reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Zuzanko moze tez tak byc, ze cos sie jajnikom popieprzylo i wywalilo cialko zolte z opoznieniem, co spowodowalo, ze organizm nie dostal odpowiedniej dawki progesteronu, a co za tym idzie zglupial czy ma sie przygotowac do @ czy jak? Dziwne o tyle, ze ty chyba bierzesz dupka, prawda?

reklama
hej,
Zuzanka-nie powinnas lekcewazyc tego.Moze powinnas udac sie na dyzur do szpitala?Jesli to jest krwawienie, to jest dziwna sprawa
Gatto-to swietnie, ze Cristina zdrowiutka i sobie fajnie rosnie.
Dziekuje,juz do niej skrobnelam i czekam na odpowiedz.

Powiem Wam ze moj mezulek by sie cieszyl z blizniakow:tak:teraz napil sie troche winka i mi to wyznal:-DU lekarza to zbladl momentalnie
Mowil jeszcze, ze mu snilo o naszych blizniakach

Ola boga, trzymajcie mnie

Juz zrobilam rekonesans w szpitalach w moim miescie, chyba sobie drynne do niego, ma dobry sprzet i b.dobre opinie

zuzanka poczekaj do jutra, jak będzie takie samo krawienie jak dziś albo nie daj Boże większe, to radziłabym Ci się udać do doktorka. Tym bardziej, że później są święta, to nie wiadomo kto i kiedy przyjmuje. Nie wygląda to za dobrze, ale nie róbmy jeszcze paniki. Może to reakcja organizmu na te tabletki na taczycę? coś się rozregulowało w cyklach??? kurka...zawsze coś!!!!:baffled: a wiesz co...może to z przemęczenia? latasz teraz, a to zakupy, a to sprzątanko, a to kucharzenie...no sama nie wiem...ale dla pewności przyglądnij się co się będzie działo. I koniecznie dawaj znać!!!! a ja trzymam kciuki i mam nadzieję, że jak dziś pośpisz sobie, odpoczniesz, to jutro już wszystko minie:tak:
Aleksis nooo faceci tak mają, jak popiją, to miękną;-) mój też bardzo się cieszył na wizję bliźniaków, teraz już zmienił zdanie i woli jednak pojedyńczo...ale mówi, jakby było, to by było:-) A tak w ogóle to kiedy masz plany wyruszać do Polski? ginek mówił Ci coś o podróżach? bo wiesz...jakby to faktycznie był krwiaczek, to chyba lepiej nie wybierać się w taką podróż...bynajmniej ja bym nie pojechała...nie starszę Cię..absolutnie nie...ale wiesz, czasem po prostu się nie pomyśli, że to może mieć jakiś wpływ. Lepiej wiedzieć więcej niż mniej - takie moje zdanie:tak:
Gatto Cristinka cała i zdrowa, pomierzona, poważona- wsio ok!!! to najważniejsze!!! a o łozysku nic nie mówili? drgnęło choć kapkę???:confused:
A ja zrobiłam sobie listę na jurzejsze zakupy, niby nikogo nie zapraszamy, ja nic nie muszę specjalnego przygotowywać, ale spisałam tyle tego, że aż sama jestem zdziwiona skąd to się wzięło:baffled: no i przede wszystkim kto to zjada:confused: Już nie raz mówiłam, że gdybyśmy mieli lokatrów, to oskarżałabym ich, że nam wyjadają rzeczy z lodówki, bo to niemożliwe robić tak duże zakupy co tydzień i jak się zbliża czas kolejnych, w lodówce już tylko światło:baffled:;-) no ale że jesteśmy sami, to chyba my musimy to pochłaniać:sorry2: ooojjj już widzę minę mamy mojego M., jak tu do nas przyjedzie...będzie w lekkim szoku ile my jemy i o jakich porach:zawstydzona/y: chyba się kobitce u nas przytyje:-D
Oki, zmykam już, wpadnę jeszcze na Wyprawkowo, może jakieś nowości dziewczyny wyszukały;-) Do jutra Kochane!!!

zuzka szukam trochę w necia na temat takiego krwawienia, znalazłam coś takiego:
"Proszę wykluczyć ciążę. Jeżeli nie jest Pani w ciąży to przyczyna są zaburzenia miesiączkowania prawdopodobnie na tle cyklu bezjajeczkowego lub deficytu fazy luteinowej. Jeżeli sytuacja powtórzy się 2-3 krotnie - sugeruję kontakt z lekarzem i przeprowadzenie hormonalnej diagnostyki cyklu po wykluczeniu organicznych przyczyn krwawienia z dróg rodnych (torbiel, nadżerka, polip, mięśniaki). "

i jeszcze jedna odpowiedź lekarza na podobny problem u dziewczyny:
"Rozumiem, że nie jest Pani w ciąży, a lekarz wykluczył wcześniej zmiany o charakterze organicznym polipy, mięśniaki, torbiele, nadżerkę czy uraz mechaniczny). Wszystko wskazuje na zaburzenie miesiączkowania, prawdopodobnie na tle dysfunkcji hormonalnej ciałka żółtego. Pojedynczy epizod nie wymaga diagnostyki i leczenie. Jeżeli jednak sytuacja będzie się powtarzać częściej - sugeruję ocenę progesteronu, prolaktyny oraz TSH pomiędzy 20-22 dniem cyklu i wizytę u lekarza"

ok, teraz mogę już iść spać;-)

Dzis ja pierwsza:-p
Katiuszka Ty jestes kochana!!!
Zuzanka-bedzie dobrze, daj sie zbadac z tylu i z przodu i bedzie grac gitara:tak:

Tere fere odpowiedziala, ze na na USG u niej byly 2 pecherzyki, ale jedna kropka i ten drugi sie wchlonal ok.2-3 tygodnia, a na nastepnym USG juz byl niewidoczny.Radzi mi zrobic drugie USG

Mam nadzieje, ze ten lekarz mnie przyjmie, wyszukalam go na znanylekarz.pl. Tylko 1 ocena b.slaba z 64 opinii, wiec chyba warto tam sie udac, bo ma tez dobrze wyposazony gabinet

Ja pije juz kawe i zero mdlosci. W ogole sie nie czuje jak baba w ciazy...Nic a nic, no, znowu mi wyskoczyly krostki, tym razem na policzki i kolo nosa. Poza tym czuje sie nadzwyczaj dobrze, az troche to podejrzane.

Katiuszka-tak, wyjezdzamy w Wigilie z samego rana na Slask kolo Rybnika, wiec to okolo 1.100km sama autostrada i zjezdzamy prawie pod dom mojej mamy. Warunki powinny byc dobre, nie przewiduja opadow sniegu czy lodu z deszczem, wiec jestem spokojna. Lekarz zalecil przerwy co 2h na rozruszanie nog.

Mama sie troche smiala, gdy jej opisalam przebieg wizyty i ze ja"udusze" za wykrakanie blizniakow, choc to jeszcze niewiadoma.

A propo USG, to takie sa parametry na zdjeciu:
FS:1.23cm, GA:5w2t, EET 21-08-2013. Dziwne, skoro wczoraj wg dnia ostatniej @ byl 6tc+3 dni.
Wg lekarza EET to na 11-08-2013.

Wypoczywajcie i nie szalejcie za bardzo na zakupach;-)

Pa

cześc dziewczyny!!!!U nas zimno jak diabli!!!brrr,jest przymrozek i to dosyć,dosyc.....Ja wstawiłam pranie,zaraz zmienię pościel i pokój sprzatac bede,potem łazienke,itd.Adam około 11 wróci z pracy,bo pojechał na 2 w nocy do pracy.Potem popakuje prezenty:-)zuzanko,tez tak uwazam,ze jak nie przestaniesz krwawic powinnas do dr.sie zgłosic!ale tak jak dziewczyny pisza,moze to plamienie/krwawienie okołowulacyjne.....?!sama nie wiem...nie stresujj sie kochana!!dr.wszystko ci wyjasni co i jak!!a dzis jak krwawisz tez??????

Hej dziewczynki,

Aleksis, kurcze dluga droga cie czeka, wiec ja bym na twoim miejscu poszla wykluczyc krwiaczka, bo jak go masz to tylko lezenie, lezenie a w przerwie lezenie...nie ma innej opcji. Wg usg ciaza moze byc mlodsza wiec tym sie nie przejmuj, potem nadgonisz :-D:tak:

Zuzanko jak sie masz dzis??? cos sie rozkrecilo w jedna lub druga strone??

Kasica kurcze ty z samego rana taka torpeda, a ja sie ledwie zwloklam z wyrka pol godziny temu:-(W kazdym razie udanej laby ci zycze!!

Katiuszka mialam usg tylko przez brzuch, bo to takie gratisowe panstwowe, nie u mojej lekarki, wiec nie mialam zmierzonego polozenia tego lozyska, aczkolwiek przez usg to zewnetrzne widac bylo, ze jest nisko, wiec nie sadze, ze sie podnioslo. Next wizyte mam 2go stycznia wiec zobaczymy.

cześć dziewczyny kochane jesteście :*

katiuszka czytałam to samo co Ty ;-)Gatto na razie tylko gluty ciemne wychodzą więc myślę ,że po prostu tak jak piszecie ,że to około owu ,a dupka nie biorę od 2 miesięcy ,odpuściłam sobie ale i tak brałabym go dopiero od dzisiaj :sorry:ale brzuch mnie pobolewa ,napiszę dzisiaj do mojej Pani dr może uda mi się zbadać w poniedziałek ;-)

idę mięsko wstawiać do pieczenia ;-)

wiec zdaje się,ze to plamienie okołoowulacyjne zuzanko,skoro dzis nie krwawisz,tylko gluty sa same,to według mnie nie masz co się stresowac,ale oczywiście zadzwon do dr.zobaczysz co ona powie na ten temat.

reklama
Do góry