reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Andzia- co sie stało?
Spokojnie. Oprocz tego ze maly goraczkowal od srody do soboty ( to napewno trzydniowka, bo dzisiaj go wysypało), a teraz jest na anty. , no i pogoda nie rozpieszczala (moze i dobrze, bo i tak nie mogłam wychodzic) to wszystko ok. :tak::-)

Uuuu Josie, MsMickey, kto sie jeszcze powoli szykuje na dzidzie? Ja poczekam - na razie mnie moj szarlatan pozbawia skutecznie energii. Cierpliwosc ostatnio tez na wykonczeniu :dry: Jakby co to bede trzymac kciuki.

Czy moglybyscie mi napisac jak dyscyplinujecie swoje dzieci? Karny jez, pojdziesz spac bez kolacji? ;-)

Ja narazie nie daje sie sterroryzowac, ale jak dla mnie to na dyscypline jeszcze za wczesnie;-) starszy siada na stoleczku, ale to nie zawsze pomoga:-(

Obiecałam kiedyś, że dam zdjęcia z zawartością ciuszków jakie mam dla Mai po Hani - to tylko 7 kartonów bo zapomniałam o 8 którym był schowany w innej szafie :-D:-D:-D

Zobacz załącznik 556628Zobacz załącznik 556629Zobacz załącznik 556630

To jest tylko zawartość kartonów, drugie tyle poupychane jest po szafach :-D

no, no ... dla trojaczek byloby za duzo. a Maja tak spokojnie siedzi, bo obmysla co do czego bedzie pasowalo:-):-D:tak:

jestem załamana! Sergiusz je Bebilon Pepti 2, mamy zniżkę 70%, ze względu na alergie i AZS i co z tego jak mleka nie ma w aptekach!!! dowiedziałam się dzisiaj, wygooglowałam i się okazuje, że to problem ogólnokrajowy :(
ciekawe czy uda mi się to mleko kupić nawet bez zniżki gdzieś?...
nie wiem co robić, masakra jakaś! w domu mam 1,5 puszki tylko :(
oooooooo kurcze. My tez na pepti. wprawdzie mieszam z ha, ale boje sie jescze zrezygnowac całkowicie. Dzieki za info. Jutro sprawdze jak u nas w miescie sytuacja.

Dzięki dziewczyny za odzew w sprawie płytek itp rad:-).
Cieszę się że wypoczęłyście na majówkach, u nas tylko niedziela była słoneczna. My wędrowaliśmy po sklepach w poszukiwaniu skarbów do naszego gniazdka ale i tak sie cieszę że coś tam mi się spodobało. Czasami żałuję że tak wcześnie wróciłam do pracy, mogłabym posiedziec jeszcze tak do września w domku z małą. Z drugiej strony pocieszam się że może to i dobrze bo coraz więcej mała rozumie i im starsza tym bardziej by przeżywała rozłąkę ze mną. Szkoda mi tylko że nie mam aż tak dużo czasu aby być z wami na bieżąco :-(.

Co do rodzeństwa, jak urządzę dżamprezę na moje okrągłe urodziny i jak się już przeprowadzimy, na nowym gniazdku, najlepiej na jesień, zimę, i jeszcze przed rozpalonym kominkiem....

Zaza a jak okazujesz ten rabat przy zakupie? Może ja u siebie popytam to ci prześlę, gdzie najczęściej je kupujesz?

