazek i zobaczymy;-) brzuch wchłonięty.

Ja w ciązy przytyłam 22kg zostało mi jeszcze 5 do zrzucenia zeby miec wage z przed ale chciałabym zrzucic 8..narazie smaruje sie jakimis wynalazkami i cwicze ostro ..niestety roztępy mam na cycach i juz chyba nic sie z tym nie zrobie..no i brzuszki by pasowało zaczac robic ..

widze że każdy liczy zgubione kikogramy . No ja też się wziełam za siebie bo już zamiast gubić kg to już zaczełam je spowrotem nabywać . Także teraz dietka no może nie tak do końca dietka ale trzeba odstawić kolacje .

Hej!
U mnie po 3 ciazach wchlanianie brzucha tak szybko nie idzie :(. Niestety folgowalam sobie ostatnio ze slodyczami. Od dzis je odstawiam i caly czas mysle o tym, ze nie moge jesc a im bardziej mysle tym bardziej sie chce, niestety. Postanowilam nie jesc po 20, najwyzej jablko. Wierze, ze to cosik da, bo do zrzucenie duuuuzo mi zostalo. No i zaczynam cwiczyc, bo do tej pory jeszcze plamilam przy zmeczeniu. No a zmeczona bywam czesto. Przy trojce dzieci to juz sajgon jest. Tym bardziej, ze od 5 tygodni to choroba za choroba. Ale to juz na inny watek temat...
Skad wzielyscie cwiczenia? Jakies wlasne pomysly? Bo prawde mowiac nigdy nie cwiczylam...

reklama
Joaś kobieto Ty masz jeszcze siły myśleć o ćwiczeniach??:szok: Nieprawdopodobne...

A mi gdzieś zniknął cały kilogram :-) Nie wiem jakim cudem, bo ostatnio pochłaniałam różnego rodzaju ciacha, oprócz tych biszkoptów i herbatników, które podżeram. Zostało mi tylko/aż 2,5 kg do wagi sprzed ciąży...

Do góry