reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

zuza,ja napewno z ciekawościa przeczytam co napiszesz ,co ciekawego przeczytałaś i dowiedziałaś sie itd..!!ja zmykam do pracy na popołudnie.Jutro jak wstane to od razu siadam do kom.i bede czytac:P)aaaaaaaaaaa,powiedz zuza,gdzie kupiłas te książki???????????w empiku??????ile ich masz??2 książki??aa i napisz raz jeszcze prosze tutuły i autorów...jak tylko bede w miescie we wrocławiu to jak je znajde to kupie:P)

reklama
hej Babeczki!!!
O!!! widzę, że dobry nastrój wstąpił w naród i same dobre rzeczy się dzieją, to znaczy
Oluś już zdrowszy, szkoda, że znowu Jula chora:baffled:
Gatto z Gattinką wróciły całe i zdrowe, na dodatek Gattinka przeszła rewelacyjnie przegląd w pediatry:tak:
Ani@k z Synusiem ma umowę, co by mamy nie stresował i czasem tam fiknął:tak:
Kasica cała w skowronkach po dobrych wynikach Adasia!!!:tak: widzisz!!! mówiłyśmy Ci sto pięćdziesiąt razy!!!! trzeba czasu i będzie dobrze!!! a Ty teraz zajmij się książkami, kijkami i chyśtaniem męża tak tylko rekreacyjnie, a zobaczysz, że ani się obejrzysz i będą II kreseczki!!!:-):tak:
zuzanka zafascynowana poradnikami nabrała nowych sił i nadziei!!! tylko szkoda, że Młoda znów Ci daje popalić:baffled:Widzisz, próbowałaś na różne sposoby, jak nic do niej nie dociera,więc myślę, że najlepszym wyjściem będzie jak pozwolisz jej "pobawić się w dorosłość", zobaczymy jaka będzie wtedy mądra. A Ty się tym tak nie dołuj, bo przecież chciałaś i nadal chcesz dla niej jak najlepiej, ale jak ona jest mądrzejsza, to co zrobisz? jak pisałaś, całego świata nie zbawisz:no:
kok.o Ewunię moczy na basenie. Może wyrośnie na drugą Otylię;-) a jak tam sprawa tego nieszczęsnego skierowania? wywalczyłaś już odpowiednie? bo chyba nie przeoczyłam, że już coś pisałaś:eek:
Aleksis pewnie baraszkuje z mężem na maminym łóżku:-D i już nie będzie potrzeba ani IUI ani nic innego:tak:
Alex z dzieciakami po parkach śmiga...albo sadzi kolejne roślinki w ogródku...albo poluje na przeceny w sklepach internetowych i zaraz tu rzuci jakimś kodem promocyjnym:-);-)
Tasza wcina pierogi ruskie z ketchupem na Ukrainie i mam nadzieję, że wróci w dwupaku:tak::-)
caterina męczy pacjentów i wypatruje pogody na Wschodzie:-D
Szyszunia pewnie przegląda gazety z modą ślubną...albo rozmawia z kibelkiem:-p
anuszka bierzesz już tego castangusa?
hmmmm....nie pominęłam kogoś??? jak tak, to przepraszam, postaram się poprawić;-)
A ja też jestem całkiem zadowolona, mały o 10:30 wciągnął 210ml i do teraz śpi!!!!:szok::tak::-) wieczorem też jest super, kąpanie, butla i już dziecka nie ma:tak:tfu..tfu..żeby nie zapeszyć:eek:

katiuszka no to masz chwilę aby napisać odsapnąć czy cokolwiek innego porobić jak Julek śpi :tak:a ja znowu na bazarku dopadłam sklep z misiami i 3 szt zakupiłam :-Dno i kocyk biały z dzianiny dla dzieciątka :tak:;-)

a szyszka zapracowana koza :-D

jadłyście kiedyś rosół z makaronem z naleśników?

