Ewa-Krystyna
Mamy lipcowe'08 30-tki , przyszłe mamusie
Kajda, dziekuje dobrze... ja mieszkam w Mississauga pod Toronto, przez jakis czas mieszkalismy tez u Joe rodzicow w Toronto,ale wiosna kupilismy domek i mieszkamy sami wreszcie.... ale nam znudzilo sie juz byc w dwojke,wiec staramy sie o kolejnego lokatora,lol.... zimy w sumie nie sa tu najgorsze, prawde mowiac zeszloroczna zima w Polsce byla duzo gorsza niz tu i ja akurat pojechalam do Polski.... lato jest potwornie gorace poniewaz jest wilgotnosc i jest to koszmar... ale tak ogolnie to lubie Kanade, jest inaczej niz w Polsce i zycie jest ciut latwiejsze oraz ludzie sa na prawde uprzejmi z wyjatkiem Hindusow... np. idac na ulicy wszyscy mowia sobie dzien dobry,co mnie zaskoczylo jak przyjechalam; rowniez jest wiele wiewiorek,lataja sobie po podworku i sa szare a nie rude; i najwieksza zaleta Kanady to bezplatne rozmowy telephoniczne lokalne... placi sie okreslony abonament, ktory jest dosc niski, i mozna gadac godzinami z np.sasiadka i nic sie za to dodatkowo nie placi.... to jest zdecydowanie duzy plus.... rowniez rozmowy z Polska sa duzo tansze stad niz z Polski tu.... wszedzie pelno cudzoziemcow,ale wszyscy razem zyjemy wmiare zgodnie... i inna rzecz ktora szybko wpada w oko to bardzo duzo duzych ludzi,ale to podyktowane jest stylem zycia i genetycznie znieksztalcona zywnoscia... twoja kolezanka mieszka bardzo daleko ode mnie... i chyba teraz ma juz zime w calej okazalosci, u mnie jeszcze wiosennie,ale ma sie zmienic po weekendzie...
... najpierw trzeba sie duzo osluchac i moze z czasem nauczylabym sie wymawiac niektore gloski... ale do tego trzeba troche czasu....
.
. W brzuchu jest tak jak przed okresem
. W porównaniu z aniołkiem to teraz jest chyba lepiej. Wtedy od razu powiękrzył mi się brzuszek, a teraz jest jeszcze normalny