reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
(.)(.)

Ja jak na razie podałam marchewkę ze słoiczka Gerbera, nie bardzo jej smakowało. Pluła troszkę, ale jadła bez entuzjazmu,
Wczoraj i dziś dałam jabłuszko Hippa, chyba nawet jej posmakowało, troszkę zjadła.

Mała zaczęła mi wstawać w nocy nawet po kilka razy na cycucha, myślę, że może się nie najada przed snem. Podawała może któraś z Was Sinlac przy karmieniu piersią???
Zastanawiam się, czy nie zacząć jej podawać na noc.

(.)(.) - ja mam takie, jak ktos ma jędrniejsze to ma (*)(*) :)))

annte
- ja od jakichs dwóch tygodni tez mam cyrki z młodym wieczorem i w nocy. Przez 4 miesiące jadł 1 cycka, teraz je dwa i zaraz głodny. Zaraz po cycowaniu jest luz - nie drze sie, więc chyba najedzony, ale bardzo szybko głodnieje. Dziś był problem, bo on czasem lubi godzinkę po zasnięciu wybudzić się na dojedzenie - wybudził się, a ja nic nie miałam mu do zaoferowania. Jak on ryczał... W końcu coś tam wyciagnał - jego płacz działa bardzo dobrze na produkcję... Leszek poleciał do sklepu, jestem już po 1 Karmii i zastanawiam się czy 2 nie obalic - boję się co bedzie jak się młody na cycka obudzi.

Jutro po południu ide do przychodni zważyć małego - jestem coraz bardziej pewna, że trzeba mu coś więcej niz (.)(.) dawać - ale nie dam mu ziemniaka w nocy przeciez, musze jakieś mm wymysleć, a przy jego skazie/alergii... Musze się umówic na wizyte do pediatry i podszkolić się w tej dziedzinie - sama nic mu nie nie wymyslę. Będę pytać o ten Sinlac też.

moj Stasiek dostal wczoraj pierwsza marchewke z ogrodka ugotowana przeze mnie i musialam mu dac wiecej niz planowalam bo az piszczal jak mu chcialam zabrac :) najlepsze byly proby ssania lyzeczki ale ogolnie radzil sobie bardzo dobrze :) bylismy dzis u pediatry i mowi ze jak Maly tak chetnie zajada to zeby mu dawac i w takich ilosciach jakich chce.
narazie mam troche swojej marchewki, jablek i dyni wiec bede dawala robione przeze mnie a pozniej mam zamiar hippa kupowac. i pani doktor tez juz kazala kaszke podac.

(.)(.)

Ja jak na razie podałam marchewkę ze słoiczka Gerbera, nie bardzo jej smakowało. Pluła troszkę, ale jadła bez entuzjazmu,
Wczoraj i dziś dałam jabłuszko Hippa, chyba nawet jej posmakowało, troszkę zjadła.

Mała zaczęła mi wstawać w nocy nawet po kilka razy na cycucha, myślę, że może się nie najada przed snem. Podawała może któraś z Was Sinlac przy karmieniu piersią???
Zastanawiam się, czy nie zacząć jej podawać na noc.
Podawałam ,ale Kubusiowi.

(.)(.) - ja mam takie, jak ktos ma jędrniejsze to ma (*)(*) :)))

annte
- ja od jakichs dwóch tygodni tez mam cyrki z młodym wieczorem i w nocy. Przez 4 miesiące jadł 1 cycka, teraz je dwa i zaraz głodny. Zaraz po cycowaniu jest luz - nie drze sie, więc chyba najedzony, ale bardzo szybko głodnieje. Dziś był problem, bo on czasem lubi godzinkę po zasnięciu wybudzić się na dojedzenie - wybudził się, a ja nic nie miałam mu do zaoferowania. Jak on ryczał... W końcu coś tam wyciagnał - jego płacz działa bardzo dobrze na produkcję... Leszek poleciał do sklepu, jestem już po 1 Karmii i zastanawiam się czy 2 nie obalic - boję się co bedzie jak się młody na cycka obudzi.

Jutro po południu ide do przychodni zważyć małego - jestem coraz bardziej pewna, że trzeba mu coś więcej niz (.)(.) dawać - ale nie dam mu ziemniaka w nocy przeciez, musze jakieś mm wymysleć, a przy jego skazie/alergii... Musze się umówic na wizyte do pediatry i podszkolić się w tej dziedzinie - sama nic mu nie nie wymyslę. Będę pytać o ten Sinlac też.
No właśnie ja już tak miałam od dawna .Mała się najadała ,że aż jej uszami wychodziło ,a po godzinie -dwóch była głodna.W efekcie non stop leżała przy cycku.
Po prostu dzieci już więcej potrzebują sycącego jedzenia ,bo dojrzalszy brzuszek więcej trawi i szybciej.:tak:
Dlatego zdecydowałam się na podawanie przed snem posiłku bezmlecznego ,ale sytego i spokój mam na 4-5 godzin .
Spokojnie można podawać Sinlac lub kaszkę ryżową robioną np: na owocach .Ja właśnie zamiast podawać sam deserek to robię go na kaszce i mam kolację dla małej.Nie podaję w ogóle MM ,bo nie ma takiej konieczności.
Sinlac lub kaszkę ryżową można też na swoim ściągniętym mleku.
I nadal będziecie wyłącznie cycować ,bo nie podajecie mm.:tak::tak:

(.)(.) (ja nie mam duzych Flaurka :-p)

No ja nie wiem co z Waszymi dziecmi... Moj obalal od urodzenia dwa cycki do dna a teraz jeden. Ja tam nie narzekam bo 8kg w 4miesiacu to kiedys trzeba zwolnic, zeby na pierwsze urodziny nie bylo 16kg :szok::-D Niby kazdy dziec to indywidualnosc ale zeby az takie roznice o 180st. to az dziwne :eek::-D Wasze chca wiecej, moj mniej... Grunt, zeby na zdrowie wyszlo :happy:

U nas drugi dzien z glutenem. Zdecydowalam sprobowac podac na wieczor, bo niby niewiele, ale zawsze cos dodatkowego w brzuszku przed spaniem. Robertowi tymrazem niezbyt smakowalo. Dwa raze na czubek lyzeczki moze polknal, a tak to zaciskal usteczka. Ale i tak ladnie pospal :) wczesniej od 18:30 do 22, potem probowalam ta kaszke bezskutecznie podac i na to oczywiscie cyce i pospal do 2. Ciekawe jak dalej bedzie...

Piersi to ja mam konkretne, ale mleka tak srednio, nigdy nic. Ie tryskalo, wiec chyba ((.))((.)) bedzie najlepszym symbolem ;)

reklama
Do góry