Ahoj kobitki:-) Jestem i ja :tak: Padam na twarz:zawstydzona/y:
Miałam dwie noce po kolei i jutro tez mam nockę:zawstydzona/y: Chyba zemdleję po tym nocnym maratonie:eek:
A do tego jeszcze kurs zaczełam co to bym mądrzejszą pigułą była:nerd:

Kasica super ze posiem jałowy ino patrzec jak kijanki szwungu dostaną i na jajo napadną :tak:

Zuza może Młoda wreszcie sie opamieta:tak: Ale wiesz ona w trudnym wieku teaz jest:sorry:

Muma jak tam Oli ??

milion buziaków dla mamusiek i staraczek i ciężąrówek oczywiśćie :-***************

Pozdrawiam z szarego i chłodnego wschodu

znalazłam chwilę na zieloną herbatkę więc opiszę parę fajnych rzeczy z książki :-)opiszę co się powinno jeść w odpowiednich fazach cyklu :happy:
  • faza pierwsza @ nasza wredna :angry:: powinniśmy jeść pokarmy bogate w żelazo ,mięso ,jaja ,ryby ,szpinak,brokuły,suszone owoce czy pestki słonecznika.W ten sposób uzupełniamy braki żelaza podczas @ . W naszym menu powinny znajdować się owoce i warzywa bogate w witaminę C czyli cytrusy,mango,czereśnie ,ziemniaki,pomidory,melony,truskawki,groch i rzeżucha.No i dużo białka zwierzęcego jak i roślinnego.
  • faza druga przed owulacją: trzeba podobno jadać dobrze,żeby odżywić nasz organizm i żeby był on zdolny do odżywiania dojrzewającego pęcherzyka,Szczególnie ważne jest białko.Wybierać najlepiej pokarmy bogate w witaminę E ,która znajduje się w płynie rozwijającego się jajeczka :happy: i odgrywa bardzo ważną rolę w ich odżywianiu w olej.Dobre są oleje tłoczone na zimno gdzie witaminy E jest bardzo dużo. Znajdują się one w awokado,zielonych warzywach ,orzechach,nasionach i cała ziarna zbóż.W tej fazie w szczególności powinniśmy unikać alkoholu.
  • faza trzecia to owulacja: musimy zadbać o to aby nasz odżywianie zawierało dużo witamin z grupy B.są one ogromnie ważne dla prawidłowego przebiegu procesu uwolnienia komórki jajowej i zagnieżdżenia zapłodnionego jajeczka.Tuatj ważne są warzywa zielone ,produkty pełnoziarniste ,jaja i mięso.Jadać produkty bogate w cynk ,który jest niezbędnie potrzebny w procesie podziału komórek i pomaga w wytwarzaniu progesteronu.Zasobne w cynk są mięso ,drób ,ryby,kiełki pszenicy,jaja i produkty pełnoziarniste.Witamina C jest potrzebna natomiast dla ciałka żółtego podobno wit C odgrywa istotną rolę w procesie wytwarzania progesteronu.
  • no i moje drogie faza czwarta czyli możliwe zagnieżdżenie: objadać się ananasami :happy:zawierają bromelainę,która jak dowiedziono pomaga zagnieżdżeniu się jajeczka.Aby wspomóc ten proces zagnieżdżenia jeść dużo pokarmów rozgrzewających organizm,unikać zimnych i surowych lub przynajmniej równoważyć je z ciepłymi,np jeśli jemy sałatkę dołączyć do niej pieczony ziemniaczek lub ryż na parze brązowy najlepiej ,zupy.Jeśli ,któraś cierpi na PMS wystrzegać się żywności przetworzonej ,rafinowanego cukru,alkoholu,kawy.Ma to sprawić,aby eliminowanie estrogenu przez organizm odbywało sie w sposób wydajny ,ale mniej nieprzyjemny.

wystrzegać się masła ,margaryny ja zastąpiłam olejem lnianym ,jem clhebek razowy i polewam po prostu go olejem i kładę sałatę ,wędlinkę i inne warzywka później ,kanapka pyszna bo ja uwielbiam ogólnie oliwe z oliwek więc mi bardzo to pod pasowało :tak:
Co do samego seksu to jeśli mąż ma dobre wyniki żołnierzyków to kochać się codziennie można i to wcale nie zmniejsza ilość plemników ani ich szybkość itd tylko wręcz przeciwnie poprawia jakość ;-)no i nie używać żadnych specyfików nawilżających ,śliny czy innych pierdół wspomagających czasem naszą wilgotność bo to wszystko szkodzi i zabija plemniki i nie daje im dojść do Naszego jajeczka pięknego ,który się rośnie i czeka na zapłodnienie :tak:
No i najważniejsze duużo pić wody im więcej tym lepiej bo poprawia jakość śluzu woda ,czego ja nigdy nie wiedziałam :no::eek::szok: podobno bardzo dobrze na płodność działa zielona herbata pić 2 filiżanki dziennie zielonej ,albo 2 filiżanki czarnej jedną zieloną dziennie i też nie przekraczać ilości zielonej bo jak wiadomo duża ilość też może szkodzić ale to wiadomo ,że jest tak ze wszystkim.To również tyczy się mężczyzn Naszych :tak:

to tak co wyczytałam w książce ,czytam nadal więc jak znowu coś ciekawego wpadnie to kliknę ;-):tak:

kasica
nie martw się może to minie.u mnie też czasem tak jest że staranka przysłaniają nam cały świat ale chyba nie da się tego ot tak wywalić z głowy . . . przecież to nasze marzenie więc chyba jednak się nie da zapomnieć,odpuścić
Buziak i głowa do góry.

