reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

ale żeby w zimie były takie ceny !!!! :szok::szok::szok: ja dwuczęściowy mam tylko na zajęcia z małą tak głupio mi w dwuczęściowym chodzić :eek:

ja na allegro kupiłam tankini. I w nim smigam na basenie z małą.

a ze musze do czerwca czekac zeby zajsc to lato bedzie gorrrące :tak: (acha przeciez nie rozmawiam z mezem dzisaij wiec nie powinnam tego pisac!)

hmmm w sumie to rozmawiać nie musisz....

Aylin bo ty pewnie niezrozumiale mówisz:-p albo masz za słabe argumenty;-)

najwidoczniejj... no od 20.30 do tera mówie jej ze dzieciaczki wszystkie już spią... a ona jak nie spała tak nie spi. Słyszę jak przewraca się w łóżeczku w ta i spowrotem.

A bo jak 3 tygodnie temu się podnosiła na prostych rękach wysoko i podnosiła brzuch tak robi tak do tej pory ale na kolankach się podnieść nie chce, a myślałam, że to kwestia dni :p Tak samo jak może 3 razy się z brzucha na plecy przekręciła a teraz nie chce, jedyne co to precyzyjnie palcami chwyta i wydaje coraz dziwniejsze dźwięki...

Jaka to pieluszka muślinowa??

Krzesełko fajne :)

Masz rację - Szymka tak małego sadzałam na leżaczku przed choinką i godzinę mógł patrzeć na migające światełka :-D:-D:-D

Wniosek jest prosty - nie możesz się z nią umawiać :p

Moja też na rączkach w pełnym wyproście sie podnosi. T. sie smieje ze nawet pompki robi. A nogi pod pupe podciaga jak przód lezy płasko. Tylko musi jeszcze te dwie rzeczy zsynchronizować...

Pieluszka myslinowa o taka:
VANDRING Muślinowy ręczniczek - IKEA

Krzesełko naprawdę fajne. Ja chciałam chicco ale drogie były. A to rózni się tym ze nie ma rozkładanego całkowicie oparcia - czego i tak nie wykorzystuje bo mała twierdzi ze przy jedzeniu się nie leży.

No i ja własnie dlatego chce choinke - chodz z miejscem na nia kiepsko.

Ide cos w końcu zjeść. I zrobic sobie martini ze spritem w wersji bez martini :)

reklama
dziewczyny zza granic polskich spotkalyscie sie z takimi klockami ??
obraz016cg.jpg

\
Alijenka ja bym troche chciala zostac ale nie da rady ... ale mam nadzieje ze mlodzieniec da rade w zlobku, tylko z tego co wiem o tam dzieci od dzieci sie ucza i sie szybciej rozwijaja to jak on teraz takie rzeczy wyprawia co bedzie za chwile ... bede miec chodzacego 8 czy 9 miesieczniaka :surprised: no i mysle ze warto rozbierac dzieci bo ubrania krepuja ... nam krepowaly pieluchy wielo jak je zmienilismy to od razu zaczal sie obracac a jak czesciej lezy golusi to jakos chetniejszy do zabawy i nowosci

\

jutro jak tylko wstanie spróbuje, zobaczymy co będzie :-D
a moja siostrzenica już chodziła jak miała 9 miesięcy :-)

ja na allegro kupiłam tankini. I w nim smigam na basenie z małą.

no właśnie teraz na stronie dechatlonu znalazłam dość tanie, trzeba będzie się tam przejechać :))

U mnie w tym roku choinki nie będzie bo nie mam jej gdzie postawić jedyne co to mogę taką malutką kupić może będą w biedronce już ustrojone :-D

Ostatnia edycja:
Chyba zwariowałyście ja pojechałam tylko na rynek- jarmark świątecznych, a tu tyle stron. Chciałam młodemu pokazać jak pięknie sie świeci w ciemności i co całą wycieczkę przespał:cool:
Będę Was nadrabiać zaraz, a teraz jestem taka zadowolona :) zadzwonił do mnie Max (chłopiec którym się opiekowałam 7lat) i prawie pół godziny rozmawialiśmy przez tel :D uczy się grać na trąbce :)

