reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Ani/2k my pracujemy róznie Adam na 3 zmiany,ja na 2 ...i bardzo czesto jest tak,ze on wtedy jest w pracy np.i siłą rzeczy się je omija....a poza tym ja sama nie czukę kiesy mam owulację.chyba nie czuję:sorry2:najpierw to czuje jajniki bolące,za kilka dni brzuch ciągnie mnie,a potem jest wilgotno,a potem jest glutttttttttttt!!!!!!!11no i kiedy to owulacja??!!!hmmm?!

reklama
Kasica u mnie np. czas okołoowulacyjny to stan takiego 'zakochania' mam wtedy maślane oczy :-)
Zuza już lepiej.. choć przed jutrzejszym dniem.. jak to Gatto mówiła.. zaczynam srać po gaciach :sorry2:

katiuszka -oddychaj, raz, dwa - spokojnie - ale nie odpuszczaj dziadowi !!!;-):-D Bezczelny typ !!

Ani@k - jutro piątek , wszystko będzie pięknie i weekend cudny przed Wami już w pełni szczęścia :tak::tak::tak: Wiadomo, że trochę posrać musisz, każda z nas musiała to i Ty - nie ma lekko;-) &&&&&&&&&&&&&&&&&

Ani@k..no właśnie sama nie wiem kiedy test mam powtórzyć. Dokładnie nie pamiętam kiedy miałam ostatnią miesiączkę. Na pewno było to między 10-13 grudnia. Dzisiaj jest 10-ty...boję się zrobić test, bo coś czuję, że będzie rozczarowanie.

ani@k nie chcę Ci dodatkowo straszyć, ale ja miałam to samo z kaszlem:baffled: Tzn. najpierw lekkie przeziębienie (bez gorączki), trochę drapało mnie w gardle, lekki katar...a później rzuciło mi się na oskrzela...tak myślę, bo tam mnie drapało, tak właśnie jakbym miała tam maleńkie piórko lub włosek i nie było rady, trzeba było to odkaszlnąć. Najpierw był to suchy kaszel, moze wtedy trzeba było zastosowac odpowiedni syrop...no ale w przychodni mi nic nie dali, bo w ciąży:angry: A za jakiś czas był już kaszel mokry, dali syrop, ale nie zadziałał, później antybiotyk, też średnio poskutkował i koniec końców chyrlam dalej:crazy:
Jak u Ciebie są początki kaszlu, i z tego co piszesz, to chyba powoli robi się mokry, to ja bym zastosowała jakiś wykrztuśny, tylko taki, co można w ciąży!!! Dobrze, jak to paskudztwo schodzi z oskrzeli, bo może przenieść się na płuca...a wtedy to już nie przelewki:no: Aaaa mój lekarz kazał sprawdzać wydzielinę, którą odkasłujesz...jak biała, przeźroczysta to ok. Jak żółta, ziolankawa, a nie daj Boże brązowa to od razu do lekarza po antybiotyk.
O której masz jutro wizytę? to jest u magika? bo już się pogubiłam trochę....:baffled::sorry2:
Muma już mi trochę przeszło...ale jakbym dziada dorwała w swoje ręcę, to chyba bym gościa wykastrowała gołymi rękami!!!!!:wściekła/y::angry:
aaa i jeszcze jedno ani@k nawet się nie oglądniesz, a już będziesz na etapie zastanawiania się czym dzidzię przykrywać w nocy:tak:

Muma-na oliwie z oliwek.Najpierw podsmazam pare zabkow czosnku, potem je wyjmuje, te krewetki czy inne podobne cholerstwo podsmazam w tej oliwie na patelin, sole sola morska. Jak sie krewetki, a lepiej shrimps Tiger, przyrumieniaja, dodaje tak ok. 1/2 cytryny pokrojonej w cwiartki.To sie dusi chwile, potem wlewam wina bialego, podkrecam plomien az wino wyparuje.
Gotuje osobno sos z pomidorow w puszcze tak go na wolnym ogniu zostawiam na min.1h, dodaje troche oliwy, czosnku-ktory potem wyciagam. Sos powinien byc gesty i zawierac jak najmniej wody, to wtedy fajnie sie laczy z makaronem conchiglie, kupuje z firmy Cecco.

Pewnie Gatto sie podsmiewuje pod nosem ze mnie;-), ale gdzies podobny przepis znalazalam, tam sie dodawalo jeszcze mlodej cebulki

Ani@k-Kochana, jutro sie okaze, ze jest wszysciutko w porzadeczku:tak:A ktory tydzien ciazy to juz jest? Zerknij na parenting.pl-niezle jest wszystko opisane, co moze pokazac USG , co oznaczaja parametry

Kasica-kup sobie testy owulacyjne w aptece lub taki cyfrowy Clearblue-nie jest tani, ale na 100%masz pewnosc czy plodne czy nie. Mysle, ze warto choc 1 miesiac wyprobowac, ale musisz sie scisle trzymac wskazowek zastosowania.

Katiuszka-ja bym napisala tym ciolkom z gazety juz swoje i wyslala im kopie korespondencji z tym oszustem, a tak najlepiej skierowala sprawe do rzecznika prawa konsumenta i tego urzedu skarbowego. Szkoda kasy na adwokata, bo nie wiadomo, jak dlugo to moze sie ciagnac.
Poszukaj w necie, moze znajdziesz jakies wzory takich pism, z paragrafami itd. Kciuki!!!

Muma, Katiuszka, Aleksis ja byłabym chyba najszczęśliwsza na świecie jakby się okazało że wszystko w porządku.. :sorry2:
boli mnie brzuszek.. ale wmawiam sobie ze tak ma być.. sprawdzam co chwilę czy nie krwawię :zawstydzona/y: (.)(.) bolą mnie tylko wieczorem :zawstydzona/y: mam czasami wrażenie że mdli mnie ale nie są to wyraźne mdłości :zawstydzona/y: dziś trochę inaczej mi ketchup smakował :baffled: ale nie wiem czy to nie przez te włoski w gardle :baffled:
wczoraj myślałam nad tym, że mogłam jednak iść wcześniej do lekarza.. ale już nic nie poradzę :zawstydzona/y: jutro z ginem widzimy się o 13.40 :baffled: obym tylko nie zwariowała.. :sorry2:

reklama
Aleksis wcale sie nie podsmiewuje, generalnie tak bym zrobila i ja:tak: Co prawda ja nie dodaje do shripsow soli, bo one juz sa slone:-p i jak daje czosnek to nie cebulke ( z czosneczkiem lepsze). Z sosem az tyle sie nie bawie, bo po pierwsze nigdy nie mam tyle czasu, a po drugie nie lubie jak mi zmienia kolor na bordowy, a ja lubie czerwony hihi:-D Cecco dobra marka potwierdzam, choc ja uzywam Voiello ;-)

Ani@k tez bym wziela syrop wyksztusny, to ci wlos z gardla przejdzie:-p Poza tym ani sie obejrzysz i bedziesz kupowac spiworki, kliny czy cos tam innego co wymysla!!

Katiuszka no niedoczekanie jego, poszkodowany sie znalazl!!!!

Zuzanka to jestesmy dwie ignorantki z klinem, a wlasciwie bez:-p

A Kok.o w rozu to sobie nie wyobrazam, za to Ewcie z kitkami a owszem:-D

Eeeeeeeeeeeee, przypomnialo mi sie, Zuza jak stoisz z cyklem???? dostalas @ czy trza testa robic????

Do góry