reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Aylin kasiekz welcome back :-)
kasiek to taka piekna pogoda byla w swinoujsciu??? zazdroszcze! i zazdroszcze tego szalenstwa na plazy! a jak sobie radzilas z mloda na piasku, piasek w oczach, w pieluszce:confused:, w buzi, wiecznie brudne raczki? bo ja sie wybieram nad morze i troszke mnie to stresuje... fajnie ze sobie wedruje przy wozku, moj jeszcze nie ale tez nie chce juz siedziec zbyt dlugo :baffled:

Aylin jak mazury? i jak ona wytrzymala tyle godzin, jechaliscie w nocy? spala? nie wiem, moj jak nie spi to nie bardzo jest w stanie wysiedziec godzine....

Bylam u gin dzisiaj. w medicover. ostatnio wam pisalam ze nie mogla mi zrobic usg na tej samej wizycie no wiec dzis bylam na usg. pytam czy moge juz sie starac, a ona ze to jeszcze komplet badan trzeba, usg piersi, cytologia itd. i z wynikami na wizyte. no wiec pytam czy mi wypisze skierowania. NIE. musze znow isc na zwykla wizyte (trzecia juz) po skierowania, pozniej na te badania, i pozniej znow na wizyte do niej z wynikami. WTF :szok::confused::dry:

acha i mowi ze mam torbielke na jajniku, mala. i ze albo przed ciaza albo po trzeba by usunac.... kojarze ze na usg w poprzedniej ciazy mi raz lekarz mowil o tej torbieli ze jest ale jakos zapomnialam o tym...

reklama
josie na pieluszkę zakładałam takie majteczki z gumeczką na nóżki (moja mama gdzieś kupiła) i dzięki nim piasek nie właził w pupę (za zimno było na leżenie bez pampersa:p). Piasku nie jadła, rączki czyste bo był suchy, w oczy jakoś nie wlatywał. Jak dłubała w jakiejś mokrej dziurze to mój M polał rączki wodą, ja wytarłam i znów były suche:) Plaże w Świnoujściu genialnie szerokie więc miała gdzie uciekać:D Większość czasu tak czy siak za parawanem, bo choć słonce było to stopnie celsjusza nie rozpieszczały:( Dwa, trzy ostatnie dni były na tyle ciepłe, że mogła latać bez skarpetek, a ostatniego nawet w body z krótkim rękawkiem:)

Bonia ile wizyt. Mi usg zawsze robi na wizycie. Cytologia ok, badanie ok to kazał starać się o brata:p

Ostatnia edycja:
No to my też wymajówkowani i przeszczęśliwi, że jednak nie wyjechaliśmy w środę, tylko w piątek :-) Przez to mam wrażenie, że przez całą majówkę była piękna pogoda :-D

Na działce było cuuuuudownie!!!! kocham, gdy budzi mnie śpiew ptaków!!! Posiłki na trawie, zabawa na trawie, sen na powietrzu, a dookoła las i świeże powietrze. Od razu Gabrysi przeszedł kaszel i katar i mi też. Szkoda tylko, że tak krótko. Gabi wybawiła się z Filipkiem, a my z siorą w końcu mogłyśmy pobyć razem i patrzeć na nasze maluchy :-) No i oczywiście pierwszy grill zaliczony.

Młoda ma kolejną górną jedyneczkę :-) więc już 4 ząbale na pokładzie!!

Gratuluję wszystkim dzieciakom nowych umiejętności i zębali.

Kasiula- gratuluję kupsztali w nocnik:tak:

Dziewczyny proszę mi powiedzieć czy ja jestem nienormalna czy co?
Godzina 20:45 mój D kąpie KJ a ja szykuję wszystko do spania. Nagle ktoś puka do drzwi. Otwieram- za drzwiami znajomi z dziećmi. Najpierw wparowali mojemu Julkowi do łazienki i tak go wystraszyli, że nie mogłam go uspokoić a potem gdy wychodziliśmy z łazienki to zaczęli się domagać, bym im dziecko przyniosła to oni się pobawią (KJ już ledwo na oczy widział) a jak powiedziałam, że on zmęczony i spać mu się chce to usłyszałam, że TACY jesteśmy- u nas wszystko jak w zegarku:baffled::confused: Ich dzieci tak szalały, że nie mogłam Julka uśpić bo mu przeszkadzali...

Poszli sobie jak KJ zasnął...

:no::no:

Ja Wam chyba w ogóle nie pisałam, bo z komórki coś mi blokuje BB, ale od soboty do wtorku byłyśmy z Moniką w szpitalu, bo miała fatalną biegunkę, że dosłownie się z niej lało dołem, że nie było sensu pieluchy zakładać, do tego zdarzały się sporadycznie wymioty, baliśmy się odwodnienia i pojechaliśmy do szpitala i nas zostawili, Monika była nawadniana kropówkami, no i miała zrobione badania krwi, moczu, kału i USG brzuszka, okazało się że biegunka jest winą ROTAwirusa, na szczęście w poniedziałek już było lepiej, a USG brzuszka wykazało, że Monika ma zdwojoną lewą nerkę (dwie miedniczki nerkowe i moczowody) - prawdopodobnie tylko do kontroli u nefrologa kilka razy. No a jak wróciliśmy do domu to tego samego wieczora Monika dostała 38 stopni gorączki, na następny dzień stan podgorączkowy i dopiero dzisiaj tak naprawdę była w miarę sobą... Chociaż strasznie marudna ;P

to mieliście przeboje... dobrze, że już oki, a z nerką pewnie będzie dobrze ;-)
Widzę, że dużo dzieci rodzi się z jakąś wadą nerki...

Muńka przyjezdzajcie do Krakowa :D w celu rozerwania :D dzieki za kopniaki od razu sie zmotywowalam

moja chrzestna mieszka w Krakowie i chcielibyśmy ją w tym roku odwiedzić, więc może może może.... :-D

a jak już kupować nocnik to jakie polecacie ???

zwykły, najzwyklejszy. Nie przemawiają do mnie te z melodyjką i innymi bajerami. To nie zabawa.

Ja kupiłam zwykły, przezroczysty, bo przynajmniej od razu widać, czy coś tam jest :-D

Muńka nosi Cię? :-p Jak tam parapetówka? Nadal czekam ;-)

Zdrówka dla młodego!!!!

Nosi mnie, bo ja muszę od czasu do czasu poszaleć :-);-)
Parapetówka.... jeszcze trochę, muszę znaleźć czas na beztrosie zasiedzenie przy necie ;-)

Muńka wy to macie zdrowie z tymi wyjazdami, przeprowadzkami i w ogóle non stop na walizie;-)

ja mam wrażenie, że z walizy nie schodzę odkąd rozpoczęłam studia :-) niby mówiłam, że koniec z wyjazdami, ale jak będą piękne weekendy, to zawijam się na działkę! :-) szkoda, że to ponad 200km, no, ale warto dla świeżego oddechu.

muńka, kasienka jak podajecie bułkę. dajecie całą czy dzielicie na kawałki?

czasami dziamga sobie większy kawałek sama, ale z reguły smaruję masełkiem/serkiem/kładę schabik, dzielę na cząstki i kładę jej na blat od krzesełka. Sama sobie je.

Muńka gdzie zniknelas? Jak się Gabiscon czuje? Jest szansa na miting na szczycie?;-)

jestem jestem!!!! ruszamy gdzieś w środę, jak będzie ładna pogoda ???? zoo mi się podoba, albo jakiś park, żeby można było kocyk rozłożyć :-)

Bylam u gin dzisiaj. w medicover. ostatnio wam pisalam ze nie mogla mi zrobic usg na tej samej wizycie no wiec dzis bylam na usg. pytam czy moge juz sie starac, a ona ze to jeszcze komplet badan trzeba, usg piersi, cytologia itd. i z wynikami na wizyte. no wiec pytam czy mi wypisze skierowania. NIE. musze znow isc na zwykla wizyte (trzecia juz) po skierowania, pozniej na te badania, i pozniej znow na wizyte do niej z wynikami. WTF :szok::confused::dry:

dla mnie to jest jakaś pomyłka, ale niestety tak jest....

