reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Sicil cosatto sa na ebay za 143 euro + przesylka :p

Aylin kielichaaa uuuu mniam ;)

Ja padam na ryjek. Na urodzinach bylo dziwnie... Tatus jubilata/ solenizanta (wybrac wlasciwe - ja nigdy nie wiem) upil sie masakrycznie i kazdemu trul :/ Strasznie bym sie wkurzyla jakby moj L cos takiego odwalil na roczek Tomka... No nic, wazne, ze juz jestesmy w domu, misio wykapany, spi, a ja chyba piwko walne i cos obejrze. Moze ktos cus poleci?

edek: o kurde wlasnie zauwazylam na suwaczku, ze moj synus 9 miechow skonczyl... ale wstyd, ze dopiero teraz zauwazylam

Ostatnia edycja:
reklama
Sicil cosatto sa na ebay za 143 euro + przesylka :p

Aylin kielichaaa uuuu mniam ;)

Ja padam na ryjek. Na urodzinach bylo dziwnie... Tatus jubilata/ solenizanta (wybrac wlasciwe - ja nigdy nie wiem) upil sie masakrycznie i kazdemu trul :/ Strasznie bym sie wkurzyla jakby moj L cos takiego odwalil na roczek Tomka... No nic, wazne, ze juz jestesmy w domu, misio wykapany, spi, a ja chyba piwko walne i cos obejrze. Moze ktos cus poleci?

edek: o kurde wlasnie zauwazylam na suwaczku, ze moj synus 9 miechow skonczyl... ale wstyd, ze dopiero teraz zauwazylam

Sto lat dla Tomeczka. Ja tez przeoczyłam 9 miesięcy u Szymka. Niestety luty nie miał 29 dnia :)

Młody pogardzil kolacja, zjadl 60ml.Zaczynam sie bardzo martwić. Marudny strasznie jest. Płacze bez powodu. Ciekawe jaka bedzie noc.
Problemem może byc tez zabek - lewa dolna jedynka. Ma bardzo spuchniete dzaslo.
Albo brzuszek bo kupy dzis nie zrobił a baki strzela bardzo śmierdzace. Może to przez gluten. Jutro nie daje.

Najlepszego dla 9 miesięczniaków i dla Julka!!!

Odzyskałam normalny internet więc pomału wszystko nadrobię i wejdę znowu w rytm pisania :)
Pogoda u nas tez piekna i na przyszly tydzien zapowiadali juz 14stopni więc wiosenne kurtki trzeba szykować :)

Witam!
Najlepszego dla jubilatów! :tak:

U nas też dziś piękna pogoda i spacerek zaliczony. A mój M zaliczył dzisiaj kąpiel w jeziorze! :szok:

Zosienka była dzisiaj godzinkę sama u niani. Zasnęła po pół od naszego wyjścia, więc chyba oki, nie? ;-) Od poniedziałku zaczynamy :tak:
A w pepco kupiłam jej 3 stopniowy zestaw do nauki karmienia Dyduś PLUS Z 143 - SzczotkaPasta.pl Ciekawe, czy będzie chciała z tego pić...

G ma temp znów jz 38.6 miała. Dałam nurofen po 4,5 g (19-23.30) i jeszcze nie spadła a już godzina minęła. Biedne takie dziecko chore:-:)-:)-(
Zdrówka życzę!
a kto z małą siedzi bo zapomniałam?? A mąż się musiał nieźle zdenerwować, że aż drzwi ucierpiały ;P
spacerówka czy spacerówka-parasolka - a czym to się różni?

jedna rączka jak w gondoli czy dwie osobno - a dwie osobno się sprawdzają?

tacka musi być czy nie koniecznie?
- a po co ta tacka?

koła muszą być duże pompowane czy średnie piankowe wystarczą?
- muszą sobie radzić w trudnym terenie (np droga leśna)

duży kosz na zakupy czy niekoniecznie - duży!

musi być super lekka czy "normalna waga jak na spacerówkę? - nie musi być super lekka.

do jakiej kwoty? - powiedzmy 500 zł

I żeby była jak najwyższa, tzn rączki pałąk jak najwyżej od podłoża, i najlepiej regulowane.
Przepraszam za te pytania, ale ja naprawdę jestem zielona w tym temacie :sorry2:

Mała zostaje z nianą - babcią mojej bratowej. :tak:

Kurka, jestem strasznie niewyspana. Mlody spal slicznie, a ja glupia klempa siedzialam do 1 i ogladalam How i met your mother :/ Zawsze tak jest - jak sie klade pozno, to Tomcio spi jak aniolek, a jak sie chce wczesniej polozyc i wyspac to sie budzi co chwile. Zaraz zmykam na pierwsze urodzinki kolegi Tomka. Allleee mi sieeee nie chce :p
Skąd ja to znam...:confused2:

Młody pogardzil kolacja, zjadl 60ml.Zaczynam sie bardzo martwić. Marudny strasznie jest. Płacze bez powodu. Ciekawe jaka bedzie noc.
Problemem może byc tez zabek - lewa dolna jedynka. Ma bardzo spuchniete dzaslo.
Albo brzuszek bo kupy dzis nie zrobił a baki strzela bardzo śmierdzace. Może to przez gluten. Jutro nie daje.
Nie martw się na zapas! Obstawiam zęby, bo u nas objawy są podobne - mniej je, jest płaczliwa...