MsMickey nie przejmuj się, niebawem G. podrośnie i nie będzie się dało ukryć że to dziewczynka:-D

Chętnie bym poszła do zoo :tak: może następnym razem w któryś weekend:confused:

Uciekam śpiochać,pa pa

ja dzidzię planuję pod koniec roku:)

zaza u mnie jest bebilon pepi 2. w hurtowni, w której zaopatruje się apteka też go pełno i pierwsze słyszą o jakimś braku. podzwoń po aptekach:)

Dziewczyny szukam dobrego kremu od słońca dla Goskuna. Podobnież najlepsze są mineralne (bez chemii). Znalazłam mustelę, bioderma i alphanova. Must i alph odpadły cenowo, bioderma jeszcze jakoś daje radę. Co myślicie o takim kremie?:
https://apteka-melissa.pl/produkt.h...t=3619#nclid=19bcde160513dd26a45bed5df6b471ae

Dziś na spacerze słońce tak świeciło, że nie da się ochronić dziecka całkowicie a nie mam nic w tej chwili.
Może któraś rozmawiała z dermatologiem?

MsMickey no ale dziwisz sie jak ty sama do niej mowisz Gośkun!:-p:-D dla mnie wyglada jak dziewczynka. a mi sie tez czesto zdarza ze sie myla. ostatnio niani na spacerze podobno ktos powiedzial ze takie ladne dziecko to nie moze byc chlopiec:confused:
a z kremow to ja mam hipp i jakos sie nie zastanawialam nad nimi, po prostu kupilam co bylo:baffled: mysle ze wazne zeby sie dobrze wchlanial, bo pozniej dziecko cale biale idzie na spacer...

Niespodzianka ja poki co dyscyplinuje tak ze ignoruje placz bez powodu, krzyki, i wymuszanie. Odkladam na podloge, mowie ze nie, ze nie dziala to na mnie, albo tlumacze ze nie wolno bo cos tam. I wiem ze dziala bo mam porownanie z totalnie rozpieszczonym bachorem mojej dobrej kolezanki, ktoremu slowa nie mozna powiedziec mimo ze cie gryzie i drze sie w nieboglosy. Moj przy nim to aniolek:tak: na przewijak niestety nie mam rady, moj drze sie jak poparzony jak tylko dupka dotknie przewijaka. nienawidzi ubierania i tyle...

Janek zaczal sie w koncu usmiechac do obcych ludzi i wrecz ich zaczepia :-D
kupilam mu butki, te: sandały dziecięce - Marki - DEICHMANN

ide spac bo padam.... a ostatnio ksiaze budzi sie przed 6 znowu :dry:

edek: aga witaj :cool2: jak antek przezyl podroz?

Ostatnia edycja:
Robię właśnie obiad dla siebie i G na jutro a najchętniej poszlabym spać!! ostatnio wcześnie robię się śpiąca, a tyle do zrobienia :baffled:

Munka super, ze okolica sie podoba :) Dlugo zamierzacie tam mieszkac?
Czy moglybyscie mi napisac jak dyscyplinujecie swoje dzieci? Karny jez, pojdziesz spac bez kolacji? ;-)

Nie wiemy jeszcze jak długo, ale myślę, że na pewno rok. Pożyjemy zobaczymy ;-)

Witam i melduję, ze dziś wróciliśmy :) było cudownie!! Jestem padnięta dziś w drodze spędziliśmy do 5:45-16:10:szok:

:szok: niezła zawodniczka z Ciebie!

Dziewczyny szukam dobrego kremu od słońca dla Goskuna. Podobnież najlepsze są mineralne (bez chemii). Znalazłam mustelę, bioderma i alphanova. Must i alph odpadły cenowo, bioderma jeszcze jakoś daje radę. Co myślicie o takim kremie?:
https://apteka-melissa.pl/produkt.h...t=3619#nclid=19bcde160513dd26a45bed5df6b471ae

Dziś na spacerze słońce tak świeciło, że nie da się ochronić dziecka całkowicie a nie mam nic w tej chwili.
Może któraś rozmawiała z dermatologiem?

Nie mam rozeznania. W zeszłym roku chciałam kupić z Medela, ale nie opłacało się, bo lato powoli się kończyło, a w tym roku krem byłby już przeterminowany. Kupiłam z Nivea. Mam go nadal, ale zastanawiam się czy nie kupić czegoś innego.

reklama
Do góry