reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

ja tez wpadam i zycze milego dnia :*

dziewczyny, nie mam kompletnie teraz czasu
milion spraw mi sie nawarstwilo i dopoki ich nie porozwiazuje wstaje o 6 i padam o 24 bez mozliwosci odpoczynku
ah.. jeszcze pare tygodni :)

pozdrawiam :-D

reklama
Hej ja tez sie witam i melduje ze za 2 godz. mam usg.
Ide sie szykowac, bo nie wiem czy sie wyrobie :p

Postaram sie zdac relacje. Tylko nie wiem czy przed wykazdem mi sie uda, jak nie to postaram sie w drodze

Milego dnia.

ja już po wizycie u endo. Zrobiła mi usg tarczycy, tarczyca nie jest powiększona, guzków żadnych nie ma. Aczkolwiek podejrzenie niedoczynności tarczycy jest. Dostałam Letrox 50. Przez pierwsze 6 dni mam brać 0,5 tabletki a potem na zmianę, raz jedną, raz pół. Po 3 miesiącach mam zrobić badania: TSH, aTPO i aTG. Jeśli zajdę w ciążę wcześniej to mam natychmiast do niej dzwonić, powiedzieć w którym tygodniu ciąży jestem i zwiększymy dawkę.

no to już jakieś wieści i wiesz co kochana śluz brązowy mi się skończył i zaczęły się dni płodne,dzisiaj się ze mnie jak narazie wylewa :-) wczoraj szyjka się zaczęła otwierać :-) i wiesz co w jeden sposób możesz sprawdzić czy brązowe plamienie które pojawia się raz lub kilka razy na dzień to okres-zbadaj szyjkę czy jest mięciutka i mega otwarta

Hej ja tez sie witam i melduje ze za 2 godz. mam usg.
Ide sie szykowac, bo nie wiem czy sie wyrobie :p

Postaram sie zdac relacje. Tylko nie wiem czy przed wykazdem mi sie uda, jak nie to postaram sie w drodze

Milego dnia.

kurde ciekawe czy coś będzie wiadomo co tam w kroku maluch ma :-):-D:-)

Ostatnia edycja:
Hej ja na sekunde.

Maluch nie chcisl sie ulozyc zeby zbadac jego karczek i nosek .

Jesli chodzi o plec to raz widzialam dzwonki a raz bulke :p babka nie chciala mowic wiec nic nie wiem hehe

Maluch ma 7,5 cm i ogolnie wszystko ok, przepoukliny nie widzialam, ale nie pyatalam. Bede w pl to ide na usg zeby sprawdzil gin ten karczek :p

Usg trwalo dlugo i ti dwa razy bo mialam chwile.pochodzic zeby sie maluch obrucil... Uparty.
Ale kopal i nawet widzialam jak wody pkodowe pil ;-)

A zta bulka to autentyk i ja i m widzielismy bule i kreske po srodku... A za pierwszym razem jak babka tak przelatywala to obydwoje widzielismy siusiora... Ale ona mowila ze to pepowina.

Ahh nie wazne. Ja nastawiam sie na chlopca , byle by zdrowe bylo. Milego dbia papa

Hej ja na sekunde.

Maluch nie chcisl sie ulozyc zeby zbadac jego karczek i nosek .

Jesli chodzi o plec to raz widzialam dzwonki a raz bulke :p babka nie chciala mowic wiec nic nie wiem hehe

Maluch ma 7,5 cm i ogolnie wszystko ok, przepoukliny nie widzialam, ale nie pyatalam. Bede w pl to ide na usg zeby sprawdzil gin ten karczek :p

Usg trwalo dlugo i ti dwa razy bo mialam chwile.pochodzic zeby sie maluch obrucil... Uparty.
Ale kopal i nawet widzialam jak wody pkodowe pil ;-)

A zta bulka to autentyk i ja i m widzielismy bule i kreske po srodku... A za pierwszym razem jak babka tak przelatywala to obydwoje widzielismy siusiora... Ale ona mowila ze to pepowina.

Ahh nie wazne. Ja nastawiam sie na chlopca , byle by zdrowe bylo. Milego dbia papa

ja z Kubą nie miałam zmierzonego NT bo się wiercił,obracał,wypinał się tyłkiem hehe a potem obrócił się plecami tak że Pani wykonująca usg kazała mi trochę się poruszać,pójść do wc i takie tam bo maluch nie współpracował już wcale hehe

Akuku też potrzymam kciuki za zdrową dziwuszkę :-)

karola dlaczego cyklu nie liczysz od 15 tylko od 16 ?

no postępuję wg Twoich wskazówek, a wg Ciebie plamienie to nie @ :-D a wczoraj miałam tylko plamienie i to lekkie, wieczorem pojawiło się ciut krwi, dopiero w nocy @ się rozkręciła.

ale dzisiaj masz krwawienie więc wczorajsze możesz uznać za 1 dc bo była krew...
No u mnie dzisiaj test owu już lepiej wygląda :-) kreska się pojawiła,przedwczoraj był cień,cienia cienia :-D

a wiesz że mam problem z oceną właśnie tego który dzień cyklu zaznaczyć jako początek gdy okres pojawia się wieczorem lub nocą :-) raz tak miałam że pojawił się śluz przybarwiony ale jeszcze nie żywą krwią i było to w 13dniu po skoku więc by faza lutealna musiała być 12 dniowa ale 14 dnia po skoku spadła mi temperatura do podstawowej i wyższych temperatur miałam wtedy 13,no ale Akuku wtedy mi doradziła by zacząć liczyć od dnia pojawienia się krwi i spadku temperatury

słoneczko świecie,w końcu cieplutko się u Nas zrobiło

witajcie dziewczyny ;D ja pisze z informacja ze w tym cyklu zaczynamy starania;D w czwartek ide jeszcze na usg a potem dzialamy po 8 miesiacach przerwy;D jestem taka szczesliwa i jednoczesnie przerazona ...ale musi byc dobrze :) takze wracam do was na stale;D

Akuku fajnie ze dzidzia rosnie;D moze bedzie dziewczynka;D najwazniejsze zeby było zdrowe :)

Karola widze ze cykl mialas pogmatwany :) ale zaczal sie nowy wiec moze sie tym razem uda :)

reklama
Do góry