A ja kolejne urodzinki spędzam z karmi :)

Ja to zerkam do Kappahl i coś tam sobie upatruję a później jak dostanę kupony rabatowe takie które oni przesyłają zazwyczaj 20 lub 25% zniżki to idę i kupuję. Zawsze to pare groszy taniej ;)

Pamka, Josie mnie też jasna cholera bierze gdy mój małż mi nie pomaga i jak tylko mam okazję- tak jak dzisiaj - w ramach wdzięczności zostawiłam go dziś na 3 godz samego z małą a sama pojechałam na shoping i to do galerii gdzie nie ma zasięgu ;)

Josi a ty się dowiedz dokładniej bo mnie to się wydaje że ten roczny macierzyński to wchodzi od 1 września 2013.

AGAUNDPESTKA STO LAT STO LAT NIECH ŻYJE ŻYJE NAM ;) ;) ;)

Hello Girls:-):-):-)

my po wizycie: organoleptycznie wszystko ok, mam się umówić na cystografię na styczeń, potem oprócz pokazania wyników wizyta w marcu. Czyli in plus;-)

Któraś na fb chyba pisała o zabawkach w biedrze elefun więc dziś polecialam i kupiłam dla G takie w zestawie 3 kostki (tzn jeden walec, romb i costam jeszcze). Wg mnie fajowe:-):-):-) A dla mojego kuzyna córeczki taką osmiornicę. Też fajna. 28 zł sztuka. Wszystko mają: gryzaczki, gładkie materiały, pluszowe są po całości itd.

Hatszept to a'propos idei NIE kupowania więcej zabawek Gosi... :p

W ogóle z tej biedry wracalam jak wielblad objuczona bo jeszcze pieluchy no i 'parę' innych rzeczy... plus Gocha w limo bo to było elementem spaceru...

Z kulinariow: zrobiłam dziś takie buleczki z ciasta francuskiego ze schabem - powiem jedno: o ja pierdziu! Jadlam 3 (pół kotleta rozbitego w każdej) a godzinę wcześniej dwa kotlety robione na parze (Rysica!!!). Mam mięsa po czubek. Tak się kończą dwa dni bez obiadu:p

Krzeselko: my mamy babydesign i jest fajniutkie.

Pluszaki: w szpitalu była dwuletnia dziewczynka z misiem ze smyka - nie rozstawala się z nim od urodzenia podobno. Mama tylko pierze (przy czym ona w tym czasie siedzi przed pralką i płacze...). Mi się te misie podobają, nie są bardzo wypchane raczej przytulasne właśnie. My mamy klapouchego sporego - Gocha gryzie mu uszy - i taką klacz z ikea białą z fioletową kamizelką. Ale ja Gosi nie kladlam tak maskotek, raczej pieluchy. Zastanawiam się nad taką owieczką czy krolikiem w stylu glowa na szmacie;-)

Gocha śpi chyba od ok po 9, tzn obudziła się o 8.45, nakarmilam i usnela. Więc fajnie:-)
Ciekawe jak Hatszept dziś wieczorem i w nocy...?

AGA STO LAT I NOCEK PRZESPANYCH I UŚMIECHU NA TWARZY I RADOŚCI I ZDROWIA DLA ANTKA I... MNÓSTWO WSZYSTKIEGO!!!

Ostatnia edycja:
Waris ja tez tak robię z kappahl. Z tym urlopem macie racje, tak czy inaczej spokojnie się zalapie:-) chyba wszystkie z nas zresztą:-)

A męża juz uprzedzilam dziś ze jutro od 14 mam imprezę firmowa i z malym ma zostać. Pracujemy w tym samym budynku i to 300m od domu wiec malego w wózku mu przyprowadze jak się w domu odpowiednio nie pojawi

W końcu nadrobiłam. Nie piszcie tyle, bo się człowiek w połowie zniechęca ;-)
Na jarmarku znowu nic nie sprzedałam :confused2: Jutro robimy sobie wolne i liczymy, że w weekend coś się sprzeda...
Się pochwalę - własnie dostarczono mi choinkę. Ma 2,30cm, piękna, równiutka jodła californijska. Sama wybierałam w lesie. I zapłaciłam 50zł tylko. A i najważniejsze, dzisiaj ścinana wiec długo postoi.
Ech, już Wigilii się doczekac nie moge bo ja zawsze wtedy ubieram.
Też zazdroszczam!