Maćku

spacerówka czy spacerówka-parasolka - a czym to się różni? spacerówka ma jedną rączkę i jest obszerniejsza, składa się "w kanapkę" czyli taki kwadrat jakby "na pół w poprzek" a parasolka ma dwie rączki i składa się wzdłuż jest wąska i długa po złożeniu. Spacerówka-parasolka składa się jak parasolka ale jest obszerna i zabudowana jak spacerówka

jedna rączka jak w gondoli czy dwie osobno - a dwie osobno się sprawdzają? Tak, można na nich siaty, torebki, plecaki wieszać itp ale jedna rączka łatwiejsza jak się przez tel rozmawia

tacka musi być czy nie koniecznie?
- a po co ta tacka?, żeby trzymać na niej chrupki, ciastka, picie pod ręką, czy chociaż by (jak to tacka przy rączce) położyć portfel będąc przy kasie.

koła muszą być duże pompowane czy średnie piankowe wystarczą?
- muszą sobie radzić w trudnym terenie (np droga leśna) hmmmm na trudny teren to najlepiej duże pompowane, parasolki takich nie mają

duży kosz na zakupy czy niekoniecznie - duży! parasolki nie mają dużych, więc spacerówka

musi być super lekka czy "normalna waga jak na spacerówkę? - nie musi być super lekka.

do jakiej kwoty? - powiedzmy 500 zł

I żeby była jak najwyższa, tzn rączki pałąk jak najwyżej od podłoża, i najlepiej regulowane. to rzadko jest w spacerówkach, najczęściej w wielofunkcyjnych
Przepraszam za te pytania, ale ja naprawdę jestem zielona w tym temacie :sorry2:

jutro pomyślę dokładnie, ale już teraz tylko nie wiem jaka cena, mogę polecić spacerówki bebetto na przykładm bo mają pompowane koła i regulowane rączki - Nico, Filippo... poza tym - nie wiem, czy to nie będzie "zamienił stryjek z siekierki na kijek" bo właściwie opisałaś spacerówkę od wielofunkcyjnego....

ewentualnie coś takiego : HIT Wózek YETTI spacerowy PL + BONUS (3037661311) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
BABY STAR LUX-PRZEKŁADANA RĄCZKA+pomp koła (3054700728) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ostatnia edycja:
witajcie po długiej przerwie.
U mnie bez zmian - ciągły brak czasu na wszystko. Praca zawodowa mnie wypala :dry:

Za to Maja nie do poznania - od 2 dni tylko jęczy i wyje :-(. Nie chce usypiać (zarówno w dzień jak i w nocy) i wrzeszczy jak opętana. Dzisiaj np. usnęła po 40 minutach płaczu i to na rękach. A od 22 już obudziła się 2 razy.....
Obstawiam zęby, bo wychodzą 2 dolne jedynki. I jak tak będzie z wszystkimi zębami to chyba oszaleję :eek:
Do kiedy dziecko odczuwa ból przy ząbkowaniu? Przed pojawieniem się ząbka czy jak rośnie na "zewnątrz"? Pytam bo z chłopcami nie miałam takiej jazdy.

A tak w ogóle - to zdrówka dla maluszków :tak:

I wszystkiego najlepszego z okazji miesięcznic! ;-):cool2:

reklama
Hej Królewny :-)

Przepraszam, że do Was nie zaglądam, ale mój bąbel przez cały weekend jest mega absorbujący. Po prostu domaga się uwagi 24 h na dobę (z wyjątkiem 2,5 h snu). Najbardziej chce zwiedzać mieszkanie na rączkach albo żeby go brać pod pachy i z nim "chodzić" :nerd:.

Muńka pytanie do Ciebie - czy kiedy dziecko tak się garnie do człapania, to można z nim poudawać i trochę go pooprowadzać? Oczywiście to bardziej takie dotykanie stópkami o ziemię niż chodzenie, bo ciężar jego ciała spoczywa na nas - trzymamy go pod paszkami, ale tak się do tego rwie, że masakra. Sam też już wstaje przy meblach.
Aaa, wczoraj obniżyliśmy łóżeczko, więc młody już bezpieczny.

A z nowości, to mały ma pierwsze kuku :-( Uderzył się u teściowej o jakąś zabawkę i ma wielkiego strupa pod nosem. Miał też spuchniętą wargę, ale już mu zeszło. Teściowa płakała razem z nim. Ech, nie można go już na moment samego zostawić.

Zaraz zabieram się za robienie W-Z - ki (wg przepisu z Thermomiksa :cool2:Rysica masz książkę Słodkie Inspiracje? Jak coś, to mogę Ci przesłać). To tak w ramach nagrody za to, że w pierwszym miesiacu odchudzania udało mi się zrzucić 5 kilo :rofl2: A tak na serio, to mamy dzisiaj gości - przychodzi siostra mojego M. ze swoim facetem.

Właśnie przyszły moje składniki na ciasto ;-), więc uciekam pichcić, póki dzieć śpi. Postaram się potem zajrzeć.

Do góry