reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

;-)
MUMA ale się porobiło. Ciekawe właśnie co zrobi twoja mama jak będzie starsza, przyjdzie w łaskę?

No właśnie weekend niedługo a ja chyba pracuje w niedzielę:-p

A u mnie chyba kicha ze staranek w tym cyklu:-(
Stan podgorączkowy i bolą mnie plecy, tak jakby wewnątrz macica. Kur.....! Jakieś paskudztwo się przyciągnęło, czy co, a miałam jakieś objawy przed @ ale przyszła i nie zauważałam bo samo z siebie brzuszek nap...
Pa

miałam identycznie w tamtym cyklu - ból macicy , jajników ? podbrzusza - sama nie wiem i tak od owulacji aż do @
może to na tle psychicznym że się chce być w ciąży , wszystko możliwe ?
w każdym razie jak przyszła @ to minęło i nawet nie musiałam brać tabletek na ból

jestem na etapie szukania ginekologa i endokrynologa bo do tej więcej nie pójdę , skoro twierdzi że nie można po tabletce robić wyniku a necie jednak są opinie podzielone i raczej że po tabletce się robi :szok:

Muma - bardzo współczuję , teraz to nie powinnaś się denerwować a to życie takie jest ...

Zuzanka - ja też po ślubie nie chciałam słyszeć o dzieciach , nie lubiłam nigdy dzieci i chciałam żyć wygodnie może w psychice to nadal tkwi ? to myślenie toksyczne

reklama
HEJ dziewczyny

u mnie samopoczucie lepsze ,zamiotłam smutki pod dywan mam nadzieję,że nie wyjdą szybko :tak: ja dzisiaj mam ból straszny @ więc to nie na pewno nie fasola :sorry2::zawstydzona/y:

miłego wieczoru kochane ,uciekam trochę z M pobyć bo dopiero wróciłam!

witajcie wieczornie!!!!!!!!!!dziewczyny,mam takie pytanko....dziś rano niałam temp.36,4. Nie było sluzu itd,a jak byłąm w pracy to od popołudnia pojawił się sluz i to taki "rozciągliwy"sory,ze tak to szczegółowo opisuję,ale chce się dowiedziec o co kaman?!!!)taki niby owualcyjny niby nie wiem o co "mu "chodzi?!!:)ale jajniki nic nie bolały,nie kuły tak jak na owulację....dzis mam 9 dzien cyklu...wiec czy to owulacja????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!czyzby już?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????a my zawsze chcięliśmy mieć dzieci...tzn.nawet przed slubem o NICH myśleliśmy!!!tz.nawet nie planowaliśmy dziecka!!!!jak była u mnie ciąża,to była szalona,ogromna radość ...i tak było za każdym razem,nie planowana ciąża a tyle radości było!!nawet ,że ja wtedy umowy na stałę w pracy nie miałam...nie przerazało nas to!!!bylismy szczęśliwi,ze jest ciąza,niestety radość trwała krótko...i tak było za każdym razem,,,,,,,,niestety!!!:(:(:(:-(,a teraz jest STRACH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! przed tym co na czeka,jaka przyszłość.......................

Ostatnia edycja:
A wizyta kolejna- 12 lipca, a wczesniej, 2-go odbieram wyniki PAPPA.

Kok.o a jak się mają testy PAPPA do ciąży??? :zawstydzona/y:wiem, mogę se poczytać.. ale Ty zawsze świetnie wszystko tłumaczysz.. więc liczę na pomoc.. :sorry:
Próbowałam wczoraj dojrzeć sroki.. wychylałam się z okna kuchennego do granic możliwości i srok nie było.. albo za cicho się zachowywałam.. dziś rzucę czymś w tamtym kierunku i wszystko będzie jasne:tak:

dziś rano niałam temp.36,4. Nie było sluzu itd,a jak byłąm w pracy to od popołudnia pojawił się sluz i to taki "rozciągliwy"sory,ze tak to szczegółowo opisuję,ale chce się dowiedziec o co kaman?!!!)taki niby owualcyjny niby nie wiem o co "mu "chodzi?!!:)

no Kasica z takim śluzem mam nadzieję że eMa w spokoju nie zostawiłaś;-):tak:

no i jeszcze jedno.. skoro Zuza pomalutku zamaiata pod dywan smutki.. sama w dołku siedziec nie bede.. choć kto wie???

Elołł:-D
Ani@k no bez sensu bedziesz tak siedziała sama w dole, ani do nikogo geby otworzyć, zagadać.. Tu na górze jest fajniej więc WYŁAŹ! :-)

A test PAPP-A to badanie przesiewowe głównie w kierunku zespołu Downa, zespołu Edwardsa i zespołu Patau u płodu. Robi sie analize biochemiczną krwi + usg genetyczne i razem te wyniki zbiera do kupy i ocenia sie ryzyko wad genetycznych. Po 35r zycia to badanie jest na NFZ robione;-):-)

A w sroki niczym lepiej nie rzucaj :-) moze faktycznie sie wyniosły, jak zobaczyły podglądacza-zboczeńca w oknie, co im prywatne intymne zycie fotografował :-D

zuzanka nooo.. pod dywan zamiotłaś.. teraz wszyscy beda po tym chodzić i rozwlekać po chacie ;-):-) na śmietnik ze smutami! :-)

witajcie!!ja juz po kawusi,pogoda taka dziwna jest jakaś leń nadchodzi:(:(a tu do pracy na popołudnie!!!!!!!!!!!!czy ja juz zle widzę,ale czy na wykresie nie ma zaznaczonej mojej temp???!!!a zaznaczałam ją i zapisywałam na wykresie,wiec o co choidzi?!!:sorry:

Witam was dzieczyny kawunią:-)
@ się pojawiła :wściekła/y: ale ja też swoje smutki zamiotłam i dzisiaj mam już więcej chęci do życia i do działania.
Tak więc dziewczyny podnosimy się i działamy:sorry:
No bo wiecie bez pracy nie ma kołaczy:eek:
Tzn. dzieci bocian nie nosi i w kapuście sie ich nie znajduje !
:rolleyes:Tak więc do roboty dziewczyny:tak:

witajcie!!ja juz po kawusi,pogoda taka dziwna jest jakaś leń nadchodzi:(:(a tu do pracy na popołudnie!!!!!!!!!!!!czy ja juz zle widzę,ale czy na wykresie nie ma zaznaczonej mojej temp???!!!a zaznaczałam ją i zapisywałam na wykresie,wiec o co choidzi?!!:sorry:

Kasica spoko, ja widzę Twoją tempkę:tak:

Elołł:-D
Ani@k no bez sensu bedziesz tak siedziała sama w dole, ani do nikogo geby otworzyć, zagadać.. Tu na górze jest fajniej więc WYŁAŹ! :-)

A test PAPP-A to badanie przesiewowe głównie w kierunku zespołu Downa, zespołu Edwardsa i zespołu Patau u płodu. Robi sie analize biochemiczną krwi + usg genetyczne i razem te wyniki zbiera do kupy i ocenia sie ryzyko wad genetycznych. Po 35r zycia to badanie jest na NFZ robione;-):-)

A w sroki niczym lepiej nie rzucaj :-) moze faktycznie sie wyniosły, jak zobaczyły podglądacza-zboczeńca w oknie, co im prywatne intymne zycie fotografował :-D

zuzanka nooo.. pod dywan zamiotłaś.. teraz wszyscy beda po tym chodzić i rozwlekać po chacie ;-):-) na śmietnik ze smutami! :-)

Dzięki :*:*:* teraz już wiem co jest 5..
a co do srok.. mam plan.. poloże dziś na oknie jakies świecidełko.. moze przed moim oknem zrobią gniazdo??? wtedy bym miała zapis z życia srok 24h/dobę:-)

a dołek to rzeczywiście minął.. ale ja nie pod dywan zamiotłam smutki.. bardziej w poduszkę:zawstydzona/y: ale może na weekend zmienię pościel, ta wygotuję i po sprawie;-)

No bo wiecie bez pracy nie ma kołaczy:eek:
Tzn. dzieci bocian nie nosi i w kapuście sie ich nie znajduje !
:rolleyes:Tak więc do roboty dziewczyny:tak:

Caterina poooooooooooooważnie????:szok: qrczę.. to jak się brac do roboty???:confused: zapodaj mi jakiś pomysł.. bo skoro nie bocian, nie kapusta to co????
;-)

wymyśliłam, że przed @ pójdę do lekarza.
wypytam go o ewentualne badania.. aby zobaczec czy mój progesteron nie zwariował, czy ja nie zwariowałam, czy mój termometr nie zwariował..
zmiana klimatu przez dwa tygodnie była i takie cuda mi wychodzą.. no szok :szok:

Kok.o znaczy na zdjęcie nie mam co liczyć???? :sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Bzzzz i tylko tyle???? a moze byś się rozwinęła, hę??? czy Twoja skóra jest już koloru skórzanego czy nadal 'śliwkujesz'? nic nie mówisz czy nie zauważyłaś żadnych dodatkowych objawów pourazowych, choć może lepiej w niepamięć puscić całe zajście????:zawstydzona/y:

Do góry