My w tym roku będziemy mieli chyba sztuczną (M tak chce...:confused2:). Podoba mi się coś takiego Choinka,choinki sztuczna jodła na pniu 120 cm (2870697994) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. :tak:
Aczkolwiek wszystko się jeszcze może zdarzyć, bo w zeszłym roku miała być malutka, a kumpel załatwił mi taką do samego sufitu:tak:

Hehe ja też... A Kelly Family - to był obciach...

To przeczytaj niżej - o mojej - przestaniasz się dołować...
Sapdaj!!! :-p

Nie zrozumiałaś mnie - to ja nie chcę Was dołować ;-)

u nas tata wrocil o 19.40 z delegacji, i w dodatku obudzil malego halasujac garnkami! powiedzialam mu ze idzie usypiac i ma nie wyciagac z lozeczka to powiedzial ze na pewno wyciagnie bo nie bedzie przeciez kwitl nad lozeczkiem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wiec poszlam sama i usnal w 10 sekund uff. a do meza sie nie odzywam!!!

a ciaze nr 2 planuje tak zeby urodzic w marcu bo niby od wtedy ten urlop. a ze musze do czerwca czekac zeby zajsc to lato bedzie gorrrące :tak: (acha przeciez nie rozmawiam z mezem dzisaij wiec nie powinnam tego pisac!)
Faceci... :confused2:

Chodzi chyba o marzec 2013 :tak:

josie - jakaś gazeta jest z gadżetami takimi do domku, ale z tego co mówiła to sam domek będzie robił Teść, a mebelki wykorzystają z tych gazet :sorry:
Jak dla mnie bomba! Jakby im się nidziło to dla mojej Zośki też mogą zrobić :tak:
Hej Kochane,

daję znać, że zyję. Jakoś leci chociaż cięzko mi jak cholera..........
Najwazniejsze, że dzieci zdrowe :) a Wojtula kończy dzisiaj pół roczki i z racji tego zabek się przedostaje na zewnątrz ;)))

Pozzdrawiam Was bardzo mocno i buziaki dla Maluszków
Sto lat!
Kasienka twoj maly to szalony widze!!! :-D to moj dzis sie zaczal przewracac w koncu z brzucha na plecy i odnotowalam to jako wielki sukces... jeszcze czasem mu reka przeszkadza i nie wie co z nia zrobic ale chyba w koncu zakuma? acha i twoja metoda polozylam go na kocu nago po prostu :-)no i prosze jaki efekt, cos w tym musi byc hehe
A nie zesikał się? Moja jak ją zostawiam na golasa to zawsze się posiusia :sorry:

I zrobiła postęp, bo jak po przewrocie na brzuszek rączka zostanie pod spodem to przewraca się z powrotem na plecki :tak:
A operowanie rączkami i paluszkami ma już raczej dobrze opanowane :tak:

Pamka trzymam kciuki!

reklama
Wyobraźcie sobie, że właśnie szwagierka wysłała mi fotę zabawki, którą kupiła G pod choinkę:

Lamaze Play & Grow Jacques the Peacock Take Along Toy

:-D:-D:-D gdyby jej jeszcze nie miała, to bym pomyślała, że mnie tu podczytuje, ale podobno dziś doszła przesyłka;-)

Kasienka - zuch chłopak!!:-) ale jeśli mogę coś doradzić, to starajcie się mobilizować go póki co bardziej do czworakowania niż wstawania i ewentualnie chodzenia. Nie chodzi o to, że nie jest na to gotowy, bo skoro sam się garnie to jest,ale czworakowanie jest bardzo ważnym etapem rozwoju i dobrze, żeby w tej pozycji dziecko spędziło dużo czasu - chodzi o integrację półkul mózgowych, synchronizację lewej i prawej strony ciała. Mam nadzieję, że nie gniewasz się, że Ci to napisałam...

Do góry