heloł

ciężko było dzisiaj wyjśc do pracy :-(
ale jakbyście zobaczyły minę mojej teściowej, na hasło, że na obiad po zupce, S ma dostać kawąłki królika do rączki, a jak potem dodałam, że na drugie śniadanko po mleku kawałek jabłka do rączki, to prawie mi zemdlała :-D mogę się założyć, że się nie dostosuje :dry:

w pracy w miarę lajcik, jak na powrót po tygodniowej przerwie :) teraz przynajmniej będę miała kiedy was podczytać, bo w domu przy S nie da rady, bo jak tylko laptoppa otworzę, to on chce w niego walić:baffled:

Pogoda super, wczoraj bylismy w zoo, jeju jakie brzydkie wielblady widziałam, szok:-D nie dość, ze brudne to jeszcze w trakcie linienia czy jak to sie tam nazywa, masakra.
o jak ja wam zazdroszczę wypadu do zoo...

MsMickey - nie pamiętam która z dziewczyn wklejała: Age Calculator
bardzo fajne to - dzięki! :)

Dzień dobry,
tęsknił ktos??
ociupinkę :-p

Wróciłam w majówki w Świnoujściu. Całe 7 dni świeciło słoneczko! Mała tarzała się w piasku z gołymi stópkami, uciekała do wody (tak, moczyła nogi i ręce), jadła rybę smażoną 'garściami' itp. Miała tyle wrażeń:) Zaczęła chodzić przy wózeczku tj. trzyma się jedną rączką wózka i idzie, gdy ja go prowadzę:D W sumie nie wiem czy to powód do radości, bo nie chce mi teraz w wózku siedzieć!
Jednym słowem było bosko!
super!!!!! ale wam się udało z tą pogodą!

zaza kurde ja też muszę któregoś dnia zostawić mojego M na noc z Polką. A co, niech zobaczy jak to jest:p co do nocnego budzenia na mleczko to podczas ząbkowania moja też pięknie przesypiała, ale ząb wyszedł i zaczęła ponownie wybudzać się na mleko:/!
u nas (odpukać) na razie zęby wyszły, a w nocy już nie je, budzi się ofkors, ale zasypia bez mleka, szkoda tylko, że najczęsciej nad ranem tylko przeprowadzka do łóżka rodziców pomaga

G drzemie ja leżę obok. Jednak z mamunią śpi się lepiej i dłużej:-)
Właśnie przed chwilą obudziła się, pół jeku, zobaczyła mnie i śpi dalej.
no pewnie, że tak najlepiej!!! skądś to znam! ;)

Z przerażeniem odkryłam, że Gosia ma dokładnie 46 miesięcy... ale urodzona 2 tyg wcześniej... więc albo jesteśmy w apogeum albo zabawa przed nami:-)
czyli jesteś czerwcówką 2009?:-p

acha i mowi ze mam torbielke na jajniku, mala. i ze albo przed ciaza albo po trzeba by usunac.... kojarze ze na usg w poprzedniej ciazy mi raz lekarz mowil o tej torbieli ze jest ale jakos zapomnialam o tym...
no śmiech na sali z tymi medicover :/
a jak można zapomnieć o torbieli, hę?;-)

poza tym cieszę się, że filmiki się podobały, ja za to widziałam zdjęcia z waszego wypadu i jestem Jaskiem niezmiennie zachwycona:tak: i super mu ciuszki wybierasz!

Ostatnia edycja:
witam witam

kupilismy w koncu butki :) takie jak ponizej, rozmiar 20 nozke ma 19, 21 byla duzo za duza,... mlody smiga jak sie patrzy :D strasznie jestem zadowolona, przymierzalismy jeszcze inne ale strasznie do przodu szla mu nozka i dobrze ze nie kupilam bo w tych ma nozke idealnie a do tego ani nie krzywi i widac ze mu wygodnie

sandały dziecięce - Marki - DEICHMANN

Tialana u nas wlasnie sie zaczyna <boje sie>

Waris super plytki i przy takich czern i biel super kolory :) a ja w kuchni mam panele :p i jestem zadowolona

Claudette nie wiedzialam :) ale zeby napewno pojda :)

Maćku zazdroszcze nie pamietam kiedy spalam do 10

Zaza nieustannie zdrowka dla Was... no i trzymaj sie przy tesciiowej i mow prosto z mostu ... bez skrepowania moze w koncu zrozumie

Polaa az mi sie niedobrze zrobilo od opisu wielbladow :p a taki nocnik mozna wykorzystac do zabawy :p

Josie czyzby byl powod sprawdzania blizny :>?? moze kolejne zabki?? kupiliscie butki ?

Aylin tesknilysmy :)

Kasia.natka sto latek :D

Kasiek zalezy jaka bulka, jak jest taka spieczona to kroje bo by nie odgryzl ale jak jest mieciutka sam gryza sobie, super ze majowka Wam sie udala :D

MsMickey moj 10 dni wczesniej i nigdy nie wiem jak to liczyc czy odejmowac te dni bo zazwyczaj lapal skoki wtedy kiedy liczylo sie od urodzin a nie terminu ... piekna przeprowadzka ciuszkowa

Muńka gratuluje kolejnego zebolka :D szkoda ze ja przezroczystego nie kupilam , no i Krakow i Ja i Nikos napewno na Was czekamy :D

Hej baby :-)

poczytałam, ale nie odpiszę każdej, bo nadaję z pracy. Wprawdzie przerwa, ale mam full roboty, a jutro wyjazd służbowy, więc uciekam w papiery.

Buziaki, miłego dnia, fajnie że majówkowe imprezowiczki wróciły i już prawie komplet na forumowym pokładzie ;-)

Pytałam bo ja tęskniłam mocno :)
Oficjalnie potwierdzam dwojeczke dolną lewą (tzn jej lewą). Przebiła się w końcu:biggrin2:

Aylin ja tesknilam :biggrin2:
Gratuluję powsinogi :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

G też problemu nie ma z zasypianiem gdzieś. W hotelu obejrzała cały pokój, pokazała i zahukala żyrandol (bo taki kuty duży) i zero strachu.

gratuluje kolejnego uzębienia.
Ja drżę w strachu przed wizją wychodzenia kolejnych zębisk - zawsze sie kończy wysoka gorączka i przeziębieniem....

MOja po przyjechaniu na miejsce oblukała miejscowego pieska, spenetrowała zawartość pokoju - stwierdziała"mama jest, tata jest" i poszła na drzemkę :)

Aylin kasiekz welcome back :biggrin2:

Aylin jak mazury? i jak ona wytrzymala tyle godzin, jechaliscie w nocy? spala? nie wiem, moj jak nie spi to nie bardzo jest w stanie wysiedziec godzine....

B

km 500. W tamtą strone wyjechalismy o 4.30 - do 7 spała. Potem ja zainteresowały widoki zaokienne. Następnie wysiliłam umysł i przypomniałam sobie wszelkie dziecięce piosenki jakie znam. Potem sniadanko w lokalu Malinowy Bzyk gdzie wyszalała sie trochę - no i po śniadanku drzemka. A po drzemce juz na miesjcu prawie byliśmy.

W drugą - wyjazd o 16 - drzemka. od 18 bajeczki nagrane przez tatusia (dobranocny ogród i hippa hippa hey) Ok 19 w wawie zatrzymawszy sie w jankach pozwoliliśmy jej przetestować miękkość wszystkich ikeowskich materacy - 1,5 godz szaleństwa. Kolacja w aucie i spała prawie do końca. Niestety koniec był w płaczu bo jej się przypomniło ze cycusia nie było. A fotelik tego typu manewry znacznie utrudnia.

Podsumowując - nie było źle. Rozważam weekend sierpniowy na Węgrzech :)

Heloł baby :) Pisze z mojego ukochanego centrum dowodzenia :) Wczoraj wrocilismy do domu, przywitala nas piekna pogoda wiec grill byl niemal obowiazkowy. Mlody przespal podroz samolotem, ale za to w kolejce do wejscia zrobil taka awanture, ze mialam ochote go zostawic :zawstydzona/y: Stracilam pare wlosow :dry:

Z rzeczy na plus:
- mlody nauczyl sie biegac (strasznie smiesznie to wyglada jak probuje mi uciekac i tak drepce slalomem),
- bardzo chetnie karmi mnie obslinionymi chrupkami, grzechotkami itp.
- jak uda mu sie dorwac telefon to przyklada go do ucha
- krzyczy meme (mama?) jak chce mnie zlokalizowac

Z rzeczy na minus:
- probuje mnie bic po twarzy :dry: ma ktos pomysl co z tym zrobic? Na razie mowie nie wolno i za drugim razem odstawiam na podloge.
- zazwyczaj placze jak gdzies wychodze
- krzyk i histeria jak mu cos zabiore
- jak dostanie chrupka czy inne jedzonko to bierze gryza i wyrzuca reszte :dry:

Wszystkim chorowitkom zdrowka zycze.
Tym z dziwnymi tesciowymi - cierpliwosci. (uff ja ucieklam od mojej)
A tym w pracy - zapalu do niej ;)

heloł

w pracy w miarę lajcik, jak na powrót po tygodniowej przerwie :) teraz przynajmniej będę miała kiedy was podczytać, bo w domu przy S nie da rady, bo jak tylko laptoppa otworzę, to on chce w niego walić:baffled:

no śmiech na sali z tymi medicover :/
a jak można zapomnieć o torbieli, hę?;-)

poza tym cieszę się, że filmiki się podobały, ja za to widziałam zdjęcia z waszego wypadu i jestem Jaskiem niezmiennie zachwycona:tak: i super mu ciuszki wybierasz!

mam to samo z laptopem
o torbieli no nie wiem, jakos nie przywiazywalam do tego wagi na tym usg, wazniejsze bylo wtedy ze janek jest! jakos pozniej to wymazalam z pamieci... teraz musze poczytac bo nie wiem co to i czy grozne....

a ciuszki glownie kappahl na przecenach. ostatnio trafilam super dresy czerwone z kieszonkami i do tego body w paski szaro czerwono niebieskie za 23zl w sumie:tak: bo na przecenie bylo 2 za 1. uwielbiam kappahl i zawsze jak jestem w poblizu to wchodze zobaczyc na promocje.
ja to bym chciala zeby janek w koncu zaczal tanczyc jak twoj :tak: on w ogole muzyki nie czuje...

witam witam

kupilismy w koncu butki :) takie jak ponizej, rozmiar 20 nozke ma 19, 21 byla duzo za duza,... mlody smiga jak sie patrzy :D strasznie jestem zadowolona, przymierzalismy jeszcze inne ale strasznie do przodu szla mu nozka i dobrze ze nie kupilam bo w tych ma nozke idealnie a do tego ani nie krzywi i widac ze mu wygodnie

sandały dziecięce - Marki - DEICHMANN

Josie czyzby byl powod sprawdzania blizny :>?? moze kolejne zabki?? kupiliscie butki ?

fajne te butki :) my nie kupilismy w koncu, deichmana nie bylo w tej galerii w poznaniu, a inne jakos mi nie podpasowaly
a z ta blizna i badaniami - powod taki ze sie szykuje na wiesz co , hehehe

Munka jak bedziesz w krakowie to koniecznie trzeba sie umowic!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiek , Munka - super ze majowka sie udala. Ja nie mialam takiej fatalnej od lat.:-(
MsMickey - sama złozylas szafę???? :szok:szacun
Kasienka fajne buciki
Niespodzianka - moj starszy tez bil wszystkich po twarzy. Sam przestał po jakims czasie, mowilam tylko : nie wolno.
No i gratuluje nowych umiejętnosci
Josie - rob badania i do roboty:-):tak::-D

Do góry