reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

Nie robiłam bety bo nie chcialam się narazie nakręcać. Będzie co ma być ale jutro weekend więc jak nie wytrzymam to pójdę. W sumie któraś dziewczyna wyżej chyba pisała że nawet pojedyncza beta da informacje czego można się spodziewać na USG.
Tylko w becie istotny jest przyrost, dzięki niemu wiesz czy ciąża rozwija się prawidłowo czy może coś jest nie tak więc warto zrobić w odstępie 48 lub 72 godzin :)

reklama
Ja dziś miałam wizytę i jest zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
Niestety tuż obok jest krwiak i muszę być ostrożna, nie nosić itd.
Najgorzej, że sie dowiedziałam, ze jak karmie piersią to nie mogę przyjmować progesteron a ja pomad tydzień juz biorę 3xdzienie bo tamten lekarz mi kazał 😵 mam nadzieję, że nie zaszkodziłam córeczce przez to

1cm człowiek 🥰

Załączniki

• 20250718_193339(1).jpg
    20250718_193339(1).jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 52
Tylko w becie istotny jest przyrost, dzięki niemu wiesz czy ciąża rozwija się prawidłowo czy może coś jest nie tak więc warto zrobić w odstępie 48 lub 72 godzin :)
Wiem wiem, ja właśnie nie chciałam się na to bieganie na betę zafiksowac ale znając siebie i tak pewnie pójdę. Narazie rozkminiam czy prywatna wizyta wtorkowa ma sens czy przesunąć. A już jedna beta mi powie czy coś powinno być widać (internet mówi że już przy 1500 dobre USG pokaże). Na kolejny wtorek mam wizytę u dobrej lekarki w luxmedzie na pakiet.

Nie robiłam bety bo nie chcialam się narazie nakręcać. Będzie co ma być ale jutro weekend więc jak nie wytrzymam to pójdę. W sumie któraś dziewczyna wyżej chyba pisała że nawet pojedyncza beta da informacje czego można się spodziewać na USG.
To ja pisałam. To są po prostu moje doświadczenia z poprzedniej ciąży, gdzie beta rosła prawidłowo, a ciąża i tak się zatrzymała. Dlatego teraz zrobiłam tylko jedną betę i więcej mi lekarz nie kazał. Bo nawet jeśli rosłaby źle, to bez obrazu z USG i tak nie można stwierdzić, że ciąża rozwija się nieprawidłowo.

Cieszę się z wszystkich dzisiejszych pozytywnych wiadomości ❤️

Cześć Wam :) Pokrótce o mnie. 14.07 pozytywne testy, 15.07 beta 457. 17.07 wizyta u ginekologa - jest pęcherzyk. Następna wizyta 7.08 bo za 2 tyg będę na urlopie. Zlecona ponowna beta i progesteron. Dziś rano - prog 13,6 beta 1930. Czy mi się wydaje czy jakoś bardzo szybko urosła? 🙈

Cześć Wam :) Pokrótce o mnie. 14.07 pozytywne testy, 15.07 beta 457. 17.07 wizyta u ginekologa - jest pęcherzyk. Następna wizyta 7.08 bo za 2 tyg będę na urlopie. Zlecona ponowna beta i progesteron. Dziś rano - prog 13,6 beta 1930. Czy mi się wydaje czy jakoś bardzo szybko urosła? 🙈
Gratulacje, bardzo ładny przyrost. Czekamy na wiadomości po wizycie. Jak się czujesz? 😊

Ja dziś miałam wizytę i jest zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
Niestety tuż obok jest krwiak i muszę być ostrożna, nie nosić itd.
Najgorzej, że sie dowiedziałam, ze jak karmie piersią to nie mogę przyjmować progesteron a ja pomad tydzień juz biorę 3xdzienie bo tamten lekarz mi kazał 😵 mam nadzieję, że nie zaszkodziłam córeczce przez to
Kurcze to faktycznie jakiś dziwny, moze nie zarejestrował dobrze ze mówisz ze karmisz. Ja byłam u dwóch i każdy z nich mówił ze póki karmie to nie brać progesteronu. Ja chciałam pomału odstawiać więc w sumie dzisiaj była druga juz noc bez karmienia więc myślę ze się udało. Trochę mnie boli serce i chce mi sie płakać bo miałam w planach karmić synka dłużej no a on dopiero wczoraj skończył roczek, ale cieszę się że udało sie bez jego płaczu tylko spokojnie się odstawił. :) niby lekarz mówił ze samo karmienie nie przeszkadza w niczym ale wiem tez ze z wiekiem byłoby go ciężej odstawić i mogłoby to później kosztować więcej stresu :)
A nie dopytalaś na wczorajszej wizycie czy napewno nic małej z tego powodu nie bedzie? Wydaje mi się że nie, lek przeciez tez metabolizuje sie w wątrobie, a zanim z krwi przejdzie do mleka to są juz zapewne śladowe ilości, także myślę ze spokojnie.

Cieszę sie bardzo ze jest serduszko, zwłaszcza ze najadłaś sie duzo strachu na początku 🥰

reklama
Powiem Wam dziewczyny, że miałam prowadzić ciążę z ubezpieczenia i na NFZ, ale wizyta na NFZ dramat. Także zostaje na prowadzeniu ciąży z ubezpieczenia, a na wizycie prywatnie okazało się, że lekarz pracuje w szpitalu w którym chce rodzić więc to też duży plus.

Do góry