Hej,
ja znowu pierwsza chyba po kawie i sniadaniu juz.
ale ciemno jest, pada, ale mimo tego dzis wybiore sie na spacer po pracy.
Moj eM jeszcze poza domem, wroci jutro, juz sie stesknilam.
Kasica nastroj juz lepiej?Taka mam nadzieje.
Dzis mam na 15:45 kolejne USG, oby sie pecherzyk dobrze rozwijal.Wczoraj mnie pobolywalo w podbrzuszu jak na@. Albo winne byly jablka

albo rosnacy pecherzyk. Najwazniejsze, ze nie jestem przestymulowana i nie mam zadnych cyst na jajnikach.
Zuzanka ten progesteron sie bada w polowie fazy lutelanej.Tak bedzie u Ciebie? Ja mialam badany raz. U mnie wyniosl 6 ale jednostka byla inna niz ng/ml (pg/ml=ng/ml)
[h=4]Diagnostyka funkcji jajnika
Dodatkowych informacji dostarcza badanie ultrasonograficzne, w którym stwierdza się obecność w jajniku rosnącego pęcherzyka i osiągającego wymiary w okresie okołoowulacyjnym od 16 do 22 mm, oznaczenie stężenia estradiolu w okresie okołoowulacyjnym (150 – 300 pg/ml), oznaczenie stężenia progesteronu w surowicy krwi na siedem dni przed spodziewaną miesiączką (powyżej 10 ng/ml).
Stężenie Estradiolu (E2) w surowicy pomiędzy 2 a 4 dniem cyklu
[/h]Podwyższone stężenie estradiolu > 45 pg/ml może korelować ze zmniejszeniem szansy na ciążę, natomiast stężenie > 80 pg/ml może świadczyć o wczesnym, zaawansowanym rozwoju pęcherzyka charakterystycznym dla kobiet o zmniejszonej rezerwie jajnikowej.
Caterina nie martw sie, pij ziolka, pij herbatki na dobre endometrium
NIEPLODNOSC-ziola i inaturalne metody wspomagania plodnosci
Ja pije herbatke z lisci malin, dobrze wplywa na macice.
Glowa do gory! Zawsze jest wyjscie. Ja sie zdecydoalam na IUI bo szkoda mi czasu juz. Czas leci nieublaganie, i latka tez. A ta metoda nie jest inwazyjna, te gonadotropiny znosze swietnie.
Moze pogadaj z szefem lub szefowa aby Cie wsparli?