zuza dzięki
idę do lekarza to spytam ale już musiałabym go brać a wizyta za dwa dni :-\
ale twoja tempka super poszła w górę :-D
a wy to dzieciątko w jakim wieku chcecie wziąć?że takie zabawki kupujesz?bo ja tu od niedawna i nie jestem w temacie niestety.
fajna ta dieta
ale ja trochę tak zdrowo się staram odżywiać lecz czasem coś niezdrowego przemyce :-P

katiuszka
tak biorę castagnusa oraz wieśka no i zastanawiam się czy brać CLO do tego :-\
ale radzą mi tu na forum żeby nie brać

Kurcze Zuza arcyciekawe to jest...no popatrz, ze ja nie mialam pojecia o tych rzeczach, znaczy, ze to co jemy moze miec wplyw na planowanie ciazy.

Caterina wow, teraz to juz bedziesz najlepsiejsza pigula na swiecie:tak:

Dziewczynki wozek jest ten Prenatal - Passeggio: tutta la selezione di Prenatal per il passeggio - Sistemi Modulari - JANE' - Muum Matrix Scarlet tam na zdjeciu jest fotelik i on sie potem zmienia w gondole, z tylu jest taka raczka i po pociagnieciu jej obniza sie plecki i jest gondola :tak: pasy zostaja zarowno do gondoli jak i do fotelika. To takie 2w1. Jak zrobie Gattince w niej zdjecie to wam pokaze.

Co u Aleksis??
Ani@k tez uwielbialam ruchy mlodej, choc na koncu czasem niezle bolalo;-)

Ani@k ciuszki boskie, wczoraj kupiliśmy jeszcze 6szt. body z krótkim rękawkiem, takie unisexy...
Zuzu no wiesz ze zapracowana koza ze mnie, przeciez wiesz bo czasem mi w pracy przeszkadzasz, hihi
Aaaa wlasnie widzialas maila?:tak:
Dziewczyny oj humorki sa od wczoraj, wczoraj nawet łzy leciały, nie wiem dlaczego :-D:-Ddzis sie z tego smieje.
ja właśnie zajadam ser żółty i popijam mlekiem :-D czy to normalne:baffled:
mój eM dzis podnosi i koszulkę i mówi do brzucha "witaj moja córeczko, tatuś mówi", zdziwi się jak będzie pisiorek:-D:-D:-D
Jeszcze ani razu nie witalam sie z muszlą, ale w nocy czesto wstaje do wc na sik i pozniej chodze zaspana, cały czas mnie meczy sennosc, staram sie lezec i odpoczywac, ale nie zawsze sie udaje, slubne sprawy cos tam załatwiamy. Niby konczymy prace o 16 a po niej sprawy do pozałatwiania, spacer z Pepa, obiad (wczoraj mi rosół skisł, zapomniałam marchewke wyciagnac i dupa blada-po obiedzie), aaa co mi jeszcze dolega to zapominam duzo rzeczy:baffled:meczace to jest.

anuszka clo bierz odstaw castangusa :tak:my deklarowaliśmy się na niemowlaczka więc czekamy na takie 6 tyg mamy nadzieję,że za rok będziemy wakacje spędzać już we trójkę :tak:albo we czwórkę :-)
Gatto no bombowy pomysł,muszę coś pomyśleć i poszukać u Nas tego typu bo my zamierzamy podróżować z Naszym brzdącem ;-)
szyszunia pracusiu zwolnij trochę :**

a ja dzisiaj mojego M obkupiłam mokasyny fajne,koszula boska ,dżinsy i udało nam się kupić marynarkę do spodni dżinsowych bo u niego ciężko z rozmiarami bo mój M chłop jak dąb i wszystko przy kuse w barach :-) jak zrobię zdjęcia na komunii to podrzucę jakieś wspólne Nasze ;-)

uciekam spać ,miłego i do jutra witać się z kawką proszę mi